Hoeveel kreeg Jeremy Renner betaald voor zijn rol als Hawkeye in 'Avengers: Endgame'?

Inhoudsopgave:

Hoeveel kreeg Jeremy Renner betaald voor zijn rol als Hawkeye in 'Avengers: Endgame'?
Hoeveel kreeg Jeremy Renner betaald voor zijn rol als Hawkeye in 'Avengers: Endgame'?
Anonim

Hoewel hij niet het best betaalde castlid was in Endgame, verdiende Jeremy Renner toch een fortuin met zijn rol als Hawkeye in de Marvel-franchise, die als geheel een brutowinst van meer dan $ 9 miljard aan de kassa wereldwijd. Als we dat in overweging nemen, is het geen verrassing waarom de filmstudio bereid was veel geld te betalen voor zijn sterren.

Terwijl Robert Downey Jr. ongetwijfeld de grootste verdiener was en in totaal $ 75 miljoen mee naar huis nam voor zijn rol als Iron Man, verdiende Renner een fractie daarvan - maar het bedrag was nog steeds hoger dan bij sommige van zijn andere projecten -Wrekers.

Hoeveel heeft de acteur verdiend met het spelen van Endgame en is zijn salaris verhoogd voor de laatste aflevering?

jeremy renner avengers
jeremy renner avengers

Hoeveel verdiende Jeremy Renner in 'Endgame'?

In Endgame wordt aangenomen dat Renner maar liefst $ 15 miljoen heeft verdiend - het hoogste bedrag dat hij heeft ontvangen voor elke rol die hij tot nu toe heeft gespeeld.

De 50-jarige, die voor het eerst zijn debuut maakte als Hawkeye in Thor uit 2011, heeft zeker een lange weg afgelegd, vooral als je bedenkt hoeveel meer een prominent personage hij later werd in het Marvel Cinematic Universe.

Tegen de tijd dat hij tekende voor The Avengers uit 2012, verdiende Renner naar verluidt $ 3 miljoen voor de film met Scarlett Johansson, Chris Evans, Mark Ruffalo en Downey.

Na de release van de film vertelde de Hollywood-ster aan The Los Angeles Times dat hij niet zo blij was met het besluit van regisseur Joss Whedon om hem uit bijna de hele film te verwijderen, wat volgens hem niet was wat hij aanvankelijk had ondertekend klaar voor.

“Uiteindelijk, 90% van de film, ben ik niet het personage waarvoor ik getekend heb om te spelen. Ik ben daar letterlijk twee minuten, en dan ineens…” zei Renner.

Toen hem werd gevraagd welke versie hij het liefst speelde, zei hij: Ik geef de voorkeur aan het goede, want als we naar het slechte deel gaan, of gehypnotiseerd of hoe je het ook wilt noemen, is het een soort vacature. Zelfs geen slechterik, want hij heeft niet echt een bewustzijn.'

In The Avengers zullen fans zich herinneren hoe Hawkeye onder Loki's betovering wordt gebracht en gemaakt om het kwaadaardige werk van de schurk uit te voeren, wat zogenaamd niet was zoals de dingen werden uitgelegd tijdens contractuele onderhandelingen over zijn rol in het actievolle flick.

Toch verdiende het hem een cool salaris van $ 3 miljoen, dus er is maar zoveel waar je over kan klagen voordat je je realiseert dat ze nog steeds veel geld verdienden aan het project.

Zijn salaris bleef stijgen met elke nieuwe aflevering, en hoewel niet al zijn inkomsten openbaar zijn gemaakt, wordt gezegd dat Renner voor Avengers: Age of Ultron een flinke $ 6,1 miljoen in de wacht heeft gesleept.

Hoewel ook niet is vermeld hoeveel hij mee naar huis nam voor Infinity War, zeggen bronnen dat de cijfers in dezelfde marge zouden zijn geweest als wat hij mee naar huis nam voor Endgame, wat heel goed zou kunnen betekenen dat Renner $ 30 miljoen was rijker nadat de tweedelige film de productie had ingepakt.

Sprekend over zijn tijd om twee films achter elkaar te filmen, zei hij tegen Cinema Blend: Toen we dat deden, schoten we heen en weer tussen films. Ik herinner me dat ik met mijn familie fotografeerde, mijn dochter leerde hoe ze een pijl en boog moest schieten en ik draaide me om en ze waren gewoon weg.

“En ik wist niet wat er gebeurde, echt niet. Ik wist niet wat er gebeurde in Infinity War en iedereen veranderde in stof, dat wist ik niet. Dus toen ik dat deed, schoten we de scène en ik had zoiets van 'Waar zijn ze gebleven?' omdat ze gewoon weg waren. Ze hebben het me niet verteld.'

Later dit jaar zal Renner de hoofdrol spelen in zijn eigen Disney+-serie, genaamd Hawkeye, die zijn personage dieper zal onderzoeken - om nog maar te zwijgen van het feit dat het ook zijn bankrekening zal blijven voeden met miljoenen dollars die komen.

Vermoedelijk was zijn contract voor het Disney+-project uitgewerkt voordat hij zijn deal had getekend om te schitteren in Infinity War en Endgame, dus van wat er is gezegd, zijn beide deals samengevoegd tot één, dat is de reden waarom niet alle Renner's salarissen voor de Avengers-films zijn openbaar gemaakt.

Hoe dan ook, de vader van één heeft minstens $ 50 miljoen verdiend voor zijn vertolking van Hawkeye, en nu hij zijn eigen serie zal leiden, als de show het goed doet, kan de Disney+-deal mogelijk worden verlengd zichzelf voor de komende jaren, afhankelijk van hoe populair het is op het netwerk.

Kijk je naar de komende serie?

Aanbevolen: