Harry Potter's evolutie door alle 8 films

Inhoudsopgave:

Harry Potter's evolutie door alle 8 films
Harry Potter's evolutie door alle 8 films
Anonim

In tijden als deze is het belangrijker dan ooit om de geweldige woorden van Albus Perkamentus te onthouden: "Geluk kan worden gevonden in de donkerste tijden, als je er maar aan denkt het licht aan te doen." De hele tovenaarswereld biedt veel troost, vooral als de dingen zo onzeker zijn. Om fans aan te moedigen thuis te blijven, heeft Daniel Radcliffe de boeken zelfs virtueel gelezen!

Ja, er zijn talloze leuke manieren om de magie van dit verhaal levend te houden. Met nieuwe foto's van achter de schermen van de HP-films die altijd opduiken, nieuwe feiten over het maken van de films die worden opgegraven en J. K. Rowling zelf laat altijd nieuwe stukjes informatie over onze favoriete personages vallen, het voelt echt alsof het verhaal nooit is geëindigd. Vandaag gaan we terugkijken op hoe ver Harry is gekomen sinds dit allemaal begon.

15 Gewoon een jongen in een kast

Een populaire Harry Potter-fantheorie mijmert hoe de Duffelingen alleen maar gemeen tegen Harry waren vanwege het gruzielement in hem. Of we dit nu kopen of niet, het feit blijft hetzelfde. De grootste held ter wereld groeide op in een kast. Gelukkig wisten zijn mensen hem te vinden.

14 Het meest magische moment

Het eerste deel van Harry's reis zal altijd het belangrijkste zijn. Zijn eerste jaar in de tovenaarswereld zou de uitkomst van al zijn komende avonturen bepalen. Stel je voor dat hij bevriend was geraakt met Draco in plaats van Ron, of dat een andere toverstok hem had gekozen…

13 Hij is thuis

Harry en zijn vrienden voor het eerst de Grote Zaal binnen zien gaan, is altijd iets speciaals. Na jaren van misbruik, bevond Harry zich op de meest ongelooflijke plek ter wereld. Hoewel het Hol later ook als een gelukkige plek voor Harry zou fungeren, was Zweinstein zijn eerste echte thuis.

12 Harry's eerste triomf

Hoe geweldig Harry's eerste jaar op Hogwarts ook was, dit is The Boy Who Lived waar we het over hebben, dus het was niet bepaald gemakkelijk. Voor het eerst sinds hij nog maar een baby was, moest Harry het monster onder ogen zien dat zijn ouders had vermoord. Dankzij zijn nooit eindigende moed en zijn geweldige vrienden heeft hij het opnieuw overleefd.

11 Dit was een slechte keuze

Hoe moeilijk het ook is om Harry en zijn vrienden te vinden, laten we niet doen alsof ze niet op zoek gaan naar hun deel van gevaarlijke avonturen. Na ongeveer 30 seconden te hebben gewacht, besloten Harry en Ron dat de beste manier van handelen zou zijn om de gezinsauto van Wemel te stelen en hem zelf naar school te vliegen. Iedereen houdt van een grootse entree, toch?

10 Weer een dag gered

Geheime Kamer krijgt over het algemeen niet zoveel liefde als zou moeten. Na een zwaar jaar op school, grotendeels te wijten aan de aanwezigheid van professor Lockhart, moest Harry opnieuw oog in oog komen te staan met zijn vijand. Deze keer riep zijn vijand echter de hulp in van een angstaanjagend beest in plaats van een laffe man.

9 De kindertijd achterlaten

Harry heeft nooit echt een jeugd gehad, maar zijn visuele transformatie van de eerste twee films naar de derde is zeer opmerkelijk. Het was niet alleen zijn uiterlijk dat volwassener werd, maar ook de aard van zijn zoektocht. Dit jaar kreeg Harry een familielid, maar leerde hij ook de keiharde waarheid over hoe zijn ouders werden verraden.

8 Harry's grootste uitdaging tot nu toe

By Goblet of Fire, Harry had Voldemort al verschillende keren ontmoet en gewonnen en nu nam hij het op tegen draken en gridelows. Maar dat alles maakte hem niet zo bang als een meisje naar het kerstbal te moeten vragen. Eerlijk gezegd weten we niet voor wie we ons slechter voelen, Ron en Harry of Padma en Parvati.

7 De gelukkige tijden zijn voorbij

Het einde van Harry's vierde deel was toen alles veranderde. Hij ging dat doolhof binnen als een optimistisch kind, maar kwam er als een verontruste man uit. Terwijl hij op dat kerkhof was, was Harry getuige van de moord op zijn vriend en moest hij ook toekijken hoe Voldemort weer op volle kracht kwam. Voor het eerst kon hij niets doen.

6 Een fijne jonge man

Met geen kinderlijke onschuld meer in hem, kwam Harry's blik in Orde van de Feniks overeen met het feit dat hij nu met serieuze zaken te maken had. Het Ministerie weigerde simpelweg te geloven dat Voldemort was teruggekeerd en noemde Harry zelfs maandenlang een leugenaar. Terwijl ze tijd verspilden aan onderwijsdecreten, kreeg Voldemort macht en martelde hij Harry in het proces.

5 Een enorme doorbraak

Hoe eng we ons moeten voorstellen dat we bezeten zijn door Voldemort, moet zijn, dit was een enorm moment voor Harry. Hij had net het enige familielid verloren dat hij ooit kende, dus de dingen hadden gemakkelijk donker kunnen worden toen Voldemort hem probeerde in te halen met bezit. Maar zelfs op zijn donkerste moment bleek de liefde in hem te sterk voor Voldemort om te weerstaan.

4 Leren van de beste

Het is jammer dat filmmakers Half-Blood Prince niet in twee delen hebben gemaakt. De ontmoetingen van Harry en Perkamentus met de peinzende geest hadden meer schermtijd moeten krijgen. Harry zou nooit klaar zijn geweest voor wat komen ging zonder deze belangrijke lessen.

3 Terug naar waar het allemaal begon

Voor het grootste deel van Deathly Hallows - Part 1 waren Harry en zijn vrienden op jacht naar gruzielementen. Hoe belangrijk het ook voor hen was om ze allemaal te vinden, we denken dat het grootste moment van deze fase van zijn reis de terugkeer naar Godric's Hollow was. Natuurlijk was het voor hem net zo gevaarlijk als waar dan ook, maar hij moest terug naar waar het allemaal begon.

2 "Ik open op het einde"

Hoewel sommigen beweren dat het grootste moment van het hele verhaal Harry's laatste gevecht en nederlaag van Voldemort was, geloven we niet dat dat waar is. Tegen de tijd dat de gruzielementen weg waren en ze nog maar met z'n tweeën waren, zou Harry natuurlijk winnen. MAAR beseffen dat hij zichzelf moest opofferen voor het grotere goed en dat bos inlopen was het dapperste wat hij ooit deed.

1 Een bitterzoet afscheid

Hoe blij we ook waren dat Harry, Ron en Hermelien hun lang en gelukkig leven kregen, afscheid nemen van deze franchise was voor fans niet gemakkelijk. JK Rowling wikkelde alles perfect in, maar egoïstisch, we hadden misschien nog maar één apocalyps gewenst voor deze jongens om het hoofd te bieden …

Aanbevolen: