Hier is waarom Miley Cyrus’ nieuwste album ‘Plastic Hearts’ flopte

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Miley Cyrus’ nieuwste album ‘Plastic Hearts’ flopte
Hier is waarom Miley Cyrus’ nieuwste album ‘Plastic Hearts’ flopte
Anonim

Ondanks haar veelbesproken scheiding met Liam Hemsworth en het landen van nog een hit onder haar riem met 'Midnight Sky', presteerde Miley Cyrus' laatste album Plastic Hearts ondermaats in het Billboard Hot 200, en velen vroegen zich af wat er mogelijk fout was gegaan.

Op een gegeven moment voelde het alsof de naam van Cyrus overal gepleisterd was toen ze een slopende promotiecampagne begon ter ondersteuning van het record, en terwijl ze veel aantrekkingskracht kreeg voor haar vervolgsingle "Prisoner" met Dua Lipa, haar laatste oeuvre deed heel weinig in de verkoop.

Maar er lijkt een goede reden te zijn waarom het album het niet zo goed deed als sommige van haar voorgangers, en dit is waarom.

miley cyrus live
miley cyrus live

Waarom flopte het album van Miley Cyrus?

We moeten waarschijnlijk beginnen met de verkopen die Cyrus tijdens de eerste verkoopweek van het album heeft verzameld: 60.000 verkopen plus streaming, terwijl 20.000 exemplaren daarvan afkomstig waren van pure verkoop, wat betekent dat ze werden gekocht.

Er was al voorspeld dat Plastic Hearts in de eerste zeven dagen niet meer dan 50.000 stuks zou produceren, dus er was niet zoveel verschil toen de cijfers werden opgeteld, maar mensen waren nog steeds verbijsterd omdat waarom de verkoop zo laag was.

De Hannah Montana-aluin promootte het album non-stop, trad op in allerlei soorten chatshows, sierde de covers van eindeloze tijdschriften en ging in gesprek met fans in vraag- en antwoordsessies op sociale media om de Tennessee te garanderen -geboren superster een triomfantelijke week in de hitlijsten.

Maar dat was niet helemaal het geval.

Het album bereikte niet de eerste plaats in de Billboard Hot 200, waar het piekte op nummer 2, maar het kreeg wel enkele lovende recensies van critici, waarbij AllMusic het record vier van de vijf sterren gaf.

De publicatie schrijft: "Prisoner is een ander hoogtepunt, met de koele tonen van Dua Lipa die het perfecte contrast vormen met Miley's raspende warmte. De rustigere momenten van Plastic Hearts, zoals de met pedalen beladen powerballad "High", bieden enkele van Cyrus' beste vocale uitvoeringen in een tijdje, en voelen net zo trouw aan de geest van het album.

Op dezelfde manier voelt "Golden G String", een contemplatief synth-country mini-memoires, erg on-brand, zelfs als het haar groei als songwriter en zangeres weerspiegelt. Gepassioneerd en zelfbewust, Plastic Hearts is gemakkelijk de beste incarnatie van Cyrus' muziek tot nu toe.

In november 2020, slechts enkele dagen nadat Plastic Hearts was uitgebracht, bood Cyrus een verklaring op sociale media aan om de problemen aan te pakken die ze had ondervonden tijdens de week dat haar album uitkwam, en stond erop dat de plaat niet beschikbaar was voor duizenden fans omdat retailers geen fysieke exemplaren wilden inslaan op Black Friday.

Een fan tagde Cyrus en benadrukte dat hoewel verwacht werd dat ze hun exemplaar op 27 november zouden ontvangen - op de eigenlijke releasedag - retailbedrijf Target de levering blijkbaar met twee weken had uitgesteld.

"Mijn Target-verzending is vertraagd voor 15 december … dus het telt niet voor de verkoop in de eerste week", schreef de fan. "Er zijn geen winkels binnen 35 minuten na mij die exemplaren hebben en ik woon in Atlanta, dat is krankzinnig.”

En het leek alsof veel mensen die probeerden het album te bemachtigen zich in dezelfde situatie bevonden - ze konden nergens een fysiek exemplaar vinden, wat Cyrus ertoe bracht de zaak voor eens en voor altijd aan te pakken.

"Mijn fans zijn alles voor mij en om te weten dat jullie allemaal teleurgesteld zijn wanneer je naar winkels gaat/bel/voorraad checkt om in de steek gelaten te worden, ik ben even/zo niet meer gefrustreerd", schreef ze in een Notes-document op Instagram.

Bij het kiezen van 27/11 DE VOORGESTELDE DATUM voor de release van een album, werd mij en mijn team nooit verteld dat grote retailers op Black Friday geen fysieke albums in voorraad hebben en pas een paar weken na de release exemplaren van PH zullen krijgen.

"De verpakking van de plaat is intiem, eerlijk en een visuele weerspiegeling van het geluid van mijn nieuwe plaat waar ik zo trots op ben", vervolgde de blonde schoonheid. "Het is DOOR MIJ persoonlijk gemaakt om kunst VOOR JOU te maken. Ik wil het in jouw handen!"

Ze sloot af met de boodschap: "Dit album was een werk van liefde en niets kan mijn bewondering saboteren voor het record dat mijn medewerkers en ik hebben gecreëerd."

Hoewel Cyrus vastbesloten was om het goed te maken, kon ze niet veel doen nu retailers hadden aangekondigd dat ze het album pas over twee weken op voorraad zouden houden.

Het drama rond de releasedatum van Plastic Hearts zou haar platenlabel er duidelijk toe hebben geleid om elke verdere promotie om het project te steunen te beëindigen, en gezien het feit dat Cyrus geen verdere singles heeft uitgebracht behalve 'Midnight Sky' en 'Prisoner, het is duidelijk dat de zanger stilletjes verder gaat uit dit tijdperk.

Er is al bevestigd dat ze aan nieuwe muziek werkt, maar het blijft onduidelijk of de nieuwe nummers voor haar achtste album zijn of dat ze van plan is een luxe-editie van PH uit te brengen.

Aanbevolen: