De echte reden waarom Disney Channel's 'Return to Halloweentown' flopte

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Disney Channel's 'Return to Halloweentown' flopte
De echte reden waarom Disney Channel's 'Return to Halloweentown' flopte
Anonim

Laten we eerlijk zijn, Halloweentown staat als een van de grootste niet-spookachtige Halloween-films aller tijden (naar mijn mening direct naast Hocus Pocus). Het vertelt een verhaal over drie kinderen die op Halloweennacht ontdekken dat ze uit een lange rij heksen komen. Ze zitten vast in een mysterieuze wereld van geesten en monsters en moeten samenwerken om niet alleen hun moeder en oma, maar de hele stad te redden van een schurk die hen allemaal bedreigt. Maar alleen omdat het origineel de tand des tijds doorstaat als een cultklassieker, betekent niet dat de sequels van de film de status van heilige graal hebben.

Deze film had drie vervolgen: Halloweentown 2: Kalabar's Revenge, Halloweentown High en de laatste (en zeker de minste) Return to Halloweentown. Het is veilig om te zeggen dat elk vervolg helaas erger is dan het vorige. Maar terwijl de eerste twee sequels goed werden geprezen, kan hetzelfde niet gezegd worden van de vierde film. Ondanks dat het de eerste Disney Channel Original-film was die een vierde aflevering kreeg en 7,5 miljoen views kreeg tijdens de première, staat deze film tegenwoordig niet op de lijsten van veel mensen. Dit is waarom Return to Halloweentown een totale mislukking was.

6 Matige romantiek?

Luister, ondanks dat je voor een kindvriendelijke spookachtige sfeer in de films ging, had de Halloweentown-franchise nooit een tekort aan romantiek. Net als bij Disney had Marnie schijnbaar een liefdesbelang in elk van haar films. In de eerste heeft ze een haat-liefdeflirt met geheime goblin Luke. Hij werkte zelfs aan de zijde van de vijanden in ruil voor een knap gezicht, maar hielp uiteindelijk Marnie de stad te redden voordat het te laat was. Hij hielp haar ook in de tweede film nadat ze vast kwam te zitten in Halloweentown. Kalabar's Revenge introduceerde ook Kal, waarvan we nu weten dat het een slechterik is, maar die vanaf het begin nog steeds hardcore fans had die hem met Marnie stuurden.

In de derde film maken we kennis met onze laatste twee liefdesbelangen, Cody en Ethan Dalloway. Cody was een sterfelijke jongen die Marnie en de wezens van Halloweentown verdedigde tegen de sterfelijke wereld. Ethan werd gespeeld door Lucas Grabeel. Een heksenmeester die sterfelijk werd tussen de derde en vierde film, v alt uiteindelijk voor Marnie tijdens hun tijd aan de universiteit. En hoewel de uitvoering schattig was, waren fans om de een of andere reden niet in deze combinatie. Velen hadden het gevoel dat het uit het niets kwam sinds Ethan in de derde film zat, maar de film had geen voorbode van deze aansluiting totdat Marnie werd herschikt. Kimberly J. Brown verklaarde zelf zelfs dat ze niet kon zien dat Marnie bij Ethan zou eindigen omdat ze in zekere zin zijn leraar was geweest. Brown zei ook dat ze dacht dat Marnie bij Cody of Luke terecht zou zijn gekomen

5 Verschillende Halloweentown

Hoewel het misschien een kleine muggenzifterij lijkt, waren fans niet blij met hoe de stad eruitzag in de vierde film. Nu zagen de eerste twee delen van de film er bijna identiek uit (op de locaties die bij elkaar hoorden) en alles wat anders was, werd met opzet gedaan voor de plot. Maar in de vierde film? Behalve de grote pompoen in het midden van de stad, kan het niet meer anders. Om de Witch U toe te voegen, herschikken ze de manier waarop de stad is gevormd en veranderden ze de lay-out. Aangezien de vorige film bijna volledig in de sterfelijke wereld werd gefilmd, merkten sommige fans de verschillen niet op, maar voor toegewijde kijkers was het een groot nadeel.

4 Waar is Sophie?

Een van de hoogtepunten van het origineel is het trio van broers en zussen, en daarom waren fans het niet eens met het feit dat Sophie (gespeeld door Emily Roeske) de hele film ontbrak. Het was een beetje te verwachten, aangezien haar rol bij elke volgende film afnam. Maar veel fans uitten hun scepsis over waarom ze er helemaal niet was, vooral omdat de film het belang van de Cromwell-familie bleef benadrukken. In de eerste film speelt Sophie een cruciale rol bij het redden van de stad van vernietiging door toedoen van Kalabar. In de tweede film was zij de enige die voelde dat er iets mis was met Kal. Fans waren dan ook verontwaardigd dat ze maar kort in de derde film te zien was en daarna pas in de vierde. Aggie's afwezigheid was zeker niet bevorderlijk voor het plezier van het publiek.

3 Te veel Cromwell Lore

Nu is deze film de definitie van het inpakken van het plot. We kregen niet alleen nieuwe informatie over een universiteit die nooit in de vorige films werd genoemd (in plaats daarvan werd gezegd dat grootmoeder Aggie alle heksentraining zou doen) maar we hebben een heleboel familiegeschiedenis van Cromwell. Normaal gesproken zou dat een goede zaak zijn, maar fans waren niet blij met de geschiedenis die aan hun geliefde stad werd gegeven. Fans waren niet bepaald enthousiast over het feit dat Sarah Paxton in de eerste plaats als Marnie werd gecast, dus om haar Splendora Cromwell te laten spelen (in de flashback/verleden) beviel hen niet, vooral niet als de wending komt. Over het algemeen dachten velen dat het plot nergens op sloeg en niet aansloot bij de originele sfeer van de eerste drie films. Fans hebben zelfs verklaard dat de vierde aflevering "beter genegeerd kan worden" als het gaat om een rewatch.

2 Kan magie niet recreëren

Als een film een klassieker uit je kindertijd wordt, kun je niet veel doen om het waar te maken. Daarom krijgen Halloweentown 2 en Halloweentown High niet zoveel liefde als het originele avontuur. Maar terwijl de eerste twee sequels over het algemeen goed werden ontvangen door het publiek, slaagde de vierde film er niet in om het magische gevoel voor veel kijkers te recreëren, waardoor de franchise zeker werd gedood. Degenen die wel afstemden, hadden het gevoel dat het plot en de personages uitgebreid en zo uitgebreid waren dat het niet aanvoelde als een Halloweentown-film. De film kreeg een kijkcijfer van 61% op Rotten Tomatoes, de laagste van alle vier de films.

1 Niet mijn Marnie

Veel fans waren woedend toen de vierde film werd uitgebracht (twee jaar na de laatste film) en ze zagen dat Marnie er een beetje anders uitzag dan toen we haar voor het laatst zagen. Fans vroegen zich af wat er met onze oorspronkelijke heks was gebeurd en waarom ze niet terugkeerde. Het antwoord is iets mysterieuzer dan je denkt. Kimberly J. Brown was bereid en beschikbaar om de iconische rol van Marnie Piper te spelen (die ze drie keer eerder had gespeeld), maar om redenen die nooit zijn onthuld, ging Disney een andere richting in. In plaats van haar terug te brengen, boden ze de rol aan Sarah Paxton aan, die accepteerde, hoewel fans helemaal niet op het idee waren. Het herschrijven van een personage (en een geliefd personage) is een grote no-no voor die-hard fanatici, ongeacht welke acteurs worden gekozen om de plek te vullen. Dus hoewel Paxton zeker niet alle haat verdient die ze krijgt voor het nemen van deze rol, waren fans niet blij. Velen van hen wierpen de film af voordat ze hem zelfs maar bekeken hadden vanwege de herschikking.

Aanbevolen: