Rolling Stone noemde deze iconische acteur & actrice als de slechtste Oscar-winnaars van de jaren 2000

Inhoudsopgave:

Rolling Stone noemde deze iconische acteur & actrice als de slechtste Oscar-winnaars van de jaren 2000
Rolling Stone noemde deze iconische acteur & actrice als de slechtste Oscar-winnaars van de jaren 2000
Anonim

Het is misschien moeilijk te geloven, maar de eerste prijs die tijdens de Oscars werd uitgereikt, vond 92 jaar geleden plaats, lang geleden in mei 1929. We kunnen gerust stellen dat de prestigieuze, maar zeer omstreden prijsuitreiking sindsdien enkele gedenkwaardige momenten, zowel van de goede als de slechte variant.

Natuurlijk zijn fans het niet altijd eens met de winnaars. Zijn er andere motieven wanneer een bepaalde acteur of actrice de Oscar krijgt? Dat lijkt altijd ter discussie te staan. Vraag het maar aan de arme Leonardo DiCaprio, die iets te lang wachtte om zijn eerste standbeeld te veroveren.

We hebben zoveel andere geweldige acteurs hun hele carrière zien spelen zonder er een te winnen, maar dat is een onderwerp voor een andere dag.

Voor nu bekijken we de Rolling Stone-lijst, een lijst met de slechtste winnaars van de jaren 2000. De lijst bevat enkele discutabele namen aan de slechtste kant van de dingen, hoewel het moeilijk is om ruzie te maken met de beste op de lijst.

Laten we beginnen door te kijken wie bovenaan de lijst is beland en later de beste van de slechtste te identificeren…

Julianne Moore & Daniel Day-Lewis staan aan de top

Met een klein budget van $4 miljoen zette Julianne Moore de beste prestatie van haar carrière neer in 'Still Alice'. Met de rol die ze zichzelf maakte bij de elite in Hollywood, hoewel velen misschien beweren, zelfs zonder de Oscar, behoorde ze tot de top.

Onder andere topartiesten op de lijst waren Helen Mirren in 'The Queen' samen met Julia Roberts in 'Erin Brockovich'. Beiden waren memorabel in hun rollen en hadden geweldige emotionele toespraken om hun Oscars in ontvangst te nemen.

Aan de mannenkant lijkt Daniel Day-Lewis de Oscar-koning te zijn. Rolling Stone heeft hem twee keer in de top drie. ' There Will Be Blood' belandt op de eerste plaats terwijl ' Lincoln ', een totaal andere prijs binnenkomt op nummer 3.

We zijn het er allemaal over eens, al deze winnaars verdienen de hoogste onderscheiding meer dan. Het bleek echter dat Rolling Stone niet zo onder de indruk was van sommige van de andere winnaars, waaronder een legende van het spel.

Streep was "ongeïnspireerd" in 'The Iron Lady'

"Het gebrek aan inzicht van het script brengt Streep's slechtste kwaliteit, pronkende techniek boven gevoel, naar voren." We kunnen de hele dag praten over de gedenkwaardige uitvoeringen van Meryl Streep, maar veel fans, waaronder Rolling Stone, dachten dat haar Oscar-overwinning voor 'The Iron Lady' niet verdiend was, en min of meer gebaseerd op het feit dat ze als roy alty wordt beschouwd van de Hollywood-pers.

Ondanks de controverse die aan haar overwinning verbonden was, gaf Streep toe dat ze de kans greep om de rol te spelen toen het script voor het eerst arriveerde.

"Toen Phyllida me vertelde dat ze een film had die het leven van Margaret Thatcher en de problemen rond een vrouwelijke leider beschrijft, was ik meteen geïnteresseerd. Er zijn niet veel vrouwelijke leiders; er zijn niet veel filmmakers die geïnteresseerd zijn in wat het betekent om een vrouwelijke leider te zijn."

Haar rol als Margaret Thatcher was een succes aan de kassa en bracht $ 115 miljoen binnen op een budget van $ 13 miljoen. Hoewel fans debatteerden over haar overwinning, was de film een succes en weer een geweldige prestatie in haar legendarische carrière.

Tijdens de hele ervaring onthulde Streep samen met Female, dat ze veel geluk heeft niet in een machtspositie te verkeren, zoals afgebeeld in de film: "Elke dag word ik wakker en denk ik: 'Godzijdank ben ik niet de leider van de vrije wereld; ik ben geen president."

Jean Dujardin was goed "in kleine doses"

De Oscar-overwinning van Jean Dujardin is volgens de publicatie de slechtste. Deze is misschien wat controversiëler, omdat veel fans lyrisch waren over zijn werk in 'The Artist'. Rolling Stone was echter niet zo onder de indruk en zei dat hij de hele film goed was in spurts.

"Net als de film zelf, is Dujardins vertolking in kleine doses erg leuk, maar de geconcentreerde schattigheid ervan kan overweldigend zijn bij lange speelfilms."

De film was financieel een succes, bracht $ 133 miljoen op en ontving wereldwijd veel lof. Geen enkele Franse film ontving ooit zoveel prijzen als het script van Michel Hazanavicius.

Dujardin zou ook erkennen dat de Oscar-overwinning zijn carrière voor altijd heeft veranderd.

"Het gaf me zeker meer zekerheid en waarschijnlijk meer vrijheid, en gaf me ook tijd om na te denken over wat ik echt wil doen."

Kortom, fans zullen zeker discussiëren over de volgorde van Rolling Stone's rankings, maar hey, je kunt niet iedereen tevreden stellen, vraag het maar aan de Academy!

Aanbevolen: