Kanye West-fans zeggen dat zijn reden voor het hebben van DaBaby op zijn album 'narcistisch' is

Kanye West-fans zeggen dat zijn reden voor het hebben van DaBaby op zijn album 'narcistisch' is
Kanye West-fans zeggen dat zijn reden voor het hebben van DaBaby op zijn album 'narcistisch' is
Anonim

Kanye West heeft eindelijk zijn langverwachte album "DONDA" uitgebracht. De 44-jarige onthulde ook de reden waarom het werd uitgesteld.

DaBaby's couplet is niet goedgekeurd door zijn manager voor het nummer 'Jail'. Het nummer bevatte oorspronkelijk Kanye's oude medewerker Jay-Z.

Het nummer is nog steeds niet beschikbaar om te streamen op Spotify.

Kanye plaatste screenshots van zijn convo met zijn manager Bu en legde uit dat hij DaBaby niet van de plaat zou halen. Waarom? Omdat DaBaby de enige was die zijn mislukte presidentiële bod steunde.

Vorig jaar werd DaBaby - echte naam Jonathan Lyndale Kirk - geroosterd door fans nadat hij had onthuld dat hij bij de verkiezingen op Kanye West zal stemmen.

De 29-jarige tweette trots: "Ik laat jullie allemaal eindigen… Maar je hebt me in de war gebracht, je denkt dat ik niet op Ye stem."

Kanye onthulde dat hij alleen DaBaby steunde omdat hij zijn presidentiële campagne voor 2020 steunde, waardoor commentatoren op sociale media Kanye een 'narcist' noemden.

"Kim zei niet eens dat ze publiekelijk op hem zou stemmen. Verdomme", schreef iemand online.

"Kanye zou Afghanistan slechter besturen dan Biden", voegde een tweede eraan toe.

"Wauw. Hij gelooft nog steeds in het presidentschap en wij als dwazen luisteren naar deze narcist", merkte een derde op.

Eerder deze week werd Kanye bekritiseerd door fans nadat hij Marilyn Manson en DaBaby naar buiten had gebracht tijdens zijn "Danda" albumafspeelevenement in Soldier Field in Chicago.

Manson verscheen op de stoep van een kerkachtige structuur die lijkt op het ouderlijk huis van West.

Manson liep samen met een gemaskerde figuur DaBaby de veranda op naast West toen het eerste nummer van het evenement, "Jail", begon te spelen.

Tijdens zijn set in Rolling Loud op 23 juli maakte DaBaby homofobe en feitelijk onjuiste opmerkingen over seksueel overdraagbare aandoeningen.

Hij zei tegen het publiek: "Als je vandaag niet bent komen opdagen met hiv, aids of een van die dodelijke seksueel overdraagbare ziekten, zul je binnen twee tot drie weken sterven, zet dan je cel op telefoon lichter…"

"Jongens, als je niet aan het zuigen bent op de parkeerplaats, doe dan je mobiele telefoon aan."

Kort daarna werd hij van een aantal festivals verwijderd. Lollapalooza kondigde aan dat DaBaby niet langer op het festival zou optreden en dat zijn hoofdact zou worden gevuld door Young Thug.

Governors Ball volgde kort daarna en verwijderde DaBaby uit de line-up. Hij werd ook teruggetrokken van November's Day N Vegas, Austin City Limits Music Festival, Music Midtown en het iHeartRadio Music Festival in september.

Ondertussen werden de totale kosten van Kanye's mislukte bod op het Witte Huis vrijgegeven door de Federale Verkiezingscommissie.

West heeft het grootste deel van zijn run zelf gefinancierd, die officieel pas vier maanden voor de stemdag begon.

Terwijl de uiteindelijke winnaar, Joe Biden, de eer had om de eerste presidentiële campagne te worden die een miljard dollar aan donaties ontving, haalde West slechts $ 2 miljoen op voor externe donateurs.

De "Gold-Digger"-artiest, 44, verdiende 66.000 stemmen op nationaal niveau - het gemiddelde van zijn uiteindelijke campagnekosten op bijna $ 200 per stem.

West's campagne - die hij voerde onder de vlag van de Verjaardagspartij, was gericht op christelijke waarden, fiscaal conservatisme en hervorming van het strafrecht.

Maar dat is niet wat de krantenkoppen haalde.

De Grammy-winnende artiest vertelde de aanwezigen dat zijn vervreemde vrouw Kim Kardashian ooit had overwogen om hun eerste dochter, North, te aborteren.

Kanye vertelde de menigte dat Kim 'pillen in haar hand had'.

Hij deelde: "Weet je, deze pillen die je neemt en het is een wrap - de baby is weg."

Aanbevolen: