Deze 'Harry Potter'-ster verwoestte zijn carrière met zijn arrestatie

Inhoudsopgave:

Deze 'Harry Potter'-ster verwoestte zijn carrière met zijn arrestatie
Deze 'Harry Potter'-ster verwoestte zijn carrière met zijn arrestatie
Anonim

Franchisefilms lijken tegenwoordig de naam van het spel te zijn, en één blik op de belangrijkste films die elk jaar worden uitgebracht, onthult tal van franchise-aanbiedingen die geld opleveren. Enkele van de grootste releases van 2021 zijn bijvoorbeeld afkomstig uit de Bond- en Dune-franchises.

De Harry Potter-franchise was jaren geleden een enorm succes, en het is blijven bestaan terwijl het zich vertakt met de Fantastic Beasts-films. Een van de jonge acteurs uit de franchise had alles voor hem in petto, maar een arrestatie kostte hem alles.

Laten we terugkijken op hoe deze ster de laars kreeg van de franchise.

De 'Harry Potter'-franchise is legendarisch

Weinig franchises in de geschiedenis van de filmindustrie komen in de buurt van de liefde en de erfenis van de Harry Potter-franchise. De boeken waren al een enorm succes, maar toen de eerste film eenmaal in de bioscoop verscheen, veranderde alles ten goede en plotseling had Hollywood een nieuw kind in de buurt.

Onder leiding van jonge acteurs als Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson waren de Harry Potter-films een wervelwind van succes die de franchise naar een ander niveau heeft getild. Deze films zouden over de hele wereld miljarden dollars opleveren en ze hielpen het verhaal van de Boy Who Lived een nieuw publiek te bereiken.

Ondanks de druk om vooraan te staan op het wereldtoneel, waren de jonge artiesten in staat om de zaken goed in evenwicht te houden.

"De drie delen een band waar niemand anders ooit een relatie mee zou kunnen hebben. Ze waren de grootste sterren van hun tijd, in een franchise met een toegewijde fandom die wanhopig op zoek waren naar elk detail van de films om precies te zijn hoe ze zich in de boeken hadden voorgesteld. Dat is veel druk", schrijft Dina Sartore-Bodo van HollywoodLife.

De primaire personages waren fantastisch, maar er is ook iets te zeggen over de geweldige secundaire personages van de franchise.

Jamie Waylett speelde Vincent Crabbe

De Harry Potter-films hadden veel gedenkwaardige zijpersonages die allemaal bijdroegen aan het verhaal, waaronder Vincent Crabbe. Crabbe, die een hulpje was van Draco Malfidus, was een pestkop van Zwadderich en heeft briljant gespeeld door Jamie Waylett.

Waylett was geenszins een begrip, maar mensen konden hem in een oogwenk herkennen dankzij zijn werk in de films. Hij zou in de eerste 6 Harry Potter-films verschijnen en hij zou zelfs zijn stem lenen aan een paar Harry Potter-spellen.

Terwijl hij nog bij de franchise was, werd Waylett geïnterviewd en gevraagd naar de mogelijkheid dat alle acteurs de hele reeks films zouden volhouden.

"Ik denk dat het zonde zou zijn om in dit stadium een van de acteurs te veranderen. De meesten van ons zijn niet veel veranderd, dus als de films elke 18 maanden of zo worden voltooid, zou het niet onmogelijk zijn, " zei Waylett.

Alles leek goed te gaan voor Jamie Waylett en zijn tijd in de Harry Potter-franchise, maar toen Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1 werd uitgebracht, merkten fans meteen dat Waylett nergens te bekennen was.

Hij werd gearresteerd en vervangen

Dus, wat gebeurde er precies met Jamie Waylett, en waarom werd hij vervangen voor de laatste twee Harry Potter-films? Helaas bevond Waylett zich in een wereld van juridische problemen en werd hij vervolgens uit de franchise gezet.

Volgens de BBC werd "Jamie Waylett, 22, die de pestkop van Zweinstein Vincent Crabbe speelde, schuldig bevonden aan gewelddadige wanorde in de Wood Green Crown Court in Londen. Waylett, van Hillfield Road, Hampstead, Noordwest-Londen, gaf toe hij dronk van een gestolen fles champagne. Maar de acteur werd vrijgesproken van het voornemen om eigendommen te vernietigen of te beschadigen met een benzinebom die hij vasthield."

Gezien zijn associatie met een van de grootste filmfranchises aller tijden, is het geen verrassing dat dit verhaal werd opgepikt en snel werd verspreid. Toen dit nieuws eenmaal bekend werd, werd Waylett officieel gedaan als Vincent Crabbe.

Om de zaken nog ingewikkelder te maken, kreeg hij volgens de BBC ook "een gevangenisstraf van twee jaar voor gewelddadige wanorde en 12 maanden voor het hanteren van gestolen goederen, om tegelijkertijd te rennen", en had hij "een eerdere veroordeling voor het bezit van cannabis" tijdstip van zijn arrestatie.

Tot op heden is Waylett nog niet verschenen in een ander filmproject sinds Harry Potter en de Halfbloed Prins, die in 2009 werd uitgebracht.

Jamie Waylett zal altijd herinnerd worden voor zijn tijd als Vincent Crabbe, en het is een schande dat zijn besluitvorming hem uiteindelijk uit de franchise heeft gehaald voordat het zijn legendarische run op het grote scherm voltooide.

Aanbevolen: