Twitter is woedend nadat Drake is uitgeroepen tot Billboard's Artist Of The Decade

Twitter is woedend nadat Drake is uitgeroepen tot Billboard's Artist Of The Decade
Twitter is woedend nadat Drake is uitgeroepen tot Billboard's Artist Of The Decade
Anonim

Drake zal op 23 mei een van de meest prestigieuze prijzen in de muziekindustrie ontvangen. De Billboard Music Awards reiken de Canadese muzikant de Artist of the Decade Award uit, die in het verleden werd uitgereikt aan iconen als Mariah Carey en Eminem.

Drake lijkt erg opgewonden te zijn, aangezien zijn moeder, die zelden in het openbaar verschijnt, naar verwachting zal komen opdagen als haar zoon deze eer ontvangt. Sommige Twitter-gebruikers zijn echter niet zo enthousiast over dit nieuws als Drake. Velen van hen zijn zelfs verontwaardigd, ofwel omdat ze vinden dat de prijs niet naar Drake mag gaan, of dat iemand anders het meer verdiende.

Eén gebruiker uitte eenvoudig zijn woede in zijn tweet.

Anderen hadden kritiek op Drake's hele carrière.

Anderen maakten hun eigen keuzes voor de prijs bekend, variërend van Cardi B tot Taylor Swift.

Eén gebruiker belde hem zelfs op voor het inhuren van ghostwriters.

Te midden van de nee-zeggers toonden Drake's fans hun waardering. Er waren ook veel positieve tweets over de prijs, zelfs van sommigen die niet uitdrukkelijk fan van de ster zijn, waarin ze beweerden dat hij het verdiende.

Drake versloeg verschillende andere topkandidaten voor deze eer, waaronder Taylor Swift, Rihanna en Adele. De muzikant verscheen voor het eerst in de muziekscene in 2010, met zijn debuutalbum Thank Me Later. Sindsdien heeft hij nog vijf albums uitgebracht en maakte hij furore met zijn platenlabel, OVO Sound, dat acts als PartyNextDoor en Majid Jordan tekende.

Ondanks wat Twitter-gebruikers te zeggen hebben, spreken de feiten en cijfers voor zich. Drake heeft negen Billboard 200 nummer één hits gehad in de jaren 2010 en hij heeft ook het record voor de meeste Billboard Music Awards in totaal, met een indrukwekkende 27 overwinningen.

Drake heeft ook een trouwe aanhang van toegewijde fans. Hij heeft records gebroken voor zijn muziekverkoop, met een brutowinst van meer dan $ 200 miljoen in zijn carrière. Deze statistieken hebben er allemaal toe bijgedragen dat Drake de eerste plaats won. Bovendien hebben zijn hits, "Started From The Bottom", "Hold On, We're Going Home", "The Motto" en "Hotline Bling" iconische sporen achtergelaten in de hiphopcultuur.

De Billboard Music Awards worden gehost door Nick Jonas en worden uitgezonden op NBC op 23 mei om 20.00 uur EST.

Aanbevolen: