Hoe de gezondheids- en fitnessroutine van Shawn Mendes bijna zijn leven verwoestte

Inhoudsopgave:

Hoe de gezondheids- en fitnessroutine van Shawn Mendes bijna zijn leven verwoestte
Hoe de gezondheids- en fitnessroutine van Shawn Mendes bijna zijn leven verwoestte
Anonim

Als het op ons lichaam aankomt, hebben veel mensen het gevoel dat ze een bepaald imago hoog moeten houden, en dat is prima. Integendeel, veel mensen weten niet waar ze de grens moeten trekken als het gaat om gezond zijn en het voorkomen van zelfsabotage. Dit wordt vooral zorgwekkend wanneer een persoon constant in de publieke belangstelling staat en zichzelf onder druk zet om er altijd op zijn best uit te zien.

Het is triest om te zeggen dat dit de benarde situatie is van een aantal zangers en onlangs was Shawn Mendes geobsedeerd door er fysiek fit uit te zien voor de camera's.

Er is een groot verschil tussen gezond willen zijn, een gezond gewicht en een gezond lichaam behouden en geobsedeerd zijn door er altijd fit uit te zien.

Dit is waar het ongezond wordt. Zanger en songwriter Shawn Mendes is helaas het slachtoffer geworden van deze destructieve obsessie. Dit heeft ertoe geleid dat Mendes een breekpunt heeft bereikt en tourdata heeft uitgesteld vanwege zijn geestelijke gezondheid. Bovendien heeft Shawn een aantal zeer persoonlijke bekentenissen afgelegd over zijn strijd om de geestelijke gezondheid.

Dit artikel onderzoekt de moeilijkheden die Shawn heeft gehad om een bepaalde lichaamsbouw te behouden en de stappen die hij nam om zijn ongezonde afhankelijkheid van zijn fysieke verschijning te overwinnen.

Shawn Mendes' trainingsroutine

In 2020 opende Shawn Mendes over zijn schadelijke perceptie van zijn lichaam en hoe hij zijn perspectief veranderde. Als het op zijn trainingsroutines aankwam, was hij altijd bezig met een goede conditie en een inspannende krachttrainingsroutine.

Mendes' routine omvatte vijf keer per week naar de sportschool gaan om een combinatie van cardio- en krachttraining te trainen. Op de twee dagen dat hij niet trainde, rustte hij, maar slaagde er toch op de een of andere manier in om activiteiten op te nemen om hem actief te houden.

Shawn had toegegeven dat hij er altijd goed uit wilde zien voor de camera voor zichzelf en zijn fans, omdat hij geloofde dat hoewel veel van zijn fans hem leuk vonden vanwege zijn muziek, ze de bonus van zijn gespierde lichaam waardeerden die zijn zang begeleidde. Shawn realiseerde zich echter al snel dat de stress die hij zichzelf oplegde hem te veel begon te worden.

Shawn Mendes sloeg slaap over om te oefenen

Mendes vertelde dat hij slaap opgaf om te trainen, omdat hij een ongezonde obsessie had met het perfectioneren van zijn lichaamsbouw. Hij dacht dat een paar uur uit de slaap nemen om gewichten op te heffen een betere deal was. Destijds sprak de 22-jarige popster duidelijk over de ongezonde en gevaarlijke gewoonte en zei dat de druk om het "toppunt van fitness" te zijn voortkwam uit de angst dat hij fans zou verliezen als hij fysiek niet fit zou zijn.

Mendes voegde eraan toe: "sommige dagen zou ik drie uur slapen [omdat] ik twee uur eerder opstond om te kunnen sporten."

Mendes begon in het afgelopen jaar te beseffen dat de "verwachting om warm te zijn" onhoudbaar en gevaarlijk was. De zanger deelde dat hij nu een betere kijk op zijn lichaam en conditie heeft, en schrijft dat mediteren, dagboeken en zijn vriendin Camila Cabello destijds hielpen om zijn perspectief op zijn fitnessreis te veranderen.

Camila Cabello moedigt Shawn Mendes aan om zijn kijk op zijn uiterlijk te veranderen

Camila Cabello onderging gewichtstoename tijdens de pandemie, waardoor ze het doelwit werd van internettrollen die haar bodyshamed. Camila liet dat echter niet aan haar hart komen en als reactie maakte ze een TikTok-video waarin ze uitte dat ze dankbaar was voor haar lichaam en op geen enkele manier stond voor body-shaming.

Al die grove en niet in lijn zijnde tekens hadden duidelijk invloed op Camila Cabello en maakten haar meer zelfbewust over wat ze droeg en hoe haar lichaam zou worden waargenomen. De 'Senorita'-zangeres sprak de aanhoudende vette schaamte waarmee ze op internet werd geconfronteerd in een TikTok-video aan toen ze een moment van duidelijkheid kreeg te midden van al die negatieve opmerkingen over haar lichaam.

In de video vertelde de crooner van Crying in the Club over het zelfbewustzijn dat haar trof toen ze aan het rennen was en een top droeg die haar buik liet zien die ze niet instopte als een normaal persoon. Ze ging in de video op een positieve noot verder en herinnerde zichzelf en iedereen die in oorlog is met hun lichaam "zo vorig seizoen".

Mendes was onder de indruk van de manier waarop zijn toenmalige vriendin, Camila, de confrontatie aanging met en omging met het onderzoek van de media naar haar lichaam, hem hielp zijn kijk te veranderen. De zangeres noemde Cabello "zo sterk, zo duidelijk en zelfverzekerd met haar [lichaam]."

“Het heeft mijn kijk op de mijne echt veranderd”, voegde Mendes eraan toe, “het heeft mijn leven echt veranderd.”

Aanbevolen: