Bob Odenkirk en Lorne Michaels hadden een extreem gecompliceerde relatie op 'SNL

Inhoudsopgave:

Bob Odenkirk en Lorne Michaels hadden een extreem gecompliceerde relatie op 'SNL
Bob Odenkirk en Lorne Michaels hadden een extreem gecompliceerde relatie op 'SNL
Anonim

Saturday Night Live is verantwoordelijk voor het doorbreken van tal van A-lijsttalenten in de wereld van comedy, film en televisie. De langlopende NBC-schetsshow is niet alleen een fantastische trainingsfaciliteit voor schrijvers en comedyartiesten, maar het is ook enorm succesvol. Het geeft deze getalenteerde individuen dus een schijnwerper om in te lopen en te bezitten. Hoewel er een aantal mensen zijn die SNL maken tot wat het is, is maker en uitvoerend producent Lorne Michaels het brein van de show.

Hoewel sommigen beweren dat Lorne SNL leidt als een sekteleider, hebben anderen hem geprezen om zijn benadering van komedie. Maar Bob Odenkirk van Better Call Saul is daar niet een van. Tijdens zijn tijd dat hij aan de show schreef (1987 - 1991), ontwikkelde Bob een zeer gecompliceerde relatie met Lorne…

Bob Odenkirk's negatieve gevoelens over Lorne Michaels en SNL

Bob Odenkirk was niet helemaal enthousiast over zijn tijd op Saturday Night Live. Hoewel hij veel vriendschappen sloot en veel leerde, was hij nooit helemaal tevreden met wat de show was. Tijdens twee interviews met radiolegende Howard Stern (een in 2021 en de andere in 2022), ging Bob in detail over zijn ware gevoelens over de show en de maker ervan.

"Het was niet de show die ik wilde, want het is niet… Omdat het is wat het is… en ik kon daar gewoon niet mee omgaan", gaf Bob toe, verwijzend naar hoe hij kreeg vaak ruzie met Lorne over de richting van de show. In zijn nieuwe boek, "Comedy Comedy Comedy Drama: A Memoir", zei Bob dat Lorne hem weg zou duwen van bepaalde vergaderingen vanwege zijn ongenoegen over de richting van SNL. Hoewel dit deels te wijten was aan hun conflict achter de schermen, beweerde Bob ook dat dit deel uitmaakte van de "uitgebalanceerde" energie achter de schermen van de show.

In zijn interview in 2022 beschreef Bob hoe gevoelens van onzekerheid over jezelf, concurrentievermogen en uitputting de zalen van 30 Rock teisterden. En hij kon er maar niet achter komen waarom dit het soort sfeer was waarin Lorne zijn schrijvers en artiesten wilde laten verblijven. Volgens Bob droeg dit niet bij aan een positieve werkomgeving of een goede show.

"Toen je daar schrijver was, had [Lorne] je meer op je gemak kunnen stellen. Hij zou je wegduwen. Hij zou je niet toelaten tot bepaalde vergaderingen in zijn kantoor. En het stoorde je. Omdat je waren op zoek naar een boost voor hun zelfvertrouwen", zei Howard in 2022 tegen Bob, terwijl hij de relatie tussen de komiek en Lorne beschreef die hij in zijn memoires beschreef. "Je kunt geen goed werk doen voor iemand van wie je denkt dat je niet grappig bent."

"En tegelijkertijd, hoe kon ik alles behalve dankbaar zijn voor Lorne's vrijgevigheid om me zelfs maar in te huren? En het leren dat ik tijdens die show deed toen ik er vier jaar mee bezig was. Ik heb zoveel geleerd over het schrijven van een schets. Ik heb het daar niet veel kunnen gebruiken, maar later deed ik dat wel, " legde Bob uit.

Bob Odenkirk heeft spijt over wat hij Lorne Michaels heeft aangedaan

Hoewel Bob zeker zijn kritiek heeft op hoe Lorne Saturday Night Live leidde en hoe hij hem behandelde, beweert hij niet onschuldig te zijn. Tijdens zijn optreden in 2021 in The Howard Stern Show, betuigde Bob zelfs veel spijt over de manier waarop hij Lorne behandelde.

"Ik was slecht tegen Lorne en ik zat achter in de kamer en maakte geintjes. Tijdens vergaderingen", legde Bob Howard in 2021 uit. "Hij probeert een verdomde vergadering te houden om deze verdomde show op de Zaterdagavond en er is een klootzak, die een ober in Chicago zou moeten zijn, die grappen uit de zijkant van zijn mond maakt. Gaan, 'Die scène is klote'."

Bob gelooft dat Lorne een geweldige bondgenoot had kunnen zijn als hij het spel wat beter had gespeeld. Hoewel hij de sfeer van de show niet leuk vond, waren het zijn eigen onzekerheden die hem in de weg stonden om het echt te omarmen. In plaats van te proberen bij te dragen aan de bestaande show, wilde Bob dat het iets zou worden wat het niet was. En hij vond manieren om er onbeleefd over te doen. Dit zette Lorne volgens Bob achter de schermen tegen hem op.

"Ik was op dat moment gewoon niet geschikt voor de show en ik wou dat ik mijn eigen psyche, mijn eigen psychologie beter had kunnen begrijpen en ervan had genoten en het een beetje had omarmd," zei Bob tegen Howard. "Weet je, de show was wat hij is. Die show is een gigantische monstermachine die vooruit gaat en je moet aan boord gaan of uit de weg gaan."

Aanbevolen: