Karen Gillan's evolutie sinds ze als nevel in de MCU werd gegoten

Inhoudsopgave:

Karen Gillan's evolutie sinds ze als nevel in de MCU werd gegoten
Karen Gillan's evolutie sinds ze als nevel in de MCU werd gegoten
Anonim

Als je een fan bent van films als Guardians Of The Galaxy en Jumanji of televisieseries als Doctor Who en Selfie, is de kans groot dat je ook een fan bent van actrice Karen Gillan. Haar talent als actrice omvat vele genres van zowel film als televisie, en ze bracht ook tijd door in haar carrière als model.

Terwijl Gillan werkte om haar dromen om actrice te worden waar te maken, zette ze zich ook op en buiten het scherm in voor haar vak, en ontdekte ze veel over zichzelf als persoon en actrice.

Hoewel haar eerste grote film in de VS niet Guardians Of The Galaxy was, is het een rol waar ze erg bekend om staat. Het is ook veilig om te zeggen dat het een project is dat haar carrière op een belangrijke manier vooruit heeft geholpen. Het karakter van Nebula heeft een ongelooflijke boog en Gillan brengt zo'n heerlijk herkenbaar hart in de rol.

Dus hoe is ze geëvolueerd als actrice en in haar carrière als cast als Nebula in de MCU? Hier is iets over Gillan en haar bijdragen aan de industrie, zowel op het scherm als daarbuiten.

8 Ze had niet verwacht dat ze zoveel actiefilms zou doen

Aanvankelijk voelde Gillan zich aangetrokken tot komische films toen ze er voor het eerst van droomde actrice te worden. Ze werd geïnspireerd door Jennifer Aniston en Drew Barrymore, evenals veel geweldige komische films en televisie toen ze opgroeide. Dus op haar weg om actrice te worden, dacht ze natuurlijk dat ze dat carrièrepad zou kunnen volgen.

Gillan had niet verwacht dat ze zoveel actiefilms zou doen, maar ze vond de rit niettemin geweldig. In een recent interview met Elle zei Gillan dit over al haar 'actie'-rollen.

“Het was een gek avontuur. Ik had niet gedacht dat ik in zoveel actiefilms zou spelen, maar hier leer ik hoe ik mensen moet schoppen."

7 Ze houdt van een uitdaging

Gillan ontdekte dat haar aankomende film, Gunpowder Milkshake, fysiek zwaarder was dan al haar eerdere rollen. In hetzelfde Elle-interview zei Gillan dit over de uitdaging waarmee ze in die film werd geconfronteerd en hoe geweldig het voor haar was.

“Dit was fysiek absoluut de meest uitdagende rol voor mij, meer dan welke rol dan ook die ik eerder heb gedaan. Ik heb behoorlijk wat vechtscènes in films gedaan, maar normaal gesproken zou ik me maar op een of twee grote gevechten concentreren. Gunpowder Milkshake is non-stop actie, van begin tot eind.”

Dit weerhield haar er echter niet van om van het proces te genieten. Ze zei eigenlijk dat ze de druk voelde, op een goede manier, om goed te presteren. Een van haar favoriete scènes in de komende film is haar eerste grote vechtscène, omdat ze zo hard heeft gewerkt om het in één keer goed te krijgen.

6 Ze is ook een filmmaker

Wat fans misschien niet weten over Karen Gillan, is dat ze ook filmmaker is. Ze regisseerde, schreef en acteerde in een film genaamd The Party's Just Beginning. Haar rol was ontroerend en het onderwerp was zeker niet "gemakkelijk", maar het was belangrijk. De film speelde ook met komische opluchting en de ups en downs van het leven nadat iemand die dicht bij je staat is overleden.

Het is het soort situatie waarvan je hoopt dat je er nooit in zult belanden, maar de waarheid is dat veel mensen zich kunnen identificeren met een personage als dat van Gillan.

5 Ze stelt zichzelf belangrijke vragen voor de toekomst van Nebula

Toen ze met Elle sprak, werd haar ook gevraagd wat er daarna komt voor Nebula. Karen Gillan vertelde dat ze zichzelf veel vragen stelt over haar toekomst en ernaar kijkt door de ogen en het hart van Nebula als personage.

"Thanos heeft haar leven op veel manieren gedefinieerd. Dus, wat gebeurt er als die persoon plotseling uit je leven wordt verwijderd en die aanwezigheid niet meer boven je opdoemt? Hoe reageert ze op de dood van Thanos "Hoe gaat ze daarmee om? Begint ze zichzelf een beetje meer te vinden? Dat zijn de vragen die ik mezelf stel over Nebula.""

4 Haar inzet verbetert haar rollen

Navot Papushado, regisseur en co-schrijver van Gunpowder Milkshake, was lovend over Gillan to Variety en benadrukte haar energie en toewijding aan de rol die ze speelt.

“Ze was vanaf het begin volledig toegewijd en altijd met zo'n positieve en genereuze energie. Ze bracht zoveel van zichzelf in de rol en haar inzichten hielpen het script en de film vorm te geven. Ze omarmde ook het harde, fysieke aspect van de rol en alle training voor de actiescènes. Door haar inzet konden we meer elementen en ideeën aan de actie toevoegen dan we aanvankelijk hadden gepland.”

3 Ze wil een MCU-film regisseren

Gillan houdt van haar rol als Nebula, maar ze zou ook graag een andere verantwoordelijkheid hebben als het gaat om de MCU. Ze wil graag een film regisseren. Het kon niet zomaar een film zijn, en daar sprak ze in 2019 over in een podcast met Marc Malkin.

“Ik blijf Kevin Feige vragen wanneer dat zal zijn. Ik wacht nog steeds."

Ze zei verder dat niet elke film waar je over te weten komt de juiste is, en ze weet dat het een proces is.

“Ik denk dat het er een moet zijn waarbij ik sterk het gevoel had dat ik de beste persoon voor de baan was. Dat is natuurlijk niet elke film die op je pad komt.”

2 Ze is betrokken bij liefdadigheidsinspanningen

Gillan heeft met liefdadigheidsorganisaties samengewerkt en zich uitgesproken tegen het stigma rond geestelijke gezondheid in interviews en op haar socialemediaplatforms. In een post over dat stigma vermeldt ze dat lichamelijke kwalen geen schaamte met zich meebrengen, dus waarom zouden mentale kwalen schaamte veroorzaken?

1 Ze zou graag Nebula blijven spelen

Gillian vindt het geweldig om Nebula te spelen, en door haar carrière en de hoogtepunten en veranderingen die ze heeft meegemaakt, is ze nog lang niet klaar om te stoppen met het spelen van het personage. Fans houden ook van haar verhaal, dus ze zijn het erover eens dat het veel te vroeg is om haar verhaal te beëindigen.

“Ik hou zo veel van mijn karakter. Ik ben een soort van geobsedeerd door haar. Ik krijg gewoon zo'n kick van het spelen van een personage dat echt van mezelf verwijderd is. Maar ik voel me ook echt emotioneel in haar geïnvesteerd door alles wat ze heeft meegemaakt met Thanos en dat alles. Dus ik zou graag de reis van het personage voortzetten. Ik weet niet hoe dat eruit zou zien zonder James of Dave, maar ik vind het erg leuk om haar te spelen, dus ik sta niet te popelen om het af te maken.”

Aanbevolen: