De echte reden waarom Mariah Carey's film 'Glitter' flopte

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Mariah Carey's film 'Glitter' flopte
De echte reden waarom Mariah Carey's film 'Glitter' flopte
Anonim

Mariah Carey heeft bewezen een van de grootste namen in de muziek te zijn, een naam die maar liefst $ 520 miljoen netto waard is geworden! Dankzij de honderden miljoenen verkochte albums van Mariah, 19 Hot 100-nummers en een scala aan productie- en songwritingcredits op haar naam, is het geen verrassing dat ze als een van de grootste wordt beschouwd.

De koningin van Kerstmis heeft misschien zo ongeveer alles gedaan wat er te doen is in de muziekindustrie; ze had niet altijd succes! In 2001, na de release van Mariah Carey's film, Glitter, werd de film een grote flop en bleef het als een project waarvan Mimi wenste dat ze het nooit had gedaan.

Hoewel ze sindsdien van de film en de soundtrack is gaan houden, zijn fans benieuwd waarom het in de eerste plaats niet goed deed, aangezien het werd uitgebracht tijdens het hoogtepunt van Mariah. Dus, wat is er echt gebeurd met Glitter? Laten we het uitzoeken!

'Glitter' geflopt

Als het wordt aangekondigd dat Mariah Carey de rol van Billie Frank in de film Glitter op zich zal nemen, konden fans niet wachten om getuige te zijn van haar zang en acteerprestaties op het scherm.

Mariah heeft gedurende haar carrière verschillende rollen op het scherm op zich genomen. Mariah nam hoofdrollen op zich in Wise Girls en Tennessee, terwijl ze kleinere rollen scoorde in Lee Daniels, The Butler en Precious.

Ondanks de hype rond de film, die Mariah's eerste keer als hoofdrolspeler in haar eigen film zou markeren, lijkt het alsof het de fans enorm teleurstelt. Hoewel de film een enorme flop werd, zoals het wordt beschreven, was dat niet te wijten aan de film zelf, maar eerder aan de ongelukkige timing van de release.

Glitter ging in première in 2001, en ondanks dat er enorme namen aan de film waren verbonden, waaronder Mariah Carey, Da Brat, Terrence Howard en Padma Lakshmi, werd het een totale teleurstelling, met een brutowinst van meer dan $ 5 miljoen wereldwijd met een geschat budget van $ 22 miljoen. Hoera!

De film, die werd geproduceerd door 20th Century Fox, werkte in samenwerking met Sony Pictures en Columbia, beide bedrijven waar Mariah's ex-man Tommy Mottola veel macht in had.

Aangezien Mimi van Tommy scheidde na de film- en soundtrackdeal, beweert de zanger dat dit de Sony-directeur meer dan genoeg tijd gaf om de film te 'saboteren'.

Mariah Carey onthulde verder dat de film zelf niet eens een goed script had, wat vanaf het begin een rode vlag had moeten zijn. Alsof Tommy's vermeende rol in productievertragingen en scriptproblemen niet genoeg was, had de film niet op een slechter moment kunnen komen.

Na de première op 21 september 2001 maakte de film geen schijn van kans om groot te worden in de kassa na de gebeurtenissen die zich slechts een week eerder in New York City afspeelden! Het spreekt voor zich dat de verwoestende aanval op 9/11 het hele land verblufte, waardoor duidelijk werd dat de filmnummers niet zo geweldig zouden zijn, zoals Mariah al eerder heeft genoemd.

Gerechtigheid voor 'Glitter'

Hoewel de film werd bespot en kritisch werd beoordeeld vanwege het gebrek aan diepgang en minder dan geweldig acteerwerk, waardoor Mariah het grootste deel van haar carrière daarna zwijgend over de film bleef.

Ondanks haar schaamte en teleurstelling, had Mariah Carey één aspect van de film om trots op te zijn, en dat was de soundtrack!

Mariah bracht de jaren '80 terug voordat het zelfs maar populair was, en bewees dat ze voor haar tijd een geniaal genre was, met new wave dance-pop die een grote comeback heeft gemaakt sinds Mariah's versie ervan in de vroege jaren 2000.

Mariah's eerste single 'Loverboy', die maanden voor de film uitkwam, belandde op nummer twee in de Billboard Hot 100, waardoor er veel gepraat werd rond de film en het album.

Hoewel de soundtrack naar verluidt ook gesaboteerd was, slaagde hij er niet in om naar 1 te stijgen zoals fans verwachtten, maar 18 jaar na de release deed het precies dat!

In 2018 werd Glitter wereldwijd de nummer één, wat leidde tot de hashtag JusticeForGlitter. Het was rond deze tijd dat Mariah stopte met het terugkijken op de film en de soundtrack met minachting en bezat het, wetende hoeveel haar fanbase ervan houdt.

Gelukkig voor Mimi is Glitter sindsdien beschikbaar op alle streaming-apps, waardoor alleen een gloednieuw publiek kan ontdekken hoe sensationeel het album is, ook al was de film niet zo geweldig!

Tijdens Mariah's meest recente tour, The Warning Tour, nam ze een Glitter-moment op in de set, wat de zangeres voor de allereerste keer ooit deed! Nu de soundtrack eindelijk wordt erkend als het meesterwerk zoals het is, kunnen we gerust stellen dat Mariah zich geen zorgen meer hoeft te maken als het om Glitter gaat.

Aanbevolen: