15 Harry Potter-fanprojecten die absoluut magisch zijn (en 10 Dreuzelprojecten die flopten)

Inhoudsopgave:

15 Harry Potter-fanprojecten die absoluut magisch zijn (en 10 Dreuzelprojecten die flopten)
15 Harry Potter-fanprojecten die absoluut magisch zijn (en 10 Dreuzelprojecten die flopten)
Anonim

We hebben op TheGamer en ook op onze zustersites veel fandingen met betrekking tot Harry Potter besproken. Het heeft zich vooral gericht op strips, fanart en cosplay. Hoewel ik ook enkele van mijn favoriete voorbeelden hiervan heb benadrukt, evenals enkele blindgangers, heb ik dit concept ook uitgebreid. Ik wilde kijken naar alle fanprojecten die mensen in de loop der jaren hebben gemaakt, van klein tot groot. Dit was eigenlijk gewoon een excuus voor mij om op internet te surfen en naar Harry Potter-dingen te kijken. Lijkt me een mooie dag. Hoe dan ook, in plaats van over dit soort dingen te praten, laat ik het gewoon voor zichzelf spreken. Dus laat me je in plaats daarvan wat achtergrondverhaal geven over hoe mijn fandom begon.

Ik begon pas met Harry Potter toen het vierde boek, Harry Potter en de Vuurbeker, in 2000 op het punt stond uit te komen. Ik zag een krantenknipsel van een hype die op gang kwam voor het boek, wat mijn interesse wekte. Ik had er nog nooit van gehoord en ik was in deze periode nog meer geïnteresseerd in boeken dan in videogames. Nog voordat ik het kon kopen, kreeg mijn tante toevallig het eerste boek voor me omdat ze Mary GrandPré kende, de artieste die de hoes tekende, en het wilde doorgeven. Ik zal nooit vergeten hoe mijn tante me in de franchise heeft veranderd en de rest is geschiedenis. Wat is jouw geschiedenis met Harry Potter? Laten we in ieder geval samen naar een aantal leuke fanprojecten kijken!

25 Magical: A Very Potter Musical

Afbeelding
Afbeelding

Als je de trilogie van Harry Potter-musicals nog nooit hebt gezien, kun je jezelf geen fan van de franchise noemen. Het is DE beste fanproductie die er is, samengesteld door een groep genaamd StarKid. Een van de oprichters, Darren Criss, die Harry Potter speelt, ging later Blaine on Glee spelen. Dus ja, zelfs Hollywood nam kennis van het talent van deze show. De nummers zijn goed, er is veel hart en komedie, en het beste van alles is dat je weet dat het fans zijn die het materiaal begrijpen. Het is zo goed!

24 Dreuzel: Harry Potter Pencilmation

Afbeelding
Afbeelding

Op het YouTube-kanaal van Pencilmation kun je een korte samenvatting bekijken van Harry Potter en de Steen der Wijzen en Harry Potter en de Geheime Kamer. Ze zijn kort en goed geanimeerd, maar ze zijn zo snel en willekeurig dat ik er weinig entertainment in vond behalve bewondering voor de animatiestijl. Het deed me denken aan die SpongeBob-aflevering waarin hij tegen die doodle van zichzelf vecht. Gewoon, weet je, minder grappig. Het komt niet overeen met enkele van de betere animatievideo's hier.

23 Magisch: De Schouwers

Afbeelding
Afbeelding

Elk jaar brengen een aantal bedrijven leuke 1 aprilgrappen uit. In 2011 bracht IGN een trailer uit voor een show genaamd The Aurors, vermoedelijk naar aanleiding van de heldendaden van de politieversie van de tovenaarswereld. Ik wist dat het nep was, maar ik denk nog vaak terug aan die parodie. Wat als het echt was geweest? Vergeet de Fantastic Beasts-films. Ik ben klaar met die. Warner Bros. zou een deal met HBO moeten tekenen en in plaats daarvan een tv-serie moeten maken. Ze hebben iets groots nodig na Game of Thrones, toch?

22 Dreuzel: Zwerkbal uit het echte leven

Afbeelding
Afbeelding

Deze "sport" begon blijkbaar in 2005 en gaat sindsdien sterk met competities en zelfs kampioenschapswedstrijden. Je kunt hier het handboek bekijken, tenminste een van de edities om een beter begrip te krijgen van hoe Zwerkbal in de echte wereld werkt. Dat wil zeggen, dat doet het niet. Kijken. Ik kijk graag naar de sport in de films en het idee is cool, maar het ziet er gewoon zwak uit met deze real-life versie. Het bevordert in ieder geval een goede gezondheid, dus dat is iets.

21 Magisch: Potter Puppet Pals

Afbeelding
Afbeelding

Neil Cicierega creëerde zijn YouTube-kanaal schijnbaar om kleine, domme, kleine sketches te maken die alle leeftijden zouden kunnen aanspreken op basis van de Harry Potter-serie. Ik zeg liefdevol dom omdat ze heel dom zijn, maar tegelijkertijd hartverwarmend. Helaas stopte het rond 2014 met regelmaat met een paar willekeurige afleveringen die sindsdien van tijd tot tijd verschijnen. Het is bewonderenswaardig om op een hoge noot uit te gaan, denk ik. Zelfs als het voorbij is, heb ik nog steeds de herinneringen en natuurlijk het archief om ze allemaal opnieuw te bekijken.

20 Dreuzel: de wereld van Zweinstein

Afbeelding
Afbeelding

Wie herinnert zich Second Life nog? Het zal je misschien verbazen te weten dat het nog steeds aan de gang is. Voor degenen die het niet weten, dit is eigenlijk een meer volwassen versie van De Sims. Je kunt je gratis aanmelden, exposities bezoeken, met mensen praten, enzovoort. Het echte punt, denk ik, is echter om naar beneden te gaan en vies te worden. Er zijn veel expliciete dingen over het spel, maar deze Hogwarts-sectie is niet louche. Het is echter zwak, net zoals het hele spel is.

19 Magisch: LeakyCon

Afbeelding
Afbeelding

Elke fandom heeft een conventie nodig en LeakyCon, voor Harry Potter, is veruit de beste voor deze franchise. Dit jaar viert het zijn 10e verjaardag, aangezien de eerste conventie in 2009 werd gehouden. Als je dit jaar wilt gaan, heb je twee opties. Er is er een in Texas in augustus en de andere is in oktober in Massachusetts. Ik hoorde voor het eerst over LeakyCon via de derde en laatste Harry Potter-musical van StarKid. Het werd live gefilmd, een beetje uit het niets, in 2013. Het is een mooie aflevering en zou voldoende bewijs moeten zijn dat deze conventie legitiem is. Luna was erbij!

18 Dreuzel: Harry en de Potters

Afbeelding
Afbeelding

Harry and the Potters is een band die begon in 2002. Als je het niet kon zien aan mijn gegoochel over A Very Potter Musical, ben ik niet tegen Harry Potter-gerelateerde liedjes. Het is gewoon dat ik niet in de band kon komen. Ik heb het in de loop der jaren gecontroleerd en ik snap het gewoon niet. Nou, dat bedoel ik. Muziek is heel moeilijk te beoordelen, meer dan ik denk dat enig ander entertainmentmedium. Mensen houden van wat ze leuk vinden en dat is geweldig. Voor mij is deze band echter een blindganger.

17 Magisch: Tovenaarmensen, beste lezer

Afbeelding
Afbeelding

Ken je Brad Neely? Hij is schrijver, striptekenaar, artiest en entertainer in het buitenland, laten we zeggen. Ik hoorde voor het eerst over zijn werk via de korte sketches tussen de shows van Adult Swim in het begin van de jaren 2000, zoals The Professor Brothers het opnemen tegen de Bijbel. Afgezien van de geschiedenis, nam hij in 2004 een soort audiocommentaar op dat samenviel met de eerste Harry Potter-film. Ik zeg commentaar, maar het is meer alsof hij een nieuwe film vertelt. Het is moeilijk uit te leggen, maar vermakelijk.

16 Dreuzel: The Potter Games

Afbeelding
Afbeelding

The Potter Games is een op tekst gebaseerd avontuur dat je in je webbrowser kunt spelen. Je kunt een personage kiezen en het avontuur volgen terwijl je de beproevingen van de tovenaarswereld overleeft. Als de naam niet expliciet genoeg was, is dit ook een parodie op The Hunger Games. Als je het leuk vindt om je eigen avonturenspellen te kiezen, dan kan dit je aanspreken. Ik vind ze af en toe ook leuk, maar deze deed het gewoon niet voor mij. Ik kies ervoor om niet op avontuur te gaan.

15 Magisch: Hogwarts Minecraft Mods

Afbeelding
Afbeelding

Toen ik een kind was, was bouwen met LEGO-kits en emmers HET ding voor creatieve kinderen. Hoewel ze er vandaag nog steeds zijn, net zo cool en zo duur als altijd, denk ik dat de LEGO van deze generatie Minecraft is. Dat is een deel van de reden waarom ik denk dat het zo groot explodeerde. Wanneer een game uitkomt met de mogelijkheid om dingen te maken, weet je dat spelers hun favoriete dingen gaan recreëren en Harry Potter is geen uitzondering. Er zijn tonnen coole representaties van de tovenaarswereld in Minecraft. Het zijn er te veel om hier te markeren.

14 Dreuzel: Harry Potter RPG

Afbeelding
Afbeelding

Dit ziet er in feite uit als een mod van The Sims waarin spelers hun eigen Zweinstein-student kunnen maken en een schoolleven kunnen leiden. Ze kunnen de tovenaarswereld ook verdedigen met de Orde van de Feniks, of ze veroveren via de Dooddoeners. Het ziet er ongeveer net zo grof uit als die Second Life-mod, zij het met veel meer te doen. Als je een echte Harry Potter-RPG wilt spelen, zijn de Game Boy-versies van de eerste drie filmkoppelingen behoorlijk netjes. Je kunt die bekijken op mijn YouTube-kanaal.

13 Magisch: Nintendo-hacks

Afbeelding
Afbeelding

Ik noem dit hacks, maar laten we hier eerlijk zijn. Dit zijn bootlegs. Ik heb vijf van de vele bekeken en ze zijn iets om te aanschouwen. Een daarvan is een bootleg van een bootleg genaamd Harry's Legend, die is gebaseerd op Titenic. Nee, dat heb ik goed gespeld en ja, het moet Titanic zijn. Het is een vreselijke vechtpartij waarbij ratten de ergste vijand van Harry zijn. Er is er nog een genaamd Harry Wrestle, die helaas niets met de sport te maken heeft. Je kunt er meer over leren in deze begeleidende video.

12 Dreuzel: hoe Harry Potter had moeten eindigen

Afbeelding
Afbeelding

Hier is nog een hete kijk op tijdreizen. De video begint in het derde boek en laat zien hoe belangrijk en het doorbreken van de Time Turner die Hermione krijgt, is. Zoals wat als ze eraan vasthield zodat Sneep, en niet iemand anders, terug in de tijd kon gaan en Tom Riddle kon vernietigen toen hij jong was? Je weet wel, de oude Hitler-kwestie. Zou je teruggaan in de tijd en hem als baby elimineren? Het is weer dat sentiment. Saai.

11 Magisch: Fan Art

Afbeelding
Afbeelding

Dit volgende bericht is iets breder. Ik wil gewoon van de gelegenheid gebruik maken en de lof zingen van de fanart die er is. Er zijn zoveel geweldige tekeningen en we hebben er nogal wat uitgelicht op TheGamer en onze andere zustersites. Deze is een persoonlijke favoriet van mij. Het is niet expliciet een Persona-crossover, maar het lijkt er wel een beetje op. Het doet me kwijlen bij de mond voor die mogelijkheid. Laten we het laten gebeuren J. K.!

10 Magisch: Harry Potter Cyber Punk Adventures

Afbeelding
Afbeelding

Wat als Harry Potter een anime was? Nee wacht. Wat als Harry Potter een anime was en zich ook afspeelde in een cyberpunk-universum? Deze video plaagt die mogelijkheid. Het is alsof Harry Potter Akira ontmoet. Ik geloof dat er tijdens mijn leven een reboot van de filmfranchise zal zijn. Als dat gebeurt, hoop ik dat het super raar wordt en een geheel nieuwe kijk op de norm zet. Op dat moment leven we misschien al in een Akira-achtige wereld.

9 Dreuzel: Halo 5 Zwerkbal

Afbeelding
Afbeelding

Dit is eigenlijk een mod van een mod. Vanaf Halo 3 konden fans hun eigen kaarten maken voor multiplayer. Rooster Teeth, de Halo-fansite die nu een groot succes is geworden in de gamewereld, heeft een mod gemaakt met de naam Grifball. Deze Zwerkbal-mod is vergelijkbaar, alleen de zwaartekracht is laag, zodat het lijkt alsof je rond kunt vliegen. Als het aan mij ligt, speel ik liever de traditionele Grifball. Het is veel leuker en minder ingewikkeld.

8 Magisch: Cosplay

Afbeelding
Afbeelding

Samen met fanart staat het internet vol met geweldige cosplay. Een van de coolste eerbetoon die ik heb gevonden, is niet alleen een eerbetoon aan Harry Potter, maar ook aan klassieke pin-upposters uit de jaren dertig. Ginny Di bracht een kalender uit, die deze populaire replica's namaakte en zich verkleedde als alle dames uit de tovenaarswereld, van Hermelien tot Luna. Dit kan zijn omdat ik een man ben, maar ik denk dat deze geweldig zijn geworden. Neem dat, zoals je wilt.

7 Magisch: Fanstrips

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn veel geweldige video's als een soort sketches gebaseerd op dingen die niet kloppen over Harry Potter en of gewoon humoristische kijk op de tovenaarswereld. Ik heb heel wat geweldige gevonden voor deze lijst, maar voor mijn geld kun je niet fout gaan met een stripverhaal. Ik kan net zo hard lachen om een grove tekening met een mooie tekst. Strips kunnen ook lief en robuuster zijn, zoals fanfictie. Er zijn zoveel opties!

6 Dreuzel: Zeg het magische woord

Afbeelding
Afbeelding

Harry Podder: Say The Magic Word is een korte video getekend in de stijl van Don Bluth. Je kent het wel van An American Tail en Dragon's Lair? Wat animatie betreft, ik vind het geweldig, maar de inhoud ontbreekt. Er zijn drie scènes, die allemaal beter in stripverhalen hadden kunnen worden verwerkt. De eerste stelt zich voor dat Harry onhandig zijn eigen hoofd afsnijdt door een zwaard naar zich toe te roepen. Dan zien we Hermelien zichzelf slaan met een bureau. In de finale is te zien hoe Voldemort Harry in een konijn verandert. Het is prima, maar niet echt grappig.

Aanbevolen: