Tina Fey noemde deze Oscar-winnaar 'Cocky' en 'Unfunny

Inhoudsopgave:

Tina Fey noemde deze Oscar-winnaar 'Cocky' en 'Unfunny
Tina Fey noemde deze Oscar-winnaar 'Cocky' en 'Unfunny
Anonim

Saturday Night Live heeft in de loop der jaren verschillende gasten verboden - Martin Lawrence voor zijn grafische grap over vrouwelijke hygiëne, Sinead O'Connor voor het doormidden scheuren van een foto van paus Johannes Paulus II, Steven Seagal omdat hij niet grappig was en hard voor het personeel, en Kanye West voor zijn losgeslagen tirade in 2018 over de "liberale media" en Donald Trump. Maar wist je dat Oscarwinnaar Adrien Brody ook op de zwarte lijst van de show stond?

Het was 2003 en hij was op het hoogtepunt van zijn succes van The Pianist. Maar Brody heeft misschien te veel genoten van zijn SNL-gasten. De maker van de show, Lorne Michaels, bestempelde het optreden van de acteur als 'racistisch', maar op basis van de beelden leek de Detachment-ster onaangedaan door zijn acties die niemand vandaag zou bedenken. Dit is de waarheid over die controversiële sketch.

Het originele plan voor Adrien Brody's 2003 'SNL' optreden

Een paar weken voor Brody's verschijning op SNL, meldde Variety dat de acteur de Moskouse première van The Pianist met Roman Polanski had ingeruild voor het noodlottige hosting-optreden. De acteur zei dat hij van plan was piano te spelen als een ode aan de veelgeprezen film. Brody, die toen net 30 was geworden, zei ook dat hij muzikale ambities had. "Ik wil dat het over de muziek gaat en niet over mij - ik wil serieus genomen worden", zei de Oscarwinnaar.

De acteur zei dat hij met Michaels aan andere ideeën voor zijn optreden werkte. Het is duidelijk dat Brody off-script ging, wat leidde tot de hele catastrofale intro die hij deed voor de Jamaicaanse reggae-artiest Sean Paul. De showrunner is met name tegen uitvoeringen zonder script, vandaar zijn snelle beslissing om de acteur te verbieden. Maar dit is niet zomaar een off-script act. Brody ging er echt vandoor met deze …

Adrien Brody's 'racistische' 'SNL'-sketch die hem verbannen heeft

Brody ging in tegen elk plan en elke voorbereiding voor zijn introductie van Paul. Hij ging het podium op met nepdreadlocks en begon met een Jamaicaans accent als verwijzing naar de oorsprong van de muzikale gast. "Ya, ya, ya, ya, weet je, man. We hebben de originele onbeschofte jongen Sean Paul hier," begon de acteur. Het publiek was meteen stil. "Respect alle respect. Mijn tante. Respecteer alle aspecten, respecteer me nek, respecteer me knieën, Big up Jamaica enorm! Big up Kingston Massive! We hebben de hele familie nu, ya hier! Groot respect voor mijn man Sean Paul de dansvloer moordenaar!" De meeste beelden van die sketch zijn van het internet geschrapt. Maar korte clips zoals die hieronder zijn bewaard gebleven.

Wat fans echt denken van Adrien Brody's 'Racist' 'SNL' Act

Fans hebben gemengde reacties op Brody's controversiële SNL-improvisatie. Op de Today I Learned-subreddit hadden sommige fans een kleine discussie over de boodschap van het optreden."Elke keer als ik deze man zie, denk ik aan hem die het oppakt met die buitenaardse menselijke hybride in de film Splice. Ik word er gek van", zei iemand over de acteur. Brody heeft tijdens zijn carrière zeker veel mensen voor de gek gehouden. Maar volgens een andere commentator had Tina Fey een interview met Howard Stern, waar ze Brody's "verwaande" houding achter de schermen onthulde.

"Tina Fey deed een aantal jaren geleden een goed interview met Howard Stern. Hij vroeg naar gasten die het gewoon moeilijk hadden om mee om te gaan tijdens al haar tijd aan het schrijven en acteren op SNL ", schreef de Redditor. "Ze noemde er maar twee: Paris Hilton en Adrien Brody. Zei dat Paris Hilton een 'stukje stront' was en dat Adrien Brody super eigenwijs was en naar de schrijversvergaderingen kwam en zat met heel veel vreselijk ongrappige ideeën." Dat zou de onsmakelijke improvisatie moeten verklaren… Toch zijn sommige fans het niet eens met het "racistische" karakter van de act.

"Als ik de video niet had bekeken en alleen de audio had gehoord, had ik misschien gedacht dat het een Jamaicaanse man was", zei iemand."Soms is het grappig dat het het contract van de realiteit met verwachting is. Dus wat als hij niets wezenlijks zou zeggen? De realiteit is dat hij een Jamaicaanse artiest introduceerde en hem op humoristische wijze imiteerde. Al dat gepraat over 'racisme' is een beetje belachelijk. Iedereen is zo gevoelig voor alles dat als beledigend kan worden opgevat." Een van hen beweerde echter dat "het racistisch is omdat hij het grappig probeerde te maken."

Het was niet eens vermakelijk. Het was gewoon onhandig. Zoals een andere internetgebruiker zei: "Ik kan SNL niet de schuld geven. Het was niet alleen geïmproviseerd, het was gewoon… slecht. Zelfs voor recente SNL-normen." Maar Brody beschouwt zichzelf als een grappige kerel en is vastbesloten om meer komische projecten te doen. Sprekend over zijn karakter in Wes Anderson's The Grand Budapest Hotel, zei hij: "Het was zo bevrijdend omdat het in mij zit. Ik maak mezelf altijd kapot, of ik nu iets stoms doe of iets belachelijks zeg dat en lach en lichtheid brengen, dat is iets waar ik altijd naar verlangde om te doen met mijn werk." Gelukkig voor hem is zijn SNL-sketch tegenwoordig nogal moeilijk te vinden op internet.

Aanbevolen: