Deze iconische komische actrice werd ontslagen door 'SNL' via een fax

Inhoudsopgave:

Deze iconische komische actrice werd ontslagen door 'SNL' via een fax
Deze iconische komische actrice werd ontslagen door 'SNL' via een fax
Anonim

Er is nauwelijks een succesvol persoon op deze planeet die niet eerder is ontslagen. Of het nu terecht is of niet, ontslagen worden door een werkgever doet altijd pijn, maar het is volkomen normaal. En hoewel ontslagen worden via een fax misschien volkomen onpersoonlijk klinkt, is het niet helemaal vreemd aangezien dit incident plaatsvond in de jaren negentig toen faxen nog een ding waren. Maar toch, voor een komiek die de gelederen nadert, moet het pijn hebben gedaan om zo'n schijnbaar harteloze fax te ontvangen van de legendarische Saturday Night Live. Gelukkig voor de komiek, Sarah Silverman, kwam ze er uiteindelijk overheen.

Voor degenen die het zich niet kunnen herinneren, Sarah Silverman verscheen inderdaad als een castlid en een schrijver in de geliefde NBC-schetsserie. Hoewel, het was maar voor één seizoen, van 1993-94. In tegenstelling tot een ster uit Schitt's Creek, wees Sarah het aanbod om in de serie te verschijnen niet af. Maar haar tijd bij SNL was van korte duur en het lijdt geen twijfel dat de manier waarop ze werd ontslagen niet prettig was. Dit is wat er gebeurde…

De waarheid over Sarah Silverman's tijd op Saturday Night Live

Sarah Silverman was een castlid bij Saturday Night Live een jaar nadat hij haar stand-upcarrière begon. Maar ze verscheen slechts één seizoen in de show in het jaar 1993-94. Dit was tijdens een van de hoogtijdagen van de show, met Adam Sandler, Chris Farley, Kevin Nealon, Tim Meadows, Mike Myers en David Spade. Dit was een enorm moment voor Sarah omdat ze nog niet zo lang op het vaartuig was geweest. Achteraf beweert ze echter dat dit een van de redenen was waarom haar tijd bij Saturday Night Live gewoon niet zo geweldig was. Het is niet dat ze een slechte tijd had met de castleden, het is meer het feit dat haar werk niet in orde was.

Slechts één van de schetsen die ze schreef overleefde de generale repetitie en de rest werd geschrapt. Ze verscheen echter wel in een paar schetsen, hoewel meestal als een back-up of secundair personage. Toch trokken haar talenten de aandacht van mensen als Bob Odenkirk en David Cross, die Sarah in hun comedy-schetsserie Mr. Show hadden, kort nadat ze werd ontslagen bij Saturday Night Live.

Hoe en waarom Sarah Silverman werd ontslagen bij Saturday Night Live

Hoewel ontslagen worden via een faxapparaat klinkt alsof het persoonlijk en ronduit gemeen kan zijn, is de waarheid dat Sarah Silverman samen met heel wat andere mensen werd ontslagen. Terwijl steunpilaren zoals Adam Sandler, Norm Macdonald, David Spade, Chris Farley en Kevin Nealon in de buurt werden gehouden, werden naast Sarah Silverman ook andere minder bekende sterren ontslagen.

Hoewel de cast op Saturday Night Live zeker een hoogtepunt was in de vroege carrière van de nu beroemde ster, realiseert Sarah zich dat ze nergens zo'n sterke komiek was als nu. Dit betekent dat Sarah Silverman weet dat ze veel op het podium heeft gebombardeerd in haar vroege stand-upcarrière en dat omvat haar tijd met acteren en het schrijven van schetsen op SNL. Zelfs nog, ontslagen worden door Saturday Night Live was niet zo erg als het leek, aangezien ze deel uitmaakte van een cast die van het ene seizoen op het andere talloze leden verloor. De NBC-schetsshow was ooit berucht omdat ze dit deed tijdens de seizoenen waarin ze niet de aantallen binnenhaalden die ze in hun vroegste jaren en in de laatste jaren waren geweest.

"Ik werd aangenomen bij SNL en werd bijna onmiddellijk ontslagen", zei Sarah Silverman in 2013 tegen Marc van HuffPost Live. "Ik bedoel, het was niet dat ik iets verkeerd deed. Ik werd aangenomen en toen het volgende seizoen hebben ze [iedereen] ontslagen. Het was als een heel nieuw soort -- ik denk dat dat het laatste jaar van de oude garde was en toen begonnen ze opnieuw. En trouwens, ik heb geen enkele grappige schets geschreven. Dus dat kan er iets mee te maken hebben."

"Als je het opnieuw zou kunnen doen, zou je het dan anders doen?" HuffPost Live-interviewer Marc vroeg haar.

"Ja! Ik ben grappiger. Ik ben zo veel grappiger. Het feit dat Lorne Michaels iets in mij zag op die leeftijd en op dat moment voor mij waar ik niet denk dat ik in de buurt was van waar ik zou worden, is indrukwekkend voor hem."

Natuurlijk moest Marc Sarah vragen hoe ze bij SNL was ontslagen, aangezien het vreemd leek dat ze niet werd geroepen, ging zitten en zachtjes werd ontslagen.

"Dat doen ze niet", zei Sarah over SNL. "Het kwam niet bij me op dat ik niet terug zou komen. Ik was schetsen aan het schrijven. Ik bracht het naar elke taxichauffeur die zou luisteren."

"En toen hebben ze je een bericht gestuurd dat je niet meer terugkomt?"

"Ja, ik denk dat ze het je agenten vertellen of wat dan ook, en dan ja. Maar ik kom er wel overheen, het is twintig jaar geleden."

Aanbevolen: