Alles wat Nas over Jay-Z heeft gezegd

Inhoudsopgave:

Alles wat Nas over Jay-Z heeft gezegd
Alles wat Nas over Jay-Z heeft gezegd
Anonim

Jay-Z en Nas beweren dat ze hun meningsverschillen opzij hebben gezet na hun langdurige vete, die ze in 2005 zouden hebben verpletterd. Maar fans kunnen niet anders dan denken dat er nog steeds kwaad bloed zit tussen de rappers, met velen bijeengeroepen dat Jay-Z met opzet de carrière van zijn collega probeert te saboteren.

Het is een gedurfde bewering, aangezien fans het paar in het verleden samen op evenementen hebben zien rondhangen, maar gezien het feit dat Jay altijd snel nieuwe muziek dropt wanneer er een album uitkomt, lijkt het alsof als er nog enige spanning is tussen twee van de meest succesvolle artiesten van hiphop.

De release van Nas' dertiende studioalbum, King's Disease, op 21 augustus bracht ook Jay's nieuwe single met Pharrell voort, getiteld Entrepreneur - maar als je dacht dat dit toeval was dat beide projecten op dezelfde dag werden uitgebracht, je zou het mis kunnen hebben.

Hoe begon de ruzie tussen Jay-Z en Nas?

Nadat hij in 1996 niet was komen opdagen bij een opnamesessie met de Hard Knock Life-hitlijsttopper voor diens nummer Bring It On, moest Nas bijgevolg niet meer aan het nummer werken als zijn moederalbum, Reasonable Doubt, gekenmerkt geen samenwerking met de rapper.

Datzelfde jaar, in juli, bracht Nas zijn tweede studioalbum uit, It Was Written, en op dat moment leek het erop dat het niet komen opdagen bij de opnamesessie een vete tussen de twee had veroorzaakt. het openingsnummer van de plaat, The Message, leek Nas subliminale opgravingen te horen gooien naar zijn branchegenoot.

In een bepaald couplet rapt de 46-jarige 'Lex with TV sets the minimum'. Jay's album had verschillende verwijzingen naar de luxe auto gemaakt, en aangezien zijn album pas een paar maanden eerder was uitgebracht, bleef het niet onopgemerkt dat Nas liet weten dat hij het oneens was met de CEO van Roc Nation.

Pas in 2016 gaf Nas in een interview met Complex toe dat de verwijzing in feite over Jay-Z ging en zei: "Ik zag JAY-Z in een Lexus rijden met de TV's erin. Ik heb mijn Lexus op dat moment weggedaan en ik was op zoek naar het volgende beste".

“Het was geen schot op Jay, maar het zei alleen maar dat dit het minimum is dat je moet hebben. Het is geen schot op hem, maar hij inspireerde die lijn. Het was niet per se een schot op hem, maar omdat het lied een schot op iedereen was, viel hij daarin. Maar hij heeft zeker die lijn geïnspireerd.”

Het jaar daarop zorgde Hova ervoor dat hij reageerde op wat velen zagen als een diss tegen de Empire State of Mind-hitmaker toen hij zijn nummer uit 1997 uitbracht Where I'm From.

Ik kom van waar n je kaart trekt en de hele dag ruzie maakt over/wie zijn de beste MC's, Biggie, Jay-Z en Nas

Later dat jaar, in maart, werd de Notorious B. I. G. overleden, maar Jay-Z aarzelde niet om te beweren dat hij nu de koning van New York was geworden in zijn lied, The City is Mine, wat een controversiële opmerking was, aangezien Nas op dat moment net zo succesvol was als Jay.

Sommigen zouden zelfs zeggen dat hij een betere tekstschrijver was - en nog steeds is, maar dat is betwistbaar.

Jay-Z zou toen zijn protégé Memphis Bleek hebben binnengehaald om de vete met Nas voort te zetten op zijn Coming of Age-album, terwijl Nas op beide rappers zou reageren toen hij zijn langverwachte single What You uitbracht Denk daaraan.

“Ik heb een toegift nodig, jullie zouden me terug moeten verwelkomen / Wil je ballen tot je v alt? Ik kan je daarbij helpen.”

Tegen 2001 was er een volledige oorlog ontstaan tussen Nas en Jay-Z, waarbij de laatste zijn rivaal noemde als een feit, eraan toevoegend dat hij "elke tien jaar gemiddeld één hete album" heeft. wat zou leiden tot het beruchte Ofwel-nummer op het album Stillmatic uit 2001 van Nas.

Nas rapt: "Ik heb dit, vergrendeld sinds Nine-One (1991), ik ben de meest ware / Noem een rapper die ik niet heb beïnvloed. In '88 werd je achtervolgd naar je gebouw / Callin' mijn wieg, en ik geef je niet eens mijn nummers/ Het enige wat ik deed was je een stijl geven om mee te rennen."

De harde woorden van Nas zouden doorgaan door Jay "lelijk" en "een uitverkoop van de industrie" te noemen, voordat hij zinspeelde dat hij ook een affaire had met zijn beschermeling Foxy Brown. Ether, samen met zijn moederalbum, werden beide zeer geprezen door critici en fans, die allemaal het gevoel hadden dat Jay niet zou kunnen herstellen met een betere comeback.

Jay bracht toen zijn single Super Ugly uit, waarin hij beweerde een driejarige relatie te hebben gehad met Nas’ vriendin Carmen Bryan.

Het heen en weer ging door tot oktober 2005, toen beide rappers op het podium van de Continental Airlines Arena in New Jersey verschenen en eindelijk een wapenstilstand afkondigden voor hun negenjarige rivaliteit.

Maar fans hebben er nota van genomen dat wanneer Nas een project uitbrengt, Jay snel in dezelfde maand nieuw materiaal uitbrengt, en het is alsof hun vete zou zijn geëindigd.

Het is nog steeds interessant dat Jay een nieuw nummer zou uitbrengen op dezelfde dag als het laatste album van Nas, waardoor je je afvraagt of er nog spanning is - althans aan Jay's kant.

Aanbevolen: