Hier is waarom een plant is vernoemd naar Lady Gaga

Hier is waarom een plant is vernoemd naar Lady Gaga
Hier is waarom een plant is vernoemd naar Lady Gaga
Anonim

Als een van de meest opmerkelijke artiesten van de afgelopen jaren, heeft Lady Gaga de grootste aanhang van fans die graag op de hoogte blijven van wat er in haar omgaat leven en wat er in de sfeer om haar heen gebeurt.

Zowel fans als critici keken natuurlijk aandachtig toe toen Gaga's honden werden ontvoerd en haar hondenuitlater gewond raakte. En hoewel sommige fans kritisch waren over de manier waarop Gaga met het evenement omging, en de publiciteit eromheen, blijft het een feit dat ze een serieus geliefde celeb is waarvan fans praktisch denken dat ze niets verkeerds kan doen.

En toch, waarom zouden onderzoekers in vredesnaam een plant naar haar vernoemen?

Voor alle duidelijkheid: de plant is een varen en onderzoekers noemden maar liefst 19 soorten varens naar Gaga. Maar waarom? Nou, zoals Duke Today uitlegde, "de inspiratie werd letterlijk in de DNA-sequenties geschreven."

Het geslacht van varens ontstond in gebieden als Midden- en Zuid-Amerika, plus Mexico, Arizona en Texas. Dat geslacht omvat 19 soorten die allemaal 'gaga' worden genoemd. En echt, er zijn minstens drie verschillende redenen waarom onderzoeker (en Gaga-fan) Kathleen Pryer het eens was met de beslissing om de varen als zodanig te noemen.

Nummer één? De varen omvat "enigszins vloeiende definities van geslacht", iets waar Gaga zelf veel over heeft gezegd. 'Op deze manier geboren', iemand? De leider van de varenstudie legde uit: "We wilden dit geslacht naar Lady Gaga noemen vanwege haar vurige verdediging van gelijkheid en individuele expressie."

Oh, en de onderzoekers in de studie legden uit dat het team vaak naar haar muziek luistert terwijl ze hun werk doen. Pryer, de hoofdonderzoeker, legt uit: "We denken dat haar tweede album, 'Born This Way', enorm veel kracht geeft, vooral voor rechteloze mensen en gemeenschappen zoals LGBT, etnische groepen, vrouwen -- en wetenschappers die vreemde varens bestuderen!"

De tweede reden waarom de varens naar deze leidende dame zijn vernoemd? Het geslacht lijkt op een van Gaga's toneelkostuums! Het was haar Grammy-outfit uit 2010 die onderzoekers inspireerde, haar hartvormige Armani-outfit die eruitziet als de gametofyt van de Gaga-varens. De outfit was niet betrokken bij haar wildste optredens tot nu toe, maar het was memorabel.

En de laatste reden waarom het volkomen logisch is om een willekeurige groep varens naar Lady Gaga te noemen? Hun DNA-sequentie omvat de spelling GAGA. Toevallig, niet?

Verder hebben onderzoekers twee van de soorten in het Gaga-geslacht nog meer eerbetoon aan de ster gegeven. De ene zal Gaga germanotta heten (voor Gaga's achternaam, Germanotta), en de andere zal de naam Gaga monstraparva dragen, Latijn voor "monster-klein" (omdat Gaga haar fans kleine monsters noemt).

Schattig, toch?!

Aanbevolen: