Hier is waarom deze Harry Potter-fantheorieën niet waar kunnen zijn

Inhoudsopgave:

Hier is waarom deze Harry Potter-fantheorieën niet waar kunnen zijn
Hier is waarom deze Harry Potter-fantheorieën niet waar kunnen zijn
Anonim

Fantasieverhalen bestaan al eeuwen, van verha altjes voor het slapengaan tot succesvolle boeken en films, veel reuzen van het genre lieten hun handtekening achter met geweldige titels en aangrijpende verhalen die de lezer buiten deze wereld teleporteren. JK Rowling maakt niet alleen deel uit van die reuzen, maar is misschien wel een van de meest grandioze. Ze creëerde meer dan een reeks boeken; haar wereld werd niet alleen gemanifesteerd met inc, maar werd gegraveerd in de harten van miljoenen Potterheads over de hele wereld die samen met de auteur alternatieve plots begonnen te creëren.

De die-hard fans van de tienertovenaar en zijn vrienden doken diep in elk geschreven en niet-geschreven woord van de beroemde auteur, wat leidde tot een aantal zeer logische theorieën die door Rowling zelf werden bevestigd. Aan de andere kant waren andere fantheorieën gewoon te onwaarschijnlijk om waar te zijn (wat J. K. Rowling zelf ontkrachtte), en dat is waar de focus van dit artikel op zal liggen.

15 Perkamentus Tijdreis terug naar toen Harry Potter zijn jongere zelf ontmoette in de trein

Een behoorlijk aantal Potterheads gelooft in het feit dat Perkamentus besloot terug te gaan in de tijd om het schoolhoofd van Zweinstein te worden om Harry in zijn beginjaren te zien. Dit klinkt niet alleen vergezocht, maar er wordt aangenomen dat zijn jongere zelf niemand minder is dan Ron Wemel, alleen omdat beide personages roodharigen zijn.

14 Anderling dient Voldemort als een Dooddoener

Hoe kan een leraar van Zweinstein die Harry Potter zo steunt, als een dooddoener worden beschouwd? Haar standpunt stond altijd aan Harry's zijde, zelfs als iedereen tegen hem was. Harry had altijd een icoon van autoriteit nodig om volwassen te worden en Anderling was er altijd om hem te begeleiden.

13 Harry Potter is koning Arthur omdat… Zwaarden

Als Engelse schrijver heeft Rowling gehoord van het verhaal van koning Arthur en haar kennis voor dit geliefde kinderverhaal zou in haar boeken worden gesuggereerd (sommige werden van scholen verbannen). Dat gezegd hebbende, is het op zoveel niveaus gewoon verkeerd om te zeggen dat Harry koning Arthur is. Niemand heeft ooit gehoord dat koning Arthur een magisch personage is en Merlijn is nooit afgebeeld met een toverstok.

12 Severus Sneep is zogenaamd dorstig naar bloed

In Rowling's Wizarding World bestaan allerlei magische wezens en velen halen de verhaallijn. Hoewel vampiers worden genoemd tijdens een van Harry's Verweer tegen de Zwarte Kunsten-lessen, maakten ze nooit deel uit van het verhaal zelf. Alleen omdat Sneep in de schaduw van een kerker leeft, wil nog niet zeggen dat hij een vampier is.

11 Het was allemaal een droom

Het feit dat Harry zo'n ellendige opvoeding kreeg door toedoen van de Duffelingen deed sommige fans geloven dat de tienerhoofdpersoon de hele tovenaarswereld heeft gecreëerd om aan zijn tragische leven te ontsnappen. Als dat waar was, zou hij dan niet het dichtst bij een vader (Sirius Black) in leven hebben gehouden? Om nog maar te zwijgen van de gigantische slang, spin en draak waarmee hij te maken kreeg.

10 Irma Pince is de bibliothecaris van Zweinstein en de moeder van Sneep?

Elke fan weet dat de familienaam van Severus Sneep "Prins" is, wat zou betekenen dat Irma Pince inderdaad zijn moeder is, aangezien haar naam klinkt als "Ik ben een prins". Het feit dat het trio zelfs nooit hintte op de gelijkenis van beide personages wanneer ze Eileens (Snape's echte moeder) foto zien in het artikel dat ze vonden, bewijst dat Irma niet de moeder van Sneep kan zijn.

9 Perkamentus is erin geslaagd een gruzielement te maken

Het is bekend dat wie erin slaagt een Gruzielement te produceren, het hiernamaals niet kan bereiken en een deel van zijn ziel moet vernietigen. In het laatste boek van de serie zien we Perkamentus op Harry wachten in het treinstation voordat hij doorgaat naar het hiernamaals dat deze theorie ontkracht.

8 De Wemels verloren meer dan één broer of zus

Om dit waar te maken, moet een belangrijk onderdeel van de tovenaarsoorlog worden genegeerd. Aangezien dat onmogelijk is, verliezen de Wemels Fred pas aan het einde van de reeks. De realiteit is dat midden in de oorlog een kind verwekken niet slim of gemakkelijk is en de tovenaarsoorlog begon rond de tijd dat Charlie Wemel werd geboren.

7 Harry en Hermione werden gescheiden na de dood van hun ouders, James en Lily Potter

Als dat het geval was, stierf een van hen zeker door toedoen van je-weet-wel-wie toen hij James en Lily Potter vermoordde. Zelfs als dat om welke reden dan ook niet is gebeurd, hadden ze niet allebei bij de Duffelingen moeten belanden? Aan de andere kant lijken Hermelien en Harry in niets op elkaar! Ze hebben verschillende haarkleur, oogkleur en zelfs neuzen.

6 Als je-weet-wel-wie hem niet doodt, zal niets dat doen

Harry onsterfelijk zijn is onmogelijk, zelfs niet volgens de normen van de tovenaarswereld. Deze theorie kwam uit de profetie van Trelawney: "ofwel moet door de ander sterven", wat Potterheads begrepen als de enige manier waarop Voldemort of Harry kan sterven, is als een van hen de ander doodt. Misschien kan Harry door niemand anders worden vermoord, maar uiteindelijk zal hij toch sterven.

5 De Duffelingen zijn geen vreselijke mensen, het Gruzielement in Harry drong hun haat op

Om dat waar te zijn, zou Harry Potter een eenzaam kind moeten zijn als hij naar Zweinstein gaat, aangezien zijn vrienden, leraren en zelfs Hedwig hem zouden haten vanwege het Gruzielement achtergelaten door Voldemort. Het feit dat hij een hechte relatie had met Hermelien en Ron (en alle Wemels) bewijst dat deze theorie niet klopt.

4 Mary Poppins was een leerling van Zweinstein

Deze is op zijn zachtst gezegd grappig. Mary Poppins is inderdaad enigszins magisch, maar elke tovenaar in Rowlings wereld moet een bezwering uitspreken (meestal in het Latijn of Grieks) om een spreuk uit te spreken, terwijl Poppins' magie meestal liedjes vereist om op te treden.

3 Ginny schenkt Harry een liefdesdrankje… Al meer dan twee decennia

Heer Voldemorts onvermogen om liefde te voelen is gebaseerd op het feit dat zijn conceptie een product was van een liefdesdrankje. In het geval van Ginny en Harry waren hun nakomelingen heel goed in staat om lief te hebben en hun liefde werd getoond in Harry Potter en het Vervloekte Kind, dus deze theorie gaat in de soep.

2 Na de dood van zijn broer verloor George zijn verstand en werd Willy Wonka

Willy Wonka is gehuld in mysterie en ellende. Er hangt altijd een droevige aura rond dit chocolademinnende karakter. Potterheads beschouwde dit als een aanwijzing voor het verdriet van George na het verlies van zijn tweelingbroer. Zijn kind bewijst dat hij niet Wonka is en zijn toewijding en liefde voor magische streken maken elke kans dat hij ooit een chocoladefabriek zal openen onmogelijk.

1 Huffelpuf-studenten zijn altijd high

Een van de meest bizarre en hilarische theorieën op deze lijst is waarschijnlijk deze. Staticsaffy613 voerde een aantal goede argumenten aan om te bewijzen dat Huffelpuf-studenten altijd high zijn. Het feit dat hun gemeenschappelijke ruimte zich naast de keukens bevindt, draagt bij aan de authenticiteit van deze theorie. Hoe het ook zij, het is onwaarschijnlijk dat J. K. Rowling zou het legaliseren van marihuana op Zweinstein door de vingers zien.

Aanbevolen: