Hier is waarom fans een hekel hadden aan het laatste seizoen van 'Dexter' (& waarom HBO het repareert met een revival)

Inhoudsopgave:

Hier is waarom fans een hekel hadden aan het laatste seizoen van 'Dexter' (& waarom HBO het repareert met een revival)
Hier is waarom fans een hekel hadden aan het laatste seizoen van 'Dexter' (& waarom HBO het repareert met een revival)
Anonim

De televisieserie Dexter ging in première op Showtime in oktober 2006. Het was gebaseerd op de roman Darkly Dreaming Dexter van Jeff Lindsay, en het vertelde het verhaal van Dexter Morgan, een bloedspatten-analist voor de Miami Metro Police Department overdag en een burgerwacht seriemoordenaar 's nachts. De serie was meteen een hit en het werd al snel een van de meest populaire shows op Showtime. Het werd genomineerd voor vijfentwintig Emmy Awards, waarvan er vier werden gewonnen. Michael C. Hall, die Dexter speelde, werd een van de bestbetaalde en meest gewaardeerde acteurs op televisie.

Naarmate de show vorderde, waren fans en critici het er echter over eens dat de kwaliteit achteruitging. De showrunner van de originele serie, Clyde Phillips, vertrok na het vierde seizoen en de show onderging in de loop der jaren ook verschillende wijzigingen in de hoofdcast. Het achtste en laatste seizoen, dat in 2013 werd uitgezonden, kreeg bijzonder slechte recensies en veel fans van de show waren diep teleurgesteld over hoe het verhaal van Dexter eindigde.

Gelukkig voor degenen die het laatste seizoen niet leuk vonden, krijgen fans nog een kans om de afsluiting te krijgen die ze zo graag wilden. Dexter komt terug voor een reboot-serie van tien afleveringen genaamd Dexter: New Blood. De reboot wordt geproduceerd door Clyde Phillips, de originele Dexter showrunner, en Michael C. Hall keert terug om de titelrol te spelen. Dit is waarom fans een hekel hadden aan het laatste seizoen van Dexter, en waarom Showtime het herstelt met een revival.

8 Populariteit van Dexter

Dexter Titelscherm
Dexter Titelscherm

Dexter werd uitgezonden op Showtime, een premium beta altelevisienetwerk. Dat betekent dat programma's op Showtime lang niet zoveel kijkers hebben als programma's op de grote televisienetwerken (CBS, ABC, enz.) of de grote streamingdiensten (bijv. Netflix, Amazon Prime, enz.). het tweede seizoen in première ging, werd Dexter vaak bekeken door meer dan een miljoen kijkers, wat overvloedig was volgens de normen van Showtime. Zelfs naarmate de serie vorderde en de recensies slechter werden, slaagde het er nog steeds in om hoge kijkcijfers te behouden. De seriefinale werd bekeken door 2,8 miljoen mensen, wat destijds een Showtime-record was.

7 Het laatste seizoen

Dexter seizoen één
Dexter seizoen één

Zowel fans als critici waren het erover eens dat het laatste seizoen van Dexter van veel lagere kwaliteit was dan de eerdere seizoenen. Volgens Rotten Tomatoes heeft het seizoen een waardering van 51% van het publiek en slechts een waardering van 33% van de critici, die beide vrij laag zijn. De consensus van de critici over Rotten Tomatoes luidt: "een bitter teleurstellend laatste seizoen dat zo aarzelend is om zijn antiheld te straffen voor zijn wandaden, dat het ervoor kiest om in plaats daarvan zijn publiek te straffen."

6 De laatste aflevering

Michael C. Hall, Dexter
Michael C. Hall, Dexter

Hoewel het hele laatste seizoen slechte recensies kreeg, waren fans van Dexter vooral teleurgesteld over de seriefinale. Het wordt vaak beschouwd als een van de slechtste finales van tv-shows aller tijden. Vooral fans raakten in de war door de willekeurige moord op een van de hoofdpersonen, en fans hadden het gevoel dat de laatste aflevering van de show het personage van Dexter Morgan niet voldoende afsloot.

5 Dexter sterft niet

Dexter en Deb
Dexter en Deb

Zoals je misschien al kon raden uit het feit dat de show een revival aan het doen is, sterft de hoofdpersoon Dexter Morgan niet in de finale van seizoen acht. Het einde van de aflevering lijkt in eerste instantie dubbelzinnig, waardoor fans tot hun eigen conclusie kunnen komen over het lot van Dexter. Een korte scène na de aftiteling laat echter zien dat Dexter springlevend is. Veel fans hadden het gevoel dat het perfecte einde van de serie zou zijn dat Dexter zou sterven, en dus waren ze teleurgesteld over de finale. Blijkbaar was het plan van de oorspronkelijke showrunner dat Dexter in de laatste aflevering zou sterven, maar hij werkte niet meer aan de show tegen het achtste en laatste seizoen, en producenten bij het netwerk zouden niet toestaan dat de show zijn hoofdpersonage zou doden.

4 Veranderingen in de schrijfstaf

Dexter laatste seizoen
Dexter laatste seizoen

Naarmate de jaren verstreken, was er veel verloop in de schrijverskamer van Dexter. Clyde Phillips, die de showrunner en uitvoerend producent was geweest voor de eerste vier seizoenen van de show, stopte met zijn rol vóór seizoen vijf. In een interview over de middelmatige finale noemde seriester Michael C. Hall de show "een veelkoppig creatief monster", en voegde eraan toe dat "bepaalde hoofden halverwege het leven van de show werden afgehakt." Volgens Hall was het daardoor "moeilijk om een samenhangend verhaal te behouden."

3 Geruchten over een jarenlange reboot

Michael C. Hall als Dexter
Michael C. Hall als Dexter

Bijna onmiddellijk nadat Dexter eindigde, begonnen mensen te praten over de kansen op een opwekking. Aanvankelijk zei Michael C. Hall dat hij niet geïnteresseerd was in een terugkeer om Dexter Morgan te spelen. In een interview met IGN zei hij: "Het is heel moeilijk voor mij om me voor te stellen dat iemand met iets komt dat overtuigend genoeg is om het de moeite waard te maken. Ik heb op dit moment zeker geen interesse om Dexter te spelen." Een Dexter-revival had zeker niet kunnen plaatsvinden zonder de betrokkenheid van Hall, dus het is een geluk voor Dexter-fans dat Hall van gedachten is veranderd.

2 De opwekking vindt eindelijk plaats

In oktober 2020 kondigde Showtime aan dat ze een Dexter-revival zouden produceren. De revival zou een miniserie van tien afleveringen zijn genaamd Dexter: New Blood. De originele showrunner, Clyde Phillips, zal de miniserie produceren en de originele sterren Michael C. Hall en Jennifer Carpenter zullen hun rollen opnieuw opnemen. Iedereen die aan de miniserie werkt, is zeker hoopvol dat het fans tevreden zal stellen die boos waren op het originele einde.

1 Wanneer zal de opwekking worden uitgebracht?

Dexter: New Blood gaat in november 2021 in première op Showtime. Het zal tien jaar na de gebeurtenissen van seizoen acht plaatsvinden en zal een gloednieuwe hoofdrol spelen (behalve Michael C. Hall natuurlijk). Er is nog niet veel informatie bekend over de miniserie, maar het ziet er veelbelovend uit en fans raken al enthousiast.

Aanbevolen: