Hoeveel kreeg Will Smith betaald voor 'The Pursuit Of Happyness'?

Inhoudsopgave:

Hoeveel kreeg Will Smith betaald voor 'The Pursuit Of Happyness'?
Hoeveel kreeg Will Smith betaald voor 'The Pursuit Of Happyness'?
Anonim

Sinds het uitbreken als rapper in de jaren 80, hebben mensen nooit genoeg kunnen krijgen van Will Smith. Hij is een zeldzaam voorbeeld van iemand die een succesvolle overstap maakte van muziek naar film en televisie, en door de jaren heen heeft hij het allemaal gezien en gedaan. Hij werkte met DC, leidde de Men In Black-franchise en speelde in talloze klassiekers waar mensen tot op de dag van vandaag nog steeds van genieten.

Smith, niet anders dan andere Hollywood-zwaargewichten zoals Brad Pitt en Dwayne Johnson, is in staat om de grootste beloningen van zijn films binnen te halen, en dit is te danken aan jarenlang bewezen succes. Voor zijn film The Pursuit of Happyness was zijn salaris er echter een met een enorme fluctuatie.

Laten we eens kijken hoeveel Will Smith daadwerkelijk verdiende met The Pursuit of Happyness !

Hij kreeg vooraf $ 10 miljoen betaald

Will Smith
Will Smith

Omdat Will Smith een van de meest populaire en succesvolle acteurs aller tijden is, kan hij meestal een enorm salaris krijgen voor zijn filmrollen, en het is hem niet vreemd dat hij de grens van $ 20 miljoen overschrijdt voor een vooruitbetaling. Voor zijn rol in The Pursuit of Happyness kreeg hij echter een forse loonsverlaging.

Er is gemeld dat Smith bereid was zijn vraagprijs te verlagen tot slechts $ 10 miljoen, wat een absoluut koopje is voor een studio die op zoek is naar een echte A-list artiest. Will Smith heeft een lange en legendarische geschiedenis met veel hitfilms, en op het moment dat dit project werd gemaakt, was hij nog steeds een van de meest rendabele sterren ter wereld.

Er zijn verhalen geweest van grote acteurs die een enorme verlaging van hun salaris hebben ontvangen om aan boord van een project te gaan, maar deze is een beetje verrassend. Natuurlijk was het salaris van $ 10 miljoen niet de enige manier waarop Will Smith geld wilde verdienen aan deze film.

Smith had heel veel invloed als het ging om onderhandelingen over deze film, en hij eindigde met het onderhandelen over een percentage van de winst van de film in zijn contract, en zoals we zullen zien, was dit een geniaal idee dat zijn betaal voor het betere.

Incentives verhoogden het tot $ 71 miljoen

Will Smith
Will Smith

Voor elk normaal persoon lijkt het een droom die uitkomt om een gegarandeerde $ 10 miljoen te krijgen om in een film te spelen, maar zoiets als dit is peanuts voor de grootste acteurs ter wereld van vandaag. Dit aantal was bizar laag voor Smith, maar de prikkels die in zijn contract waren verweven, zorgden ervoor dat hij een premie zou verdienen zodra de film in de bioscoop was uitgebracht.

Volgens Box Office Mojo kon de film wereldwijd $ 307 miljoen opbrengen aan de kassa, wat het een behoorlijk succes maakte. Het belangrijkste om hier op te merken is dat de site ook meldt dat het budget van de film een bescheiden $ 55 miljoen is, wat betekent dat er een aanzienlijk bedrag aan winst is gemaakt.

Dankzij Smith die aan de onderhandelingstafel kwam met het vertrouwen dat deze film een enorm succes zou kunnen worden, veranderde hij zijn $ 10 miljoen in een gerapporteerde $ 71,4 miljoen. Ja, dat is een enorm verschil in beloning, en dit komt allemaal doordat Smith zijn waarde kende en hoe hij de film naar een succesvolle bioscooprelease zou katapulteren.

Nu is $ 71 miljoen meer geld dan de meeste mensen in één mensenleven zullen verdienen, maar de waarheid is dat er acteurs zijn geweest die zelfs meer hebben verdiend dan dit. In feite was Will Smith zelf in staat om dit ongelooflijke aantal te overtreffen met nog een enorme hitfilm.

Dat is niet eens zijn grootste betaaldag

Will Smith
Will Smith

Voor Will Smith is het verdienen van miljoenen terwijl hij in hitfilms speelt gewoon wat hij het beste kan, en we hebben hem in de loop der jaren een aantal flinke salarissen zien binnenhalen. Hoe cool het ook is om te zien dat hij $ 71 miljoen verdiende voor The Pursuit of Happyness, we voelen de behoefte om mensen eraan te herinneren dat hij het cijfer van 9 cijfers heeft gehaald voor een enkele film!

In 2012 stond Men In Black 3 helemaal klaar om in de bioscoop te verschijnen, en er was een aanzienlijke hype voor de film. Het was immers jaren geleden sinds de eerste twee hitfilms uitkwamen en fans hadden al die tijd gewacht op een vervolg. Hierdoor was de film een garantie om een premie te verdienen aan de kassa.

Volgens Box Office Mojo zou Men In Black 3 tijdens de looptijd meer dan $ 624 miljoen genereren, wat het tot de grootste film in de franchise tot nu toe maakte. Will Smith, dankzij de hoeksteen van de franchise, kon volgens Insider een gerapporteerde $ 100 miljoen mee naar huis nemen. Het is moeilijk te bevatten dat iemand zoveel geld kan verdienen om in een film te spelen, maar helaas, er is maar één Will Smith.

Dus, na te zijn begonnen met $ 10 miljoen, kon Will Smith dankzij zijn rol in The Pursuit of Happyness ongeveer $ 71,4 miljoen mee naar huis nemen. Simpel gezegd, de man weet hoe hij een fortuin moet maken.

Aanbevolen: