Deze Stephen King-films flopten aan de kassa

Inhoudsopgave:

Deze Stephen King-films flopten aan de kassa
Deze Stephen King-films flopten aan de kassa
Anonim

Geliefde horrorauteur Stephen King heeft tijdens zijn leven meer dan 60 romans en meer dan 200 korte verhalen geschreven. Sommigen van hen zijn omgezet in klassieke films. Films zoals The Shining, Misery en The Shawshank Redemption zijn allemaal afkomstig uit de boeken die door deze auteur uit Maine zijn geschreven.

Maar als meer dan twee dozijn van je boeken verfilmd zijn, kan niet alles een winnaar zijn. Stephen King verdient tussen de $ 17 miljoen en $ 27 miljoen per jaar, maar deze filmversies van zijn boeken leverden niet het geld op dat ze hadden verwacht en zijn verre van de klassiekers te worden die zijn andere werk is geworden.

9 2019's 'Pet Sematary' - $ 113 miljoen

Hoewel de remake van deze populaire film en dit populaire boek internationaal meer dan $ 100 miljoen opbracht, waren die aantallen veel lager dan wat de producenten hadden verwacht, en het bracht in eigen land slechts ongeveer $ 55 miljoen op. Ondanks dat ze een hoger budget en speciale effecten met een hogere resolutie hadden dan het origineel uit 1989, waren fans teleurgesteld. Het is ook een van de slechtst beoordeelde Stephen King-films op Rotten Tomatoes.

8 ‘De Donkere Toren’ - $50 miljoen

Fans hadden jarenlang geanticipeerd op een filmversie van King's ongelooflijk populaire Donkere Toren-serie, maar waren uiteindelijk teleurgesteld toen het eindelijk op het witte doek verscheen. Ondanks dat de film een all-star cast had met Matthew McConaughey, Idris Elba en Dennis Haysbert, bracht de film slechts $ 50 miljoen op in de Verenigde Staten. Het budget was $ 60 miljoen. Tegenwoordig heeft het een score van 16% op Rotten Tomatoes, wat dit een van de meest teleurstellende pogingen maakt om een filmversie van het werk van Stephen King te maken, vooral als je bedenkt hoe populair de boeken zijn.

7 ‘Slaapwandelaars’ - $30 miljoen

Dit is geen film gebaseerd op een boek van Stephen King, het is een film waarvan het scenario is geschreven door Stephen King. King heeft slechts een handvol scenario's voor film of televisie geschreven, maar sommige werden klassiekers en worden beschouwd als enkele van zijn beste werken, zoals de geliefde horrorbloemlezing Creepshow. Sleepwalkers is echter verre van het beste van het horrorpictogram. De film gaat over moeder en zoon vampiers die incest beoefenen en kunnen veranderen in weerkatten. Goh, wie had gedacht dat het publiek dat niet leuk zou vinden?

6 'Noodzakelijke dingen' - $ 15,2 miljoen

Een winkelier die misschien wel de duivel is, dwingt zijn klanten afschuwelijke, soms dodelijke grappen uit te halen tegen zijn stadsgenoten. Hoewel de film de talenten van acteurs als Ed Harris laat zien, wordt hij algemeen beschouwd als een van Kings saaiste romans en films. Trouwens, als dat plot bekend klinkt, kan dat zijn omdat seizoen één van Rick and Morty een aflevering had met bijna exact hetzelfde plot.

5 ‘Silver Bullet’ - $12 miljoen

Hoewel de film niet per se slecht is en nu een beetje een cultstatus heeft, was het ongetwijfeld een flop. Het is ook een van de weinige films waarin Stephen King zowel de roman- als de filmversie schreef. De film is gebaseerd op zijn obscure verhaal Cycles of The Werewolf, en er is een van de favoriete hartenbrekers van de jaren tachtig, Corey Haim, in de hoofdrol. Het was echter niet genoeg om het publiek genoeg op te winden om de film winstgevend te maken.

4 ‘Apt Pupil’ - $8,8 miljoen

Regie Brian Singer kon geen film maken die spannend genoeg was om recht te doen aan de novelle van Stephen King over een student die ontdekt dat een van zijn professoren een nazi-oorlogsmisdadiger is die zich in Amerika schuilhoudt. De film had zelfs het talent van David Schimmer en de door Shakespeare opgeleide acteur Ian McKellen, en hij flopte nog steeds.

3 'The Mangler' - $ 1,8 miljoen

The Mangler had de beste film van Stephen King moeten zijn, want het was een verzameling van alle sterren horroriconen. Het was gebaseerd op een boek van Stephen King, geregisseerd door de man die Texas Chainsaw Massacre maakte en met in de hoofdrollen Ted Levine (die de wereld deed schrikken in Silence of The Lambs als Buffalo Bill) en Robert Englund (ook bekend als de originele Freddy Kruger). Helaas was een verhaal over door demonen bezeten wasgoed dommer dan eng.

2 'Cel' - $1 miljoen

Dit is de laagste Stephen King-film op Rotten Tomatoes. Het werd direct op video uitgebracht en werd kritisch gepand. Vrijwel niemand heeft deze film gestreamd en heeft tot nu toe slechts $ 1 miljoen aan winst gegenereerd. Het is ook de grootste flop uit de carrière van regisseur Todd Williams. Zelfs Samuel L Jackson kon deze film niet redden.

1 'Riding The Bullet' - $130, 000

Op nummer één als de minst winstgevende Stephen King-film aller tijden staat Riding The Bullet uit 2004, een film die miljoenen dollars verloor. De film was begroot op $ 5 miljoen en was de poging van acteur David Arquette om terug te keren naar horror na het succes van Scream. De film had echter een plot dat bijna niet te volgen was vanwege een grimmige poging tot surrealisme die gewoon niet werkte. Vrijwel niemand heeft deze film gezien of ervan gehoord, zo erg is het.

Aanbevolen: