Dit is wat critici zeggen over het nieuwste Disney-project van Meghan Markle

Inhoudsopgave:

Dit is wat critici zeggen over het nieuwste Disney-project van Meghan Markle
Dit is wat critici zeggen over het nieuwste Disney-project van Meghan Markle
Anonim

Het was ergens in januari, toen het verrassende nieuws dat Meghan en Harry afscheid namen van de Britse koninklijke familie de ronde deed op sociale media. Velen stemden af op Instagram als Prins Harry, de hertog van Sussex, bevestigde de opgekropte geruchten: "Na vele maanden van reflectie en interne discussies hebben we ervoor gekozen om dit jaar een overstap te maken en een progressieve nieuwe rol binnen deze We zijn van plan een stap terug te doen als senior leden van de koninklijke familie en werken om financieel onafhankelijk te worden, terwijl we Hare Majesteit de Koningin volledig blijven steunen."

In reactie daarop zou koningin Elizabeth hebben gezegd: "Mijn familie en ik staan volledig achter de wens van Harry en Meghan om als jong gezin een nieuw leven op te bouwen. Hoewel we liever hadden gezien dat ze fulltime werkende leden van de koninklijke familie zouden blijven, respecteren en begrijpen we hun wens om als gezin een onafhankelijker leven te leiden en tegelijkertijd een gewaardeerd onderdeel van mijn gezin te blijven."

Hollywood comeback

Maanden nadat ze de koninklijke schijnwerpers achter zich hadden gelaten, heeft het stel zich nu gevestigd in Los Angeles, Meghan's geboorteplaats. En in hun pogingen om financieel onafhankelijk te worden, lijkt het erop dat de voormalige hertogin nu aan haar Hollywood-comeback is begonnen. Er is een passend nieuw project in het spel gekomen in de vorm van de Disneynature-documentaire Olifant. Meghan speelde hier echter niet de rol van een Disney-prinses. In plaats daarvan verzorgde ze het verhaal voor de film.

Waar gaat de olifantendocumentaire over?

Geregisseerd door Alastair Fothergill, Vanessa Berlowitz en Mark Linfield, Elephant is een documentaire die draait om het verhaal van een Afrikaanse olifant genaamd Shani en haar zoon Jomo. Het beschrijft hun reis van de Okavango-delta naar de Zambezi-rivier. Samen met hun hele kudde en haar zus en kuddeleider Gaia doorkruisen ze de Kalahari-woestijn, op een uitdagende reis van acht maanden op zoek naar meer overvloedige weiden. De documentaire presenteert een ontroerend verhaal dat zich richt op de intelligentste wezens van het Afrikaanse continent en de jaarlijkse migratie die een afstand van duizend mijl beslaat. Er is herhaaldelijk benadrukt dat Shani's kudde een van de overgebleven groepen is die deze trektocht nog steeds aankunnen, precies dezelfde die hun voorouders eeuwen geleden hebben gedaan.

Een documentaire met een hart

Olifant is geen gewone Disney-documentaire. Bij de release op 3 april heeft het Disney Conservation Fund samen met Disneynature een aanzienlijke donatie gedaan aan Elephants Without Borders, een non-profitorganisatie opgericht door Dr. Mike Chase. Volgens Disney: "Olifanten zonder Grenzen werkt aan strategieën om Botswana's toevluchtsoord voor olifanten te beschermen, door conflicten tussen mensen in het wild te verminderen door middel van onderwijs, economische ontwikkeling en oplossingen die de migratie van olifanten wegleiden van mensen of gemeenschappen voorzien van hulpmiddelen die helpen zichzelf te beschermen en hun eigenschappen wanneer olifanten in de buurt zijn."

Gemengde beoordelingen verdienen

Er zijn tot nu toe gemengde recensies over het optreden van Meghan. Arts Commissioning Editor en plaatsvervangend filmcriticus Ed Potton van de Times had dit te zeggen: "Jongen, ze legt het op dik. De zijden tonen die Meghan gebruikte voor de juridische serie Suits en die vaak gemuilkorfd werden tijdens haar tijd als fulltime royal krijgen nu de vrije hand. Het voelt allemaal een beetje oppervlakkig. En ja, ze heeft zeker de manier van een acteur met een zin en een sympathiek gevoel voor kattenkwaad. 'Oh, wie heeft dat gedaan?' ze koert in schijnwalging als een van de olifantenkalveren de wind breekt. Het gevoel van prestatie voelt echter vaak over-eieren. Zelfs het teleurstellende moment waarop de olifanten wat schors van een boom scheuren, wordt gepresenteerd als de aankondiging van een winnaar voor beste foto. Meghan verruilt pracht en praal voor schm altz en cheesiness."

Een andere vernietigende recensie kwam ook van Empire's Ian Freer. Hij zegt dat Meghan's vertelling overkwam als te enthousiast om te behagen, in combinatie met dramatiseringen die erin slaagden om aan de goede kant van irritant te blijven. Terwijl Owen Glieberman van Variety het werk van de voormalige koninklijke familie beschreef als "een uitnodigende versie van de gezonde maar geamuseerde zang van Disney-vertellers".

Gelukkig voor Markle zijn er ook enkele positieve recensies. Vanity Fair woog ook op het optreden van de ex-hertogin en zei: "Haar betrokkenheid bij deze film was een beetje een verrassing. Een aangename verrassing echter. Markle is een boeiende verteller, een verwarmende stem van alwetendheid die levendig vorm geeft aan een verhaal."

Robin Collin, een filmcriticus van The Telegraph zegt: "Niet helemaal Attenborough, maar Meghan Markle past goed bij deze lieve natuurdoc. Als je op dit moment thuisonderwijs geeft, overweeg dan de activiteiten van je vrijdagochtend zorg voor."

Zelfs Hellen Kelly van Express is het ermee eens: "Meghan benadert de situatie met de nodige voorzichtigheid en wordt gemeten in haar vertelling. Ze is over het algemeen zeer respectvol voor de documentaire en het onderwerp. Dit is geen documentaire over Meghan, ze is gewoon vertellen, en daar is ze zich heel goed van bewust. Dit maakt haar de perfecte keuze."

Kiezen om zowel het positieve als het negatieve uit te zenden, zegt online publicatie Indiewire: "Terwijl Meghan's voice-over de film een beetje te krachtig opent (ze lijkt meestal erg opgewonden om daar te zijn), vestigt ze zich in een beminnelijke, intelligent patroon snel genoeg, overbrugt de kloof tussen entertainment en onderwijs."

In ieder geval zullen de olifantenkuddes van Botswana profiteren van al deze aandacht dankzij de beroemde verteller van de film, en daar kan geen enkele hoeveelheid negatieve kritiek tegenop.

Aanbevolen: