Deze acteur noemde de methode van Jim Carrey, egoïstisch en narcistisch handelend

Inhoudsopgave:

Deze acteur noemde de methode van Jim Carrey, egoïstisch en narcistisch handelend
Deze acteur noemde de methode van Jim Carrey, egoïstisch en narcistisch handelend
Anonim

Werken aan een film is een ingewikkeld proces waarbij veel contrasterende persoonlijkheden samenkomen voor een gemeenschappelijk doel: glorie aan de kassa. Soms botsen persoonlijkheden, breken er ruzies uit en worden dingen waanzinnig gespannen.

Jim Carrey staat grotendeels bekend als een van de aardigste jongens van heel Hollywood, maar zelfs hij is niet immuun geweest voor dingen die tijdens het filmen uit de hand lopen. Sterker nog, andere acteurs hebben zelfs geklonken over enkele van Carrey's capriolen.

Laten we eens horen waarom Martin Freeman wat problemen had met Jim Carrey's method acting.

Jim Carrey is een legende

Als een van de meest populaire komische acteurs aller tijden, is Jim Carrey een ster die nauwelijks introductie nodig heeft. De man sneed zijn tanden in komedie en op televisie tijdens zijn jonge jaren, en toen hij eenmaal overstapte naar film, was hij in staat om Hollywood over te nemen en nooit meer achterom te kijken.

De jaren 90 waren gevuld met veel geweldige films en enkele van de beste komedies die zijn voortgekomen uit de decenniumster Jim Carrey. Alleen al in 1994 leidde de artiest films als Dumb and Dumber, Ace Ventura: Pet Detective en The Mask naar box office-glorie terwijl hij miljoenen dollars binnenhaalde.

Naarmate de tijd verstreek, zou Carrey zijn nalatenschap blijven uitbreiden met vele andere hitfilms. Komedie is altijd zijn brood en boter geweest, maar dit heeft Carrey er niet van weerhouden zich in andere genres te verdiepen. Het heeft hem er ook toe gebracht interessante projecten op zich te nemen die hem lovende kritieken hebben opgeleverd.

Hij speelde in 'Man On The Moon'

1999's Man on the Moon betekende een enorme verandering van tempo voor Jim Carrey op wat een hoogtepunt in zijn carrière was. Carrey was overal in de jaren 90 dankzij zijn ongelooflijke komedies, en Man on the Moon was een autobiografische kijk op Andy Kaufman waarin Carrey het opnam tegen de iconische komiek.

Carrey leek zeker voor een Oscar te gaan met deze film, en veel mensen noemen dit nog steeds als een van zijn beste uitvoeringen. Hij veranderde echt in Kaufman terwijl de camera's aan het draaien waren, en legde een aantal elementen vast die Kaufman hielpen op te vallen in zowel goede als slechte manieren tijdens zijn jaren in entertainment.

Er waren enkele opmerkelijke incidenten die plaatsvonden tijdens het filmen, met name een incident met WWE-ster, Jerry Lawler.

Volgens Still Real To Us: "Een uiterst zeldzame scène legde Lawler vast terwijl hij snauwde en op Andy Kaufman ging … ik bedoel Jim Carey. Als productie-assistenten, en Bob Zmuda zowel trokken Lawler van Carey af, hij wilde het duidelijk maken hij kan de Hollywood-moloch aan de haak slaan wanneer hij maar wil."

Ja, het ging niet zo soepel tijdens het filmen, en dit alles hangt samen met het feit dat Jim Carrey de hele tijd method acting aan het doen was.

Freeman had enkele keuzewoorden voor Carrey's methode van handelen

Voor wie niet bekend is, is method acting een stijl waarbij een acteur altijd zijn of haar personage speelt terwijl het filmen aan de gang is. Het is een intense manier om je voor te bereiden op een rol en om karakter te behouden, en hoewel de meeste mensen niet de methode volgen, ondergaan sommige sterren de dramatische transformatie voor hun prestaties.

Jim Carrey gebruikte method acting voor Man on the Moon, en een daaropvolgende documentaire die werd uitgebracht over het filmen van het project deed het doek open over hoe het was om in die tijd met Carrey te werken. Onnodig te zeggen dat het niet mooi was, en Martin Freeman riep Carrey uit voor zijn gedrag.

"Voor mij, en ik ben er echt zeker van dat Jim Carrey een aardig en slim persoon is, maar het was de meest zelfverheerlijkende, egoïstische, narcistische klootzak die ik ooit heb gezien. Het idee dat iets in onze cultuur zou vieren of steunen is gestoord, letterlijk gestoord, "zei Freeman.

"Je moet bij de realiteit blijven, en dat wil niet zeggen dat je jezelf niet verliest in de tijd tussen 'actie' en 'knippen', maar ik denk dat de rest absolute pretentieuze onzin is en hoogst amateuristisch. Het is niet professioneel. De klus klaren, je werk doen, "voegde hij eraan toe.

Nogmaals, Carrey had altijd een karakter, stopte stinkende kaas in zijn zakken en ging tijdens het filmen met Hells Angels-bikers rond. Hij was ook vervelend, verbaal grof en soms vijandig terwijl hij in karakter bleef.

Man on the Moon blijft nog steeds een van Jim Carrey's meest interessante films, maar gezien zijn gedrag achter de schermen en Freeman's woorden, moet je je afvragen of de method acting de moeite waard was, vooral zonder Oscar om ervoor te laten zien.

Aanbevolen: