Voldemort-acteur Ralph Fiennes was terughoudend om in 'Harry Potter' te spelen

Inhoudsopgave:

Voldemort-acteur Ralph Fiennes was terughoudend om in 'Harry Potter' te spelen
Voldemort-acteur Ralph Fiennes was terughoudend om in 'Harry Potter' te spelen
Anonim

Ralph Fiennes is geen onbekende in het spelen van een schurk. Van zijn huiveringwekkende uitvoering van de nazi-oorlogsmisdadiger Amon Goeth in Schindler's List tot Miss Trunchbull in de Matilda-musical, Fiennes weet absoluut hoe hij een slechterik tot leven moet brengen.

Met zijn acteertalent en bijzondere vaardigheid in het uitvoeren van kwaadaardige personages op het scherm, was hij een natuurlijke keuze voor de rol van een van de slechtste figuren in de fantasieliteratuur: Lord Voldemort uit de Harry Potterfranchise. De acteur was echter aanvankelijk terughoudend om in de film te spelen.

Andere acteurs speelden Voldemort in verschillende stadia van zijn leven gedurende de serie, waaronder Christian Coulson die een jonge Voldemort (toen bekend als Tom Riddle) speelde in Harry Potter en de Kamergeheimen.

Maar naar onze mening kan niemand het personage recht doen zoals Ralph Fiennes. Dit is waarom hij om te beginnen niet in de franchise wilde spelen, en wat hem van gedachten deed veranderen.

Het karakter van Voldemort

Voor degenen die niet bekend zijn met Harry Potter (als je bestaat), Voldemort is de ultieme schurk van het verhaal. Elk jaar keert hij terug in een of andere vorm om het uit te vechten met zijn aartsvijand, Harry Potter.

Aangeduid als Hij die niet genoemd mag worden door degenen in de tovenaarswereld, is het doel van Voldemort om volbloed dominantie te bereiken door de wereld te bevrijden van Dreuzel (of niet-magische) mensen.

Ralph Fiennes, die Voldemort speelt, verschijnt pas in de films in de vierde film, Harry Potter and the Goblet of Fire. Hij keert terug in Harry Potter en de Orde van de Feniks, maar is afwezig in Harry Potter en de Halfbloed Prins.

Natuurlijk heeft hij de meeste schermtijd in de laatste delen van de franchise: Harry Potter and the Deathly Hallows, deel 1 en 2.

Het duurde twee uur om zijn make-up aan te brengen

Voldemort heeft een heel specifieke enge blik, grotendeels te danken aan het feit dat wanneer Harry hem voor het eerst ontmoet, hij in wezen uit de dood is herrezen.

Hij heeft een dodelijk witte en geaderde huid, geen haar en slangachtige spleten waar zijn neus zou moeten zijn. In de boeken zijn de ogen van Voldemort rood, maar de filmmakers besloten de ogen van Ralph Fiennes blauw te houden, waardoor Voldemort er echter en angstaanjagender uitziet.

Volgens Looper duurde het nog steeds twee uur per dag om de acteur voor te bereiden op de rol. Het make-upteam moest zo snel mogelijk zijn, want Fiennes had elke dag maar een beperkte hoeveelheid tijd om zijn scènes op te nemen met de kindacteurs, die wettelijk niet de hele dag op de set mochten doorbrengen.

Waarom Ralph Fiennes de rol afwees

Nu kunnen we ons niet voorstellen dat iemand anders Voldemort speelt, ook al werd hij gespeeld door Richard Bremmer (en ingesproken door Ian Hart) in de eerste film. Maar Ralph Fiennes was niet altijd verkocht voor de rol.

Volgens Cinema Blend was dit omdat hij de films niet had gezien of de boeken niet had gelezen en daarom geen connectie voelde met de rol of de omvang ervan begreep.

"De waarheid is dat ik eigenlijk onwetend was over de films en de boeken", legde Fiennes uit in een interview (via Cinema Blend). “Ik werd benaderd door de productie. Mike Newell regisseerde de film waarin ze me wilden hebben… de eerste keer dat Voldemort fysiek zou verschijnen. Uit onwetendheid dacht ik gewoon, dit is niets voor mij … Heel dom verzette ik me, ik aarzelde."

Waarom veranderde Ralph Fiennes van gedachten?

Achteraf gezien is Fiennes blij dat hij deel heeft uitgemaakt van iets dat zo succesvol en indrukwekkend is als de Harry Potter-franchise.

Maar voordat hij had kunnen voorspellen hoe het zou gaan als hij de rol zou accepteren, koos hij ervoor om om een andere reden aan het project deel te nemen: de kinderen van zijn zus, die hem lieten weten hoe belangrijk het zou zijn om Voldemort te spelen.

“Ik denk dat de beslissende factor was dat mijn zus Martha, die drie kinderen heeft die toen waarschijnlijk 12, 10 en 8 jaar oud waren, zei: 'Wat bedoel je? Je moet het doen!'", herinnert Fiennes zich (via Cinema Blend). "Dus toen heb ik mijn denken teruggedraaid."

Ralph Fiennes kon zich inleven in Voldemort

Aangezien hij puur slecht is, lijkt het alsof het voor een rationeel mens moeilijk zou zijn om zich in te leven in Voldemort. Om het personage echter tot leven te brengen, analyseerde Ralph Fiennes zijn pijn en probeerde te begrijpen waar hij vandaan kwam.

"De jonge Voldemort was een wees en ontkende elke vorm van ouderlijke genegenheid of liefde, dus hij is al vanaf zeer jonge leeftijd een geïsoleerde figuur", zei Fiennes (via The Guardian). "Maar ik denk altijd dat er ook de mogelijkheid van goed in iemand moet zijn. Het kan in hem zijn uitgehold, onderdrukt, onderdrukt of op de een of andere manier vervormd nadat hij echt beschadigd was."

De acteur voegde eraan toe dat hij de eenzaamheid van zijn personage kon 'begrijpen': 'Het gaat hem erom macht te verwerven en veel mensen te controleren en te manipuleren', zei hij. de regels verdwijnen.”

Ralph Fiennes’ effectiviteit als Voldemort

Volgens Looper was Fiennes zo eng toen hij in make-up en kostuum voor de kinderen op de set was dat hij een kleine jongen aan het huilen maakte. Dit alleen al laat zien hoeveel impact de acteur had als Voldemort.

Het bevestigt zeker hoe gelukkig fans van de franchise zijn dat de acteur de rol uiteindelijk accepteerde.

Aanbevolen: