Hoeveel kreeg Ralph Fiennes betaald om Voldemort te spelen?

Inhoudsopgave:

Hoeveel kreeg Ralph Fiennes betaald om Voldemort te spelen?
Hoeveel kreeg Ralph Fiennes betaald om Voldemort te spelen?
Anonim

Ralph Fiennes had in 2005 al wereldwijde erkenning gekregen door zijn verschillende indrukwekkende acteerrollen. Maar dat jaar verscheen hij ook voor het eerst in de Harry Potter-franchise als Harry's aartsvijand, Heer Voldemort. De rol bracht hem naar een nog hoger niveau van bekendheid.

Terwijl verschillende acteurs vormen van Voldemort in de serie speelden, wordt Ralph Fiennes door fans erkend als de acteur die de schurk echt tot leven heeft gebracht. Hij legde het complexe verleden van Voldemort vast, evenals zijn sociopathische aard en werkte het personage uit tot iets dat veel jonge kijkers echt doodsbang maakte.

Ralph Fiennes heeft ongetwijfeld de franchise verbeterd door ermee in te stemmen om Voldemort te spelen, en het lijkt erop dat hij goed werd gecompenseerd voor die beslissing. Per slot van rekening kan het spelen van het slechte personage niet gemakkelijk zijn geweest, zowel vanuit mentaal als fysiek perspectief.

Lees verder om erachter te komen hoeveel Ralph Fiennes werd betaald voor de rol van Voldemort.

Hoeveel kreeg Ralph Fiennes betaald voor Voldemort?

Voldemort was in de serie verschenen voorafgaand aan Harry Potter en de Vuurbeker. Eerder had hij een gezicht op de achterkant van het hoofd van een andere man laten zien, en toen als een herinnering aan zijn jongere zelf. Maar Ralph's optreden was de eerste keer dat de schurk het scherm sierde in zijn ware kwaadaardige vorm, en was dus monumentaal voor Harry Potter-fans.

Voldemort was niet alleen een groot deel van de verhaallijn en daarom was een integraal personage in de franchise ook fysiek veeleisend om hem te spelen. Ralph Fiennes moest uitgebreide make-up ondergaan, stunts en gechoreografeerde gevechten uitvoeren en in contact komen met zijn donkerste gevoelens om de gestoorde tovenaar te portretteren.

Dus, hoeveel verdiende de Britse acteur voor zijn rol als Voldemort?

Bronnen online onthullen dat Ralph Fiennes in totaal $ 30 miljoen heeft gekregen voor het spelen van Voldemort in de serie. Dit omvat zijn verschijning in vier films van de franchise: Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks en Harry Potter Relieken van de Dood, delen 1 en 2.

Het internet meldt op grote schaal dat het totale vermogen van Ralph Fiennes $ 50 miljoen is. Als dit waar is, is het mogelijk dat hij minder heeft geleerd dan de gerapporteerde $ 30 miljoen voor de Harry Potter-films, aangezien hij ook een lange lijst heeft van andere acteercredits waarvoor hij ongetwijfeld goed zou zijn betaald.

Een van de meest productieve films van Ralph Fiennes zijn Schindler's List, waarin hij verscheen als de nazi-kampcommandant Amon Goeth, en Skyfall als Gareth Mallory. De acteur verscheen in niet minder dan 87 acteerprojecten tijdens zijn carrière, die begon twee jaar voor zijn doorbraakrol in Schindler's List, in 1991.

Wie was de best betaalde acteur in 'Harry Potter'?

Ervan uitgaande dat Ralph Fiennes $30 miljoen heeft gekregen om Voldemort te spelen in de wereldwijd populaire franchise, is hij opmerkelijk genoeg nog steeds niet de best betaalde acteur in de serie.

Volgens We Got This Covered was Daniel Radcliffe consequent de best betaalde acteur in de franchise. Dit komt niet als een verrassing, aangezien hij de titulaire rol van Harry Potter speelde.

De publicatie meldt dat Daniel $ 1 miljoen heeft gekregen voor de eerste film, die hij maakte toen hij nog maar 11 jaar oud was. Nadat de film internationaal bijna $ 1 miljard opbracht, steeg het salaris van Daniel tot $ 3 miljoen voor de tweede film.

Hij kreeg $ 6 miljoen betaald voor de derde film en $ 11 miljoen voor de vierde. Voor de vijfde en zesde film verdiende hij respectievelijk $ 14 miljoen en $ 24 miljoen. De laatste twee films, Harry Potter en de Relieken van de Dood, delen 1 en 2, verdienden Daniel $ 50 miljoen, wat zijn totaal voor de franchise op $ 100 miljoen bracht.

Hoe werd Ralph Fiennes gecast als Voldemort?

Veel fans zijn het erover eens dat Ralph Fiennes een cruciaal onderdeel van de franchise is en perfect werd gecast als de schurk van het verhaal. Maar hoe kwam hij in de eerste plaats aan de rol?

Volgens Cinema Blend was het het productieteam van de film dat Ralph benaderde na het zien van zijn eerdere werk. Uit Schindler's List blijkt duidelijk dat de acteur een enge schurk weet neer te zetten!

“De waarheid is dat ik eigenlijk onwetend was over de films en de boeken. Ik werd benaderd door de productie. Mike Newell regisseerde de film waarin ze me wilden hebben… de eerste keer dat Voldemort fysiek zou verschijnen, 'legde Ralph uit (via Cinema Blend).

Ongelooflijk, Ralph Fiennes wees eerst de rol van Voldemort af.

“Uit onwetendheid dacht ik gewoon, dit is niets voor mij… Heel stompzinnig verzette ik me, ik aarzelde. Ik denk dat de beslissende factor was dat mijn zus Martha – die drie kinderen heeft die toen waarschijnlijk 12, 10 en 8 jaar oud waren – zei: 'Wat bedoel je? Je moet het doen!' Dus toen heb ik mijn denken teruggedraaid.”

Aanbevolen: