Deze actrice kwam erachter dat haar 'SNL' online werd ontslagen

Inhoudsopgave:

Deze actrice kwam erachter dat haar 'SNL' online werd ontslagen
Deze actrice kwam erachter dat haar 'SNL' online werd ontslagen
Anonim

Saturday Night Live is de langstlopende sketchcomedyshow in de geschiedenis van de Amerikaanse tv. Het programma is gemaakt door producer Lorne Michaels en de eerste aflevering werd uitgezonden op 11 oktober 1975. Destijds heette de show NBC's Saturday Night. Op 4 oktober 2021 waren in totaal 158 komieken en acteurs te zien als castleden op SNL.

Met zo'n omzet is het natuurlijk dat een aantal van hen de show op bittere voorwaarden zou hebben verlaten. Ontslagen worden bij SNL is echter geen doodvonnis. Chris Rock, Robert Downey Jr. en Sarah Silverman zijn slechts een paar namen onder degenen die de deur uit de variëteitserie werden gewezen, maar desalniettemin groot succes boekten.

Hoewel ontslagen worden op zichzelf al een brute ervaring kan zijn, zou het nog erger worden als het slachtoffer online van zijn ontslag zou moeten vernemen. Dit was zeker het geval voor actrice Jenny Slate, die in 2010 na slechts één seizoen werd ontslagen.

Een F-bom laten vallen

Vanaf het begin leek Slate het moeilijk te hebben op SNL. In de allereerste schets van haar allereerste aflevering liet ze een f-bom vallen, die hoorbaar was toen de show live werd uitgezonden. Dat bit werd later echter verwijderd uit de volgende herhalingen. Gedurende het seizoen 2009/10 speelde ze in totaal 22 afleveringen voordat haar contract afliep.

Nog een optreden van Jenny Slate tijdens haar single-seizoen op 'Saturday Night Live&39
Nog een optreden van Jenny Slate tijdens haar single-seizoen op 'Saturday Night Live&39

In de meest strikte zin werd Slate niet echt ontslagen, alleen dat haar deal nooit werd verlengd na het verstrijken ervan. Het was in ieder geval een ander middel voor hetzelfde doel, en de machten die op het programma staan, namen nooit de moeite om enige communicatie over deze specifieke gang van zaken aan te bieden. Ongeveer vier jaar later bekeek ze de omstandigheden rond haar vertrek opnieuw in een interview met het tijdschrift Glamour.

"Lorne en ik hebben nooit gepraat toen ik aan het einde van het seizoen werd ontslagen; ik kreeg het nieuws online", zei ze. Veel geruchten suggereerden toen dat ze in haar eerste aflevering was ingepakt voor de blunder. "Iedereen denkt altijd dat ik ontslagen ben omdat ik fk heb gezegd: dat heb ik niet gedaan, daarom ben ik niet ontslagen", verduidelijkte ze in een aparte Q&A. "Ik hoorde daar gewoon niet thuis. Ik heb het niet goed gedaan, ik heb niet geklikt."

Op haar voeten geland

Tijdens een gesprek met Glamour gaf Slate inzicht in hoe ze zich voelde op het moment dat ze de blunder maakte - en in de fall-out die daarop volgde. "Ik had gedroomd om bij Saturday Night Live te zijn, dus toen ik in 2009 werd gecast, was ik zo blij", legde ze uit. "Maar het voelde als een explosie toen ik tijdens mijn allereerste sketch per ongeluk 'fk' zei op live tv."

"Nadat het was gebeurd, wilde Lorne zeker weten dat ik in orde was omdat hij wist dat ik bang was - ik was nog nooit zo publiekelijk ontmaskerd. De nasleep was moeilijk; mensen twitterden dat ik lelijk was en niet grappig, en het echt gestoken." Op haar typische, vrolijke manier vond Slate nog steeds een manier om het allemaal luchtig te houden. "Zelfs op die vreselijke momenten probeerde ik altijd een beetje plezier te vinden: ik leefde nog. Ik vond mijn lunch lekker! ", grapte ze.

Producer Lorne Michaels is de maker van 'Saturday Night Live&39
Producer Lorne Michaels is de maker van 'Saturday Night Live&39

Slate werkte al ongeveer vier jaar als tv-acteur voor haar stint op SNL. Als zodanig had ze in ieder geval een portfolio om over naar huis te schrijven, wat haar echt hielp om aan de andere kant van die hele beproeving op haar benen te staan.

Sommige twijfelaars tot zwijgen gebracht

Ongeveer twee jaar nadat ze de NBC-schetsshow had verlaten, voegde Slate zich bij de cast van de geanimeerde sitcom van Fox Broadcasting Company, Bob's Burgers. Ze kreeg de rol van Tammy Larsen, een vriend van de leidende Belcher-kinderen. Tot nu toe heeft ze in totaal 48 afleveringen van de serie gespeeld.

Haar andere opmerkelijke rollen zijn onder meer Sarah Guggenheim in Showtime's House of Lies en Mona-Lisa Saperstein in de veelgeprezen NBC-komedie, Parks and Recreation. Ze heeft ook goed werk geleverd op het grote scherm, het meest memorabel als Donna Stern in Obvious Child. Ze maakte ook een meer succesvolle terugkeer naar schetsvariatie, met een spreuk op Comedy Central's Kroll Show tussen 2013 en 2015.

Jenny Slate op Comedy Central's 'Kroll Show&39
Jenny Slate op Comedy Central's 'Kroll Show&39

Het was een goede gelegenheid om enkele twijfelaars het zwijgen op te leggen, waaronder degenen die haar de deur bij SNL hebben gewezen. Het is duidelijk dat de manier van haar vertrek haar nog steeds dwarszit. "Mensen willen mijn succes vaak omlijsten als een stijging van één mislukking die de beslissing was van een man die me tien jaar geleden niet begreep", vertelde ze in 2019 aan het tijdschrift InStyle. "Ik vraag me gewoon af of ik een man was, zouden mensen zo geobsedeerd zijn door het feit dat ik een vloek uitsprak?"

Aanbevolen: