Deze Oscar-winnende regisseur noemde Jake Gyllenhaal de "slechtste acteur die hij ooit heeft gezien"

Inhoudsopgave:

Deze Oscar-winnende regisseur noemde Jake Gyllenhaal de "slechtste acteur die hij ooit heeft gezien"
Deze Oscar-winnende regisseur noemde Jake Gyllenhaal de "slechtste acteur die hij ooit heeft gezien"
Anonim

Jake Gyllenhaal is een gevestigde artiest die bekend staat om het leveren van uitzonderlijke uitvoeringen in elk project waarbij hij betrokken is. Door de jaren heen heeft Gyllenhaal zijn bereik kunnen vergroten in verschillende projecten, waaronder het spelen van een schurk in de MCU.

Toen hij zich nog in het bedrijf vestigde, kreeg de artiest de kans om auditie te doen voor de rol van Frodo Baggins in de Lord of the Rings-franchise, maar de jonge acteur verspilde uiteindelijk zijn tijd en ontving een mondelinge geselen van Peter Jackson in het proces.

Laten we terugkijken op wat er gebeurde tijdens die noodlottige auditie.

Gyllenhaal deed auditie voor Frodo

Jake Gyllenhaal Première
Jake Gyllenhaal Première

Terwijl de jaren 2000 op gang kwamen, maakten de Lord of the Rings-films zich op om de filmindustrie voor altijd te veranderen. Het casten van elke rol moest perfect zijn, en de mensen die deze films maakten, doorliepen een langdurig proces om de juiste mensen voor de juiste rol te vinden. Gedurende deze tijd kreeg Jake Gyllenhaal een auditie voor Frodo Balings, maar de dingen gingen niet zoals gepland.

Voor de release van The Fellowship of the Ring in 2001 had Jake Gyllenhaal al jaren werk in het vak gestoken. Afkomstig uit een acteerfamilie heeft de jonge Gyllenhaal zeker geholpen om zijn voet tussen de deur te krijgen, en hij zou zijn jongere jaren besteden aan het optimaal benutten van zijn kansen. Het grootste deel van het werk waaraan hij meedeed was op het grote scherm, daterend uit een optreden in 1991 in City Slickers.

Gyllenhaal had een aantal kleine projecten in de aanloop naar October Sky in 1999. Ondanks dat hij op dat moment geen hoofdrol had in een grote kaskraker, had Gyllenhaal duidelijk genoeg laten zien om een oproep voor een auditie te rechtvaardigen. Voor de jonge acteur zou dit een grote doorbraak zijn geweest en had hij hem snel naar het sterrendom kunnen sturen.

Frodo Balings is het hoofdpersonage in de trilogie, wat betekent dat er geen haast was om de juiste persoon te vinden. Helaas kon maar één persoon de baan krijgen, en na de auditie van Gyllenhaal zou hij niet in de buurt komen van de rol van zijn leven.

Peter Jackson scheurde hem neer

Peter Jackson Première
Peter Jackson Première

Tijdens een gesprek met Jimmy Fallon besprak Gyllenhaal het pijnlijke auditieproces voor de rol van Frodo.

Gyllenhaal zei: Ik had geen regels om te zeggen, het waren alleen maar regieaanwijzingen. Ik moest deze kamer in, dit ding openen en de ring vinden. Ik begreep het niet echt omdat er geen rijen waren, dus ik liep gewoon naar boven en opende het en vroeg: 'Is dat goed?'”

Blijkbaar was Peter Jackson meteen teleurgesteld over wat Gyllenhaal met zijn auditie naar de tafel bracht. Vanaf dat moment zou het echter alleen maar erger worden.

Gyllenhaal ging verder en zei: "Hij wendde zich letterlijk tot mij en zei: 'Je bent de slechtste acteur die ik ooit heb gezien.' Hij zei: 'Heeft iemand je verteld dat je een accent hoort te hebben?' Ik was als, 'Nee!' en hij zei: 'Nou, ontsla je agenten'."

Nu hebben mensen in het verleden slechte eerste indrukken en ruwe audities overwonnen, maar het was duidelijk dat Gyllenhaal niet zou deelnemen aan deze enorme trilogie. Op dat moment moet het een demoraliserende ervaring zijn geweest. Hij was geen ster, en om het nog erger te maken, beschaamde een regisseur hem na een ruwe auditie. Dit opende echter wel de deur voor de juiste persoon om de baan te krijgen.

Elijah Wood krijgt de rol

Frodo Balings Ring
Frodo Balings Ring

Op dit moment is het moeilijk voor te stellen dat iemand anders dan Elijah Wood Frodo Balings op het grote scherm zou spelen, en hem in de rol casten was een briljante zet van de studio. Hij speelde de rol tot in de perfectie.

Zoals fans te zien kregen, was de Lord of the Rings-trilogie een enorme filmische prestatie die miljarden dollars opleverde en de meest prestigieuze prijzen in de industrie mee naar huis nam. Het heeft een erfenis gesmeed die is blijven bestaan en nu net zo populair is als toen het voor het eerst doorbrak in de mainstream.

Wat Jake Gyllenhaal betreft, het is goed gekomen. Ja, hij miste het spelen van Frodo Baggins, maar door de jaren heen zou de artiest een hoofdrol spelen in een groot aantal hitfilms en zelfs genomineerd worden voor de grootste prijzen in de branche. Niet te armoedig voor de voormalige ster van Bubble Boy.

Jake Gyllenhaal is een geweldige acteur, maar het is bijna onmogelijk om je voor te stellen dat hij de Shire verlaat op een onverwachte reis.

Aanbevolen: