8 spraakmakende streamingdiensten die flopten ondanks goedkeuringen van beroemdheden en populaire shows

Inhoudsopgave:

8 spraakmakende streamingdiensten die flopten ondanks goedkeuringen van beroemdheden en populaire shows
8 spraakmakende streamingdiensten die flopten ondanks goedkeuringen van beroemdheden en populaire shows
Anonim

De streamingmarkt is een rare en fluctuerende markt. Wat op papier een goed idee lijkt voor een dienst, kan instorten wanneer de basis voor het project wordt gelegd of wanneer het openbaar wordt.

Soms is zelfs een goedkeuring van een beroemdheid niet genoeg om een falende dienst te redden. Hoewel journalisten van CNN kwaliteitscontent op CNN+ beloofden, flopte de dienst. SeeSo moest de Netflix van comedy zijn, en ook dat viel in duigen. Bovendien weet iedereen wat er met Quibi en Tidal is gebeurd, als ze dat niet doen, moeten ze verder lezen en leren waarom zelfs spraakmakende aanbevelingen niet altijd een falend product redden.

8 YouTube Rood

YouTube probeerde in 2015 een door abonnees gefinancierde streamingdienst te lanceren die zowel originele inhoud (zowel gescript als niet-gescript) zoals Netflix en een reclamevrije muziekstreamingdienst vergelijkbaar met Spotify of Apple Music aanbood. De dienst bood een paar hitshows aan, waarvan de bekendste Cobra Kai was, een televisieserie die het verhaal van The Karate Kid-serie voortzette. Sterren uit de originele films kwamen terug, waaronder William Zabka en Ralph Maggio. De show bracht zelfs een eerbetoon aan wijlen Pat Morita. Hoewel de show een hit is, was het niet genoeg om de service aantrekkelijk te maken voor gebruikers. Uiteindelijk heeft YouTube YouTube Red opgedeeld in twee verschillende services, YouTube Music en YouTube premium. De splitsing betekende ook het einde van de poging van YouTube om te concurreren met Netflix en gescripte streamingdiensten. Cobra Kai is sindsdien verhuisd van YouTube naar Netflix.

7 CNN+

Wat gebruikers precies kunnen krijgen van een "premium" nieuwsstreamingservice die ze niet al konden krijgen van hun website of het kabelnetwerk, blijft een mysterie. Dit is waarschijnlijk een van de vele redenen waarom de service is stopgezet. De meeste van de grootste namen van CNN boden hun shows en extra materiaal aan voor de app en een reeks populaire CNN-documentaires, zoals The Wonderlist With Bill Weir en The History of Comedy. CNN+ stopte slechts een maand na de lancering volledig. Volgens Sky News Australia noemen sommigen het 'de grootste media-mislukking in de geschiedenis'.

6 CBS All Access

Voordat Paramount Plus er was, was er CBS All Access. CBS All Access bood shows zoals Star Trek Discovery en Picard aan, evenals de volledige programmering van CBS. De service had echter moeite om voet aan de grond te krijgen omdat er aanzienlijk minder shows waren dan de meeste services. Dat veranderde echter toen CBS All Access werd omgedoopt tot Paramount Plus en gebruikers niet alleen CBS-shows kregen, maar bijna alles wat werd geproduceerd of eigendom was van Viacom, het moederbedrijf van CBS en Paramount.

5 Wijnstok

Vine was ooit ongelooflijk populair, maar die populariteit was van korte duur. Na slechts 3 jaar op de markt te zijn geweest, zou Vine gedwongen worden te stoppen omdat de gimmick van video-loops van 6 seconden oud werd onder gebruikers. De app lanceerde de carrière van een paar internetkomieken die nu behoorlijk beroemd zijn, zoals koning Bach. Bach en andere Vine-sterren probeerden steun te verzamelen om de app te redden toen de sluiting werd aangekondigd. Maar het was te weinig te laat. Vine ging officieel ten onder in 2016.

4 Ziezo

NBC vond een succesvolle niche in de streamingwereld met Peacock, maar de eerste onderneming van het bedrijf was SeeSo in 2015. SeeSo was een dienst die alleen comedyshows aanbood. Populaire internetshows zoals Cyanide en Happiness werden aangeboden, evenals klassieke komedies en films zoals Monty Python And The Holy Grail. De service had ook originele programmering, zoals Dan Harmon's Dungeons and Dragons-stijl bordspelshow Harmon Quest. Niets van dit alles was voldoende om van de app een haalbaar bedrijfsmodel te maken. De service werd eind 2017 stopgezet.

3 Yahoo Originals

Velen vergeten dat de Google-concurrent kortstondig een videostreamingservice aanbood omdat het zo kortstondig was. De service bood echter wel reboots en originele inhoud die succes zou hebben bij andere services. Een van de meest opvallende shows op Yahoo was het zesde en laatste seizoen van Community, dat nu op Netflix te zien is. Originele shows waren onder meer Other Space van de regisseur van Bridesmaids en Losing It With John Stamos.

2 Quibi

Quibi moest de Netflix van telefoons zijn en verschillende netwerken en grote naamsterren probeerden het te laten werken. Chance the Rapper heeft de app gehyped met zijn reboot van de grapshow Punk'd. Fans van de lang geannuleerde Comedy Central-hit Reno 911 waren opgewonden toen ze hoorden dat de show terugkwam in de app, en verschillende andere grote namen probeerden deel te nemen aan de actie, zoals de E! netwerk bijvoorbeeld. Ondanks de goedkeuring van Chance en hitshows zoals Reno 911, zou Quibi echter stoppen na slechts 6 maanden op de markt. Gebruikers waren gewoon niet enthousiast over het idee van een streamingdienst die alleen shows aanbood met intervallen van 15 minuten.

1 Getijde

Toen Jay-Z en Beyoncé aankondigden dat ze, samen met verschillende andere beroemdheden, investeerden in een "premium" muziekstreamingservice, waren de meeste mensen niet onder de indruk. Critici wezen erop dat de hogere geluidskwaliteit, het belangrijkste marketingpunt van Tidal, voor de gemiddelde luisteraar vrijwel niet te onderscheiden was. De lanceringsvideo voor Tidal was een who's who van enkele van de grootste namen in de muziek, waaronder Madonna, Daft Punk en Chris Martin. In de video beweerde Madonna dat de app ging over "het terugnemen van kunst van technologie", die de ironie negeerde dat een streaming-app een stukje technologie is, maar wat dan ook. Sommige artiesten, zoals Kanye West, brachten nieuwe albums exclusief uit via Tidal, maar het was nauwelijks genoeg om gebruikers te verleiden de $ 20 per maand uit te geven die ze in rekening brachten. Tidal werd in 2021 verkocht aan Jack Dorsey en de prijs voor de dienst is aanzienlijk verlaagd.

Aanbevolen: