Harry Potter: 20 Garbage-plotlijnen We zijn blij dat we niet in de film zaten

Inhoudsopgave:

Harry Potter: 20 Garbage-plotlijnen We zijn blij dat we niet in de film zaten
Harry Potter: 20 Garbage-plotlijnen We zijn blij dat we niet in de film zaten
Anonim

Na zijn debuut in de jaren 90 is Harry Potter uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen dat fans blijft boeien en vermaken. Het heeft boeken, films, themaparken en alles daar tussenin gehad, en het feit dat het relevant blijft, getuigt van het werk van zijn maker, J. K. Rowling.

Toen aanvankelijk werd aangekondigd dat een filmserie gebaseerd op de boeken op het grote scherm zou komen, konden fans niet wachten om te zien hoe het zou aflopen. De films waren een juggernaut en mensen hielden van wat ze uit de boeken haalden. Ze merkten echter ook dat er nog genoeg was weggelaten.

De mensen achter de films wisten dat ze selectief moesten zijn over welke verhaallijnen ze in de films moesten opnemen, en de mensen waren over het algemeen tevreden. Deze verhaallijnen zijn weggelaten, en we zijn dankbaar dat ze dat wel waren.

20 Teddy Lupos

Teddy Lupin
Teddy Lupin

Er was een behoorlijke hoeveelheid tijd op het scherm voor dit beroemde stel, maar er waren enkele details die werden weggelaten. Over het algemeen zou Teddy Lupos niet veel aan het verhaal hebben toegevoegd. Ja, het zou voor sommigen cool zijn geweest om te zien, maar dit zou de films nergens helpen.

19 Ludo Bagman's gokken voor het Toverschool Toernooi

bagman
bagman

Dit zat helemaal niet in de films en mensen struikelden er niet echt over. Ludo Bagman zou niets relevants hebben toegevoegd aan wat er aan de hand was, en kijken naar zijn gokverslaving zou alleen maar tijd hebben weggenomen van wat er werkelijk aan de hand was in de film.

18 Foppe de klopgeest

ergeren
ergeren

Dit was iets dat sommige mensen boos maakte, maar anderen konden er niets om geven. Ja, Foppe is behoorlijk belangrijk in de boeken, maar mensen kregen al vroeg genoeg van hun griezelige vreugde met Bijna Onthoofde Nick. Foppe weglaten weerhield de films er niet van om het verhaal te vertellen en geld te verdienen.

17 Sirius sluipt de slaapzaal van Griffoendor binnen

Sirius
Sirius

Sirius Black was zo'n belangrijk onderdeel van de films en de boeken, maar de regisseurs lieten sommige dingen weg uit het algemene verhaal. Sirius die de slaapzalen van Griffoendor binnensluipte was behoorlijk indrukwekkend, maar het toevoegen aan de film zou niet veel hebben veranderd en het zou alleen maar tijd hebben verspild.

16 De interactie van Perkamentus met de Duffelingen

perkamentus
perkamentus

Als de meeste mensen praten over de Perkamentus uit de films, zeggen ze meestal dat hij een beetje uit zijn karakter was naarmate de films vorderden. Hoewel hij in de boeken met de Duffelingen omging, zien we dat niet in de films, hoewel het geen verschil zou hebben gemaakt.

15 Winky The Elf

Winky
Winky

Huiselfen worden tot een minimum beperkt in de films, en dit was om tijd te besparen en de plot in beweging te houden. Winky was een opmerkelijke omissie in de filmfranchise en het personage zou niet veel hebben toegevoegd aan wat er gaande was. Winky werkte wel op Hogwarts, maar fans hebben niet veel gemist.

14 Het feest van de dood

Dag van overlijden
Dag van overlijden

Bijna Onthoofde Nick was een populair personage uit de eerste film, maar mensen merkten dat zijn rol zo goed als verdwenen was naarmate de films vorderden. Hij was gewoon niet een integraal onderdeel van de verhaallijn waar de films voor gingen, en het zou dwaas zijn geweest om zijn Deathday-feestje in de films te laten horen.

13 Het belang van Zwerkbal

quidditc
quidditc

We kregen al vroeg in de franchise een behoorlijke hoeveelheid van deze tovenaarssport, maar naarmate de films vorderden, begonnen mensen te merken dat het een achterbank zou worden voor al het andere dat gaande was. Hoewel mensen graag meer hadden gezien gezien het belang van de sport, zou het een slechte toevoeging zijn geweest.

12 De geschiedenis van de Sluipwegwijzer

stroper
stroper

Om eerlijk te zijn, is het een beetje bizar dat dit niet op zijn minst een klein beetje in de films werd besproken. We hebben de smaak te pakken, maar sommige fans wilden meer. De Marauder's Map is een handig item dat Harry en zijn vrienden gebruiken, en door de geschiedenis buiten de deur te houden, bleef het plot in beweging.

11 Squibs in de tovenaarswereld

squib
squib

Ook al waren er squibs in de films, de films worden niet te gedetailleerd over deze mensen. Over het algemeen was het niet nodig om erover te praten omdat het helemaal niets toevoegt aan de plot, maar een paar mensen wilden wat meer krijgen. Het zou nutteloos zijn geweest om deze informatie op te nemen.

10 Molly Wemel en haar Boggart

molly wemel
molly wemel

In de boeken zorgde dit voor zo'n intens moment, maar met alles wat er in de films gebeurt, zou dit tijdverspilling zijn geweest. Molly Wemel speelt in het algemeen geen grote rol in de films, dus iets dat zo intens is met haar als middelpunt zou niet logisch zijn geweest.

9 Sirius stuurt Harry de brief met de vuurflits

vuurflits
vuurflits

Iedereen weet dat Harry een grote bezem-upgrade krijgt als hij zijn Vuurflits krijgt, maar dat specifieke pakket kwam ook met een brief van Sirius. Dit was niet opgenomen in de films, en hoewel die brief belangrijke informatie in de boeken had, zou het nutteloos zijn geweest in de films.

8 Percy verraadt de Wemels

percy
percy

Dit was een veel grotere deal in de boeken, maar omdat Percy naar de achterkant van alles werd geduwd, was het niet nodig om dit op te nemen. Ja, Percy is tegen zijn familie en maakt het uiteindelijk goed met ze, maar er was geen ruimte om zoiets onbeduidends in de films op te nemen.

7 De geschiedenis van Tom Riddle

TomRiddle
TomRiddle

We hebben de compacte versie van het verhaal van Tom Riddle, maar er was veel meer om uit te pakken dat ze weglieten. De boeken duiken in familie en enkele andere rimpelingen, maar dit in de film opnemen zou nutteloos zijn geweest. We wisten genoeg over het personage om een sterke afkeer van hem te hebben.

6 Rita Skeeter transfigureert om de primeur te krijgen

rita skeeter
rita skeeter

Rita Skeeter was goed genoeg gedaan in de films, en fans begrepen het punt. Er was veel meer over haar in het boek, inclusief het feit dat ze een letterlijke bug aan de muur was die de primeur kreeg. Dit was een detail dat we niet nodig hadden in de films.

5 Neville's ouders

neville
neville

Hier stond veel meer in de boeken, en het sloot volledig aan bij iets anders. In plaats van in de films te worden opgenomen, besloten de films een goede hoeveelheid informatie over Neville's ouders weg te laten. Over het algemeen leerden we wat we moesten weten in de films zonder dingen terug te houden.

4 Neville's plaats in de profetie

profetie Neville
profetie Neville

Nu zou er een argument kunnen worden aangevoerd dat dit meer in de films had moeten worden getoond, maar het werkte prima voor de studio achter de films. Marcel had wel een plaats in de profetie, omdat het leek alsof hij het had kunnen zijn in plaats van Harry. Dit zou echter tot niets hebben geleid in de films.

3 Sirius en de tweerichtingsspiegel

magische SPIEGEL
magische SPIEGEL

In plaats van erin te duiken en dit magische artefact met een lange uitleg op te nemen, kozen de filmmakers ervoor om dit tot een minimum te beperken en het meer als een paasei te gebruiken. Dit werd Harry door Sirius in de boeken gegeven en komt later in het spel, maar het zou de films niet veel hebben veranderd.

2 S. P. E. W

SPUWEN
SPUWEN

Deze specifieke verhaallijn is ontstaan toen Hermelien van streek was over de behandeling van huiselfen in de boeken, en het speelde een rol in de lezingen. Op het grote scherm was het helemaal weggelaten, en hoewel hardcore fans het misschien gewild hebben, zou deze verhaallijn niet geweldig zijn geweest.

1 Het afscheid van Dudley en Harry

DudleyHarry
DudleyHarry

Dus, deze scène is technisch gefilmd en werd bijna aan de film toegevoegd, maar uiteindelijk werd hij weggelaten. Na jarenlang Harry slecht te hebben behandeld, groeide Dirk eindelijk op en verontschuldigde zich bij zijn neef. Een ontroerend moment in de boeken, maar niet helemaal noodzakelijk voor het plot in de films.

Aanbevolen: