Dit is hoe Jason Alexander erachter kwam dat hij Larry David speelde op 'Seinfeld

Inhoudsopgave:

Dit is hoe Jason Alexander erachter kwam dat hij Larry David speelde op 'Seinfeld
Dit is hoe Jason Alexander erachter kwam dat hij Larry David speelde op 'Seinfeld
Anonim

Het geniale van Larry David is dat hij zo vrij en eerlijk ongemakkelijk hilarische momenten uit zijn leven ha alt en deze in zijn werk kanaliseert. Focussen op de eerlijkheid en de komedie in het alledaagse was een enorm onderdeel van het succes van Seinfeld en waarom hij en Jerry Seinfeld de show creëerden, om mee te beginnen.

Veel van Seinfelds beste verhaallijnen kwamen uit Larry's eigen leven, ook toen George Costanza zijn baan opzegde, er spijt van had en vervolgens deed alsof het nooit was gebeurd om te proberen aan het werk te blijven. In feite werden de meeste verhaallijnen van George beïnvloed door Larry. Dit komt omdat het personage van George eigenlijk is gebaseerd op Larry. Natuurlijk is de overgrote meerderheid van de Seinfeld-fans zich hiervan bewust. Je kunt ook elementen van George zien in Larry David in de beste afleveringen van zijn HBO-sitcom Curb Your Enthusiasm. Maar er was een tijd dat Jason Alexander, het briljante talent dat George tot leven bracht op Seinfeld, absoluut geen idee had dat hij de mede-maker van de show speelde…

Een 'ongelooflijk' moment onthuld dat George gebaseerd was op Larry

Tijdens een interview met Kennedy Molloy sprak Jason Alexander over het moment dat hij zich realiseerde dat hij eigenlijk Larry David speelde.

"Als je kijkt naar de eerste tien-achtige afleveringen [van Seinfeld], is Woody Allen nog steeds mijn rolmodel", vertelde Jason Alexander aan Kennedy Molloy en zijn medepresentator over zijn inspiratie voor George. "Ergens rond aflevering tien kwam er een script naar de tafel en we lazen het voor iedereen, en het lijkt gewoon belachelijk. De situatie leek gewoon gek. Dus ging ik naar Larry en ik zei: 'Larry, help me alsjeblieft hiermee, want dit zou nooit iemand overkomen, maar als dat wel het geval was, zou niemand zo reageren.' En hij zei: 'Ik weet niet waar je het over hebt, dit is mij overkomen en het is precies wat ik deed!'"

Dit is het moment waarop Jason zich realiseerde dat George Costanza een alter-ego was voor Larry David, een man wiens werkelijke leven ongeveer lijkt op dat van enkele van zijn beste personages. Hierna zegt Jason dat hij Larry echt begon te bestuderen en hem gebruikte als een directe invloed op veel van zijn acteerkeuzes. Daarvoor was het Woody Allen, maar Larry bleek een veel beter persoon te zijn om inspiratie uit te halen… Het personage WAS hem tenslotte.

Jason ontdekte zelfs de precieze gezichtsuitdrukking die Larry in het echte leven doet als iemand hem heeft beledigd. Hij legde Kennedy Molloy uit dat fans het de hele tijd kunnen zien in Curb Your Enthusiasm. Maar Jason zorgde ervoor dat George iets soortgelijks deed in Seinfeld.

"Dus het is telkens wanneer hij merkt dat iemand hem heeft beledigd of hem ondermijnt," legde Jason uit. "Hij legt het puntje van zijn tong op de bodem van zijn tanden en hij doet dit met zijn wenkbrauwen. Het is net alsof hij het weegt. Hij weegt het. 'Val ik aan? Trek ik me terug? Moet ik… Wat moet ik doen?'"

Jason legde verder uit dat het imiteren van deze specifieke Larry David-uitdrukking hem echt hielp het karakter van George te vinden.

"Dit is een man die constant ziet dat de wereld hem probeert te belazeren."

In een interview met het Archief van de Amerikaanse televisie legde Jason uit dat de dynamiek tussen hem en Larry tijdens het maken van Seinfeld bijna altijd positief was. Terwijl Jason in twee grote creatieve debatten met Larry verwikkeld raakte (waar Jason beide spijt van heeft), waren ze het grootste deel van de tijd volledig op dezelfde lijn over het personage en de show zelf.

Toen Larry George leerde spelen

Seinfeld deed alles anders, in ieder geval vergeleken met de meeste sitcoms. Dit omvatte hoe de show zijn reünie-aflevering deed, wat echt een show-in-a-show-in-a-show was op Curb Your Enthusiasm. Dit betekende dat Jason Alexander (die een verwrongen versie van zichzelf speelde) op Curb Your Enthusiasm een Seinfeld-reünieshow maakte waarin hij zijn rol van George zou hernemen. In de aflevering stopt Jason echter en dit laat Larry (die een verwrongen versie van zichzelf speelt) over aan de rol die op hem was gebaseerd.

Om dit tot leven te brengen, moest Jason Larry echt leren hoe hij het personage moest spelen dat op hem was gebaseerd.

"Ik weet niet echt hoe ik een goede indruk van George moet maken", gaf Larry David toe in een video achter de schermen van het maken van de Seinfeld-reünie op Curb Your Enthusiasm.

Jason zou op de reünieset komen en Larry proberen te coachen door een aantal van de lijnen. Natuurlijk moest Larry George slecht imiteren. Maar dit vereiste heel weinig acteren.

"Het is een beetje vreemd om de man die George bedacht heeft te vertellen hoe hij George moet doen", legde Jason uit in de video achter de schermen. "Hij deed het eigenlijk prima, dacht ik, George."

"Nee," antwoordde Larry. "Het is niet makkelijk. Gewoon een beetje onaangenaam om dat te doen."

Aanbevolen: