Fans zijn geschokt door de betrokkenheid van deze 'Harry Potter'-ster bij een drugsvangst

Inhoudsopgave:

Fans zijn geschokt door de betrokkenheid van deze 'Harry Potter'-ster bij een drugsvangst
Fans zijn geschokt door de betrokkenheid van deze 'Harry Potter'-ster bij een drugsvangst
Anonim

Er zijn gekke verhalen over beroemdheden en er zijn er die zo belachelijk zijn dat ze schijnbaar niet waar kunnen zijn.

Dit is een van die verhalen…

Zonder twijfel is dit waarschijnlijk de meest onwaarschijnlijke ster uit de Harry Potter-franchise die verstrikt is geraakt in zoiets illegaals en overdreven als dit.

We hebben het over helikopters, bergen cocaïne en professor Sprout…

Miriam Margolyes Drugsbust

Professor Sprout, ook bekend als Miriam Margolyes, was een frequente gast op de belangrijkste chatshow van Groot-Brittannië, The Graham Norton Show. Bij talloze gelegenheden heeft Miriam haar mening over beroemde sterren te veel gedeeld of verhalen verteld die het publiek, de gastheer en de vele beroemde gasten die tegelijkertijd het podium bezetten, volkomen hebben geschokt. Matthew Perry, de ster van Friends, beweerde zelfs dat zijn ervaring met Miriam een van de meest ongemakkelijke momenten van zijn leven was.

En het was ronduit hilarisch!

Zoals Miriams verschijning in 2019 samen met haar Harry Potter-co-ster, de extreem rijke Daniel Radcliffe. Het was deze verschijning waarin ze uitlegde hoe ze onbewust deel had uitgemaakt van een absoluut massale drugsvangst in Engeland.

"Miriam Margolyes… er gebeuren dingen met je", zei Graham Norton tijdens de show.

Miriam fleurde meteen op en legde uit dat ze een huisje heeft in de buurt van Dover, aan de rand van Engeland, dat ze verhuurt. Maar zoals ze is gaan leren, verhuurt ze het niet altijd aan de juiste mensen…

"Het is het huis dat het dichtst bij Frankrijk ligt, wat erg belangrijk is in dit verhaal", legt Miriam Margolyes uit. "En het is 425 pond per week. En er kunnen zes mensen slapen voor ongeveer zeven nachten. Het is schoon. Hoe dan ook, op een dag kreeg ik een telefoontje van de politie. En ze zeiden: 'Bent u de eigenaar van de Gun Emplacement (de naam van het huisje)?' En ik zei: 'Ja'. En ze zeiden: 'Weet je dat het is gebruikt als een druppel voor criminelen om van hun drugs af te komen?' Weet je, het is een druppel drugs. Ik geloof dat dat de zin is. En ik zei: 'Natuurlijk wist ik het niet. Wat bedoel je?' En ze zeiden: 'Nou, mensen hebben het gehuurd.' Ze waren een bende. Een bende!'

Terwijl Miriam haar verhaal vertelde, konden Daniel, evenals Alan Cummings, die ook te gast was in de show, hun lach niet inhouden.

Wie zou tenslotte verwachten dat een mooie, zeer correcte, oude Britse vrouw zich met zoiets zou bemoeien?

"Ze namen mijn huis mee en lieten hun drugs in de baai vallen. En er was een helikopter die op het dak kwam. Het is een plat dak, zie je? En ze hadden cocaïne. Ze hadden iets van 13 miljoen pond [cocaïne] waard."

"WAT!?" Alan Cummings hapte naar adem.

"Nee, nee. Het was niet iets kleins. Dit was een groot ding!" Graham legde uit.

"Natuurlijk was ik geschokt omdat ik het niet wist", gaf Miriam toe. "Ik bedoel, ik heb niets te maken met de mensen die het huren. Ik neem gewoon het geld aan."

De Britse pers had een velddag met dit verhaal

Als je denkt dat de Amerikaanse pers gemeen is, zou je eens moeten zien hoe de meerderheid van de Britse pers hun verhalen over beroemdheden rapporteert… Ze zijn brutaal. En Miriam werd hieraan herinnerd toen ze het verhaal bekendmaakten. Sommige Britse roddelbladen bestempelden professor Sprout zelfs als 'Miriam Escobar', wat suggereert dat ze misschien iets te maken had met de ongelooflijk goed georkestreerde en verfijnde drugsdropping. Dit is iets wat veel commentatoren ook beweerden.

"Toen het werd gemeld… Natuurlijk zeiden alle mensen online in The Daily Mail: 'Oh, ze moet erin zitten'. 'Weet je, ze maakt deel uit van de bende.'"

De onderzoekers hebben zelfs bevestigd dat Miriam niet wist wat er met haar eigendom aan de hand was. De bende gebruikte het huis om Groot-Brittannië en het VK van cocaïne te voorzien. Het was dus net zo'n groot plan als Miriam in haar Graham Norton-interview aangaf.

Een Birkenhead-bendebaas, die werd gearresteerd, gebruikte wel een helikopter om de drugs via Miriams eigendom naar binnen te brengen. Ze gebruikten ook auto's met verborgen compartimenten om de drugs in en uit de dropzone te smokkelen. Gecodeerde telefoons, die door de helikopterpiloten waren afgezet, werden door de bende gebruikt om zonder detectie te communiceren. De bende werd echter onderzocht door de politie, die uiteindelijk het deksel op hun operatie opblies.

De rechter die de bende arresteerde, zei dat de drugs een groothandelswaarde hadden van meer dan 17 miljoen pond. Ze noemde hun daad 'egoïsme voorbij contemplatie'.

Hoewel de misdaadheren Engeland ontvluchtten, werden ze uiteindelijk gearresteerd toen ze probeerden Oekraïne binnen te komen vanuit Moldavië.

Gelukkig voor hen hoefden ze de toorn van de magie van professor Stronk of de bizarre verhalen niet te verduren… Ze maakten er toevallig deel van uit.

Aanbevolen: