Ze kan niet getemd worden: hoe de geschiedenis van Miley Cyrus die onder de loep wordt genomen haar imago heeft gevormd

Inhoudsopgave:

Ze kan niet getemd worden: hoe de geschiedenis van Miley Cyrus die onder de loep wordt genomen haar imago heeft gevormd
Ze kan niet getemd worden: hoe de geschiedenis van Miley Cyrus die onder de loep wordt genomen haar imago heeft gevormd
Anonim

Er is een bepaald refrein binnen de popcultuur waar zowel consumenten als toeschouwers in de loop der jaren bekend mee zijn geworden, nu de erfenis van Miley Cyrus' verder wordt gecementeerd in de entertainmentindustrie.

De zangeres werd later in haar carrière vaak een kameleon genoemd. Ze evolueerde en rijpte zowel professioneel als persoonlijk, wat een kruispunt is dat Cyrus vaak zou oversteken toen ze vorderde van het meest bekend te worden door het spelen van een tiener die haar popster-erfenis opbouwde rond het leiden van een dubbelleven onder een pseudoniem; Het doorbreken van de gewoonte om het best herinnerd te worden voor haar tienertijd Hannah Montana-reputatie werd het belangrijkste doel van Cyrus gedurende vele jaren en produceerde meerdere carrière-hoogtepunten, waar velen de nasleep van de openbare receptie zouden toeschrijven als "Ze is gewoon Miley."

Van schattigheid tot nooit getemd: Miley's eerste krantenkoppen

Miley Cyrus was amper een tiener toen ze beroemd werd op Disney Channel's Blockbuster-hitshow Hannah Montana, waar ze beroemd samen speelde met haar vader Billy Ray, waarin ze op het scherm als jong bevroren was popster die fans ook door haar dagelijkse leven als student zagen gaan. Als actrice die op het punt stond haar tienerjaren in te gaan, voelde Cyrus zeker de effecten van het werken met haar vader achter de schermen en als publiek figuur werd ze gezien als een buurmeisje met een door Disney goedgekeurde G-rating publieke persoonlijkheid. De wereld zou er snel achter komen dat er een verschil was tussen Cyrus' professionele leven en hoe ze leefde terwijl ze Hannah's kenmerkende pruik niet droeg.

Cyrus zong beroemd een lied zoals Hannah Montana Niemand's Perfect noemde, maar de media hadden verschillende ideeën over hoe het de jonge actrice portretteerde, waar ze vaak zelden 'mogen' fouten te maken.

In de late jaren was Cyrus een jonge tiener die van nature probeerde de persoon te ontdekken die ze bedoeld was te zijn, maar ze werd gevormd door haar rol in Hannah Montana en bepaalde persoonlijke aspecten die ze ervoor koos om in het openbaar te delen, zoals haar keuze om een zuiverheidsring te dragen, wat soms beperkt kan zijn tot de publieke persoonlijkheid van een entertainer.

De tienerjaren zijn een perfecte tijd om te leren van ervaring, maar er moet ook voldoende ruimte zijn waar we plezier mogen hebben! Helaas voor Cyrus verhinderde het feit dat ze een schijnwerper was, haar om plezier te hebben; in plaats daarvan werd ze vaak gedwongen om lessen in het openbaar te leren, waar ze niet de genade kreeg van de media en het publiek om zich op haar leeftijd te gedragen en plezier te hebben.

Vanity Gone Wrong: Miley's Evolution With Image

Een van Cyrus' eerste opmerkelijke snafus in de publieke belangstelling vond plaats nadat ze in juni 2008 op de cover van Vanity Fair verscheen. Ondanks dat haar vader aan haar zijde stond op de foto's in de fotospread, kreeg Cyrus reactie voor de volwassen omslagfoto, waarop de toen vijftienjarige alleen een laken droeg.

Toen Cyrus' nummer van Vanity Fair in de kiosken kwam, leek haar publieke perceptie onmiddellijk te veranderen en begon de publieke discussie zich al snel te concentreren op wat er gebeurde met de jonge starlet, die plotseling gevangen zat tussen een steen en een harde plaats; Cyrus verontschuldigde zich snel in het openbaar en beschreef haar gevoelens als "Beschaamd", en ze voelde spijt voor haar deelname aan de fotoshoot en voelde de behoefte om zich te verontschuldigen "Aan [haar] fans waar [ze] zo veel om geeft."

Vanaf dat moment was Cyrus' relatie met de media, ten goede of ten kwade, vaak verbonden met zowel haar lichaam als haar openhartige karakter, met haar frequente nadruk op het hebben van de vrijheid om haar eigen keuzes te maken. Bijna een half decennium na het Vanity Fair-verhaal was Cyrus veel meer vertrouwd met het feit dat hij in de 'hot seat' in de media zat en had hij veel geoefend met het uitbrengen van openbare verontschuldigingen tegen 2013.

Een 'sloopbal' in de openbaarheid brengen

De Miley Cyrus die het publiek vóór 2013 kende, zou kunnen worden gezien als een heel ander persoon dan de jonge vrouw die de behoefte voelde om een album genaamd Meet Miley Cyrus uit te brengen, met als doel fans te helpen onderscheid te maken tussen haarzelf en de geliefde personage dat haar beroemd heeft gemaakt.

2013 was een enorm transformatief jaar voor Cyrus. Na een breuk met haar oude liefde Liam Hemsworth, ging ze door een extreem openbare verkenning om erachter te komen wie ze precies is; Ze bracht het album Bangerz uit, waar ze een gloednieuw publiek imago debuteerde, sterk gebouwd op haar liefde om een vrije geest te zijn en plezier te hebben, zonder zich zorgen te maken wat het publiek dacht.

Het 'tijdperk' van Bangerz zou later dienen als een startpunt voor het publiek om verschillende aspecten van Cyrus te leren kennen. Toen ze het podium betrad tijdens de MTV Video Music Awards van het jaar met Robin Thicke, waar het duo hun respectievelijke hitlijsten van het moment uitvoerde en het optreden waarin Cyrus debuteerde met haar liefde voor twerken, wat zou helpen om de rest van de Bangerz-tijdperk.

In de zeven jaar sinds de voorstelling heeft Cyrus meerdere tijdperken en beeldveranderingen doorgemaakt. Een gemene deler in deze transformaties? Ze heeft voortdurend publiekelijk commentaar moeten leveren op de beslissingen die ze in haar voorbije tijdperken had genomen. Nadat ze publiekelijk herenigd was met haar voormalige verloofde Liam Hemsworth, met wie ze later trouwde en scheidde, debuteerde ze met een meer afgezwakt publiek beeld van haar vorige dat samenviel met de release van haar album Younger Now uit 2017.

Miley Cyrus is geen onbekende in de daad van transformatie, maar een element van haar publieke imago dat een constante lijkt te blijven, is haar uitgesproken vastberadenheid om het publiek eraan te herinneren dat ze controle heeft over haar verhaal en publieke imago, en de keuze zichzelf opnieuw uitvinden is van niemand anders dan van haar; een groot verschil met de dagen dat haar elke beweging werd gecontroleerd door Disney. In veel opzichten is Cyrus' doel nog steeds hetzelfde als toen ze verklaarde dat niemand haar kon temmen: ze breekt nog steeds uit en is altijd bereid om helemaal opnieuw te beginnen.

Aanbevolen: