Hier is waarom Lucy Liu het kleinste salaris ontving voor 'Charlie's Angels

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Lucy Liu het kleinste salaris ontving voor 'Charlie's Angels
Hier is waarom Lucy Liu het kleinste salaris ontving voor 'Charlie's Angels
Anonim

2000's Charlie's Angels was een kaskraker, verdiende meer dan $ 264 miljoen aan de kassa en verspreidde later een vervolg, Full Throttle, twee jaar later. Maar wat veel fans niet weten, is dat de film, ondanks het succes, bepaalde castleden meer liet verdienen dan anderen, hoewel alle drie de dames dezelfde hoeveelheid schermtijd deelden.

Cameron Diaz, Drew Barrymore en Lucy Liu schitterden als Charlie's Angels, maar alle drie de vrouwen kregen totaal verschillende salarissen - en hoewel het betwistbaar is om te zeggen dat sommigen grotere referenties hadden wat betreft hun filmcarrière, Liu's salaris leek ronduit respectloos.

Hoeveel werd Lucy Liu betaald voor Charlie's Angels?

Toegegeven, Lucy had niet hetzelfde cv als Cameron Diaz, die haar grote doorbraak in 1994's The Mask landde, maar er was geen excuus dat Sony haar slechts $ 1 miljoen zou betalen voor haar rol als Alex in de actievolle film.

In vergelijking met haar co-sterren, kreeg Barrymore maar liefst $9 miljoen betaald, terwijl Diaz de hoogste vergoeding ontving, ter waarde van een gerapporteerde $12 miljoen.

Nogmaals, de ster 'Bad Teacher' had al in een reeks hitfilms gespeeld, dus het is redelijk om aan te nemen dat haar salaris was gebaseerd op de prestaties van haar eerdere werk, maar dat sluit het feit niet uit dat Liu het ook redelijk goed had gedaan in Hollywood voordat ze voor haar rol werd gecast.

De 52-jarige speelde in Shanghai Noon met Jackie Chan, ze had een terugkerende rol als Amy Li in de tv-serie Pearl en maakte een aantal optredens in shows zoals The X-Files, Hotel Malibu, Woningverbetering en Beverly Hills, 90210.

Wat het geval ook is, Liu accepteerde het salaris van $ 1 miljoen, maar ze wist waarschijnlijk dat als de film een succes was, ze opnieuw zou onderhandelen over haar deal als er een vervolg zou volgen, en dat is precies wat ze uiteindelijk deed.

In 2003 ontving de inwoner van New York voor Charlie's Angels: Full Throttle een loonsverhoging van $ 3 miljoen, wat haar salaris voor de tweede aflevering op $ 4 miljoen bracht - maar die cijfers waren nog steeds niet te vergelijken met wat haar cast leden verdienden nu.

Barrymore, die ook als producent werd gecrediteerd voor beide films, had zichzelf een salaris van $ 14 miljoen betaald, terwijl de inkomsten van Diaz omhoogschoten tot een indrukwekkende $ 20 miljoen, wat haar ook tot een van de best betaalde sterren in Hollywood maakte destijds.

Dit betekende dat van beide films de echte kostwinner Diaz was, terwijl Liu $ 5 miljoen mee naar huis nam… vóór belastingen!

Het trio herenigde zich voor de première-aflevering van The Drew Barrymore Show in september 2020, waar Liu opende over de levenslange vriendschap die ze heeft gedeeld met haar mede-sterren, terwijl ze inging op wat ze heeft geleerd over de levensveranderingen die ze heeft geleerd door de jaren heen.

Tijdens haar verschijning op Barrymore's show, gutste ze: Toen ik in de twintig was, voelde ik me erg kogelvrij en … het kon me niet echt schelen of ik leefde of stierf. En ik verloor mijn vader een paar jaar geleden, en ik herkende niet echt de niveaus die we in ons leven hebben. Hij was een plek in mijn leven die altijd een dak was, en ineens heb je het gevoel dat het dak eraf is gescheurd.

En dan herken je: 'Oh, ik ben nu het dak.' En ik heb toevallig een kind, dus ik denk dat ik het dak voor dat kind ben. Dus nu moet ik echt begrijpen dat ik hem moet beschermen, en ik heb een verantwoordelijkheid, en het is een heel krachtig iets. Het is ook angstaanjagend.”

Het trio beschouwde elkaar aan het einde van de aflevering als zussen, die elkaar overstelpten met niets dan complimenten en sentimentele woorden, wat fans des te meer reden gaf om te geloven dat hun chemie voor de camera oprecht was.

En hoewel Liu misschien het minste heeft verdiend door samen te werken met Barrymore en Diaz, kreeg ze dankzij haar succes met Charlie's Angels een lucratieve deal om de rol van O-Ren Ishii te spelen in Kill Bill: Vol1 uit 2003, geregisseerd door Quentin Tarantino.

Ze kreeg $ 5,5 miljoen betaald voor de film, wat meer dan het dubbele is van het bedrag dat ze verdiende met beide Charlie's Angels-films, maar daar eindigde het niet voor Liu, die de hoofdrol speelde in een reeks succesvolle films en tv-programma's.

Haar zeven jaar durende run op CBS' Elementary, bijvoorbeeld, leverde haar maar liefst $ 125.000 per aflevering op, wat aantoont dat hoewel je misschien klein begint, consistent zijn in iets later veel grotere beloningen kan opleveren langs de lijn.

Liu doet het tegenwoordig prima.

Aanbevolen: