Wat 'Obi-Wan Kenobi'-ster Ewan McGregor heeft gezegd over die 'Star Wars'-memes

Inhoudsopgave:

Wat 'Obi-Wan Kenobi'-ster Ewan McGregor heeft gezegd over die 'Star Wars'-memes
Wat 'Obi-Wan Kenobi'-ster Ewan McGregor heeft gezegd over die 'Star Wars'-memes
Anonim

Kleine spoilers voor 'Obi-Wan Kenobi' in het verschiet. Hallo daar, ' Star Wars' fans. Het lijkt erop dat Disney+'s 'Obi-Wan Kenobi'-ster Ewan McGregor - ook bekend als General Kenobi - zich terdege bewust is van de talloze memes die zijn geliefde personage heeft voortgebracht.

In een recent interview met IMDb heeft de Schotse acteur gesproken over het voor het eerst sinds de prequel-trilogie opnieuw vertolken van de rol van Obi-Wan (als we zijn stemmemo's in 'The Force Awakens' en 'The Rise of Skywalker, ' natuurlijk) en de impact die het personage heeft gehad op de popcultuur.

Geregisseerd door Deborah Chow, begint de zesdelige gelimiteerde serie tien jaar na 'The Revenge of the Sith', wanneer Palpatine Order 66 uitvaardigt, waarin de moord op alle Jedi's in de melkweg wordt bevolen.

Obi-Wan, nu bekend als Ben, leeft incognito op Tattooine, waar hij waakt over Padmé en Anakins zoon Luke. Hij wordt gedwongen zijn uitstapje te maken wanneer prinses Leia wordt ontvoerd, maar hij weet niet dat dit slechts een plan is van de op Jedi jagende inquisiteurs van het rijk om hem te vangen.

Ja, 'Obi-Wan Kenobi'-ster Ewan McGregor heeft die memes gezien

In zijn chat met IMDb werd McGregor gevraagd naar de memificatie van zijn 'Star Wars'-personage, de hoofdpersoon van verschillende, hilarische memes.

Een van de meest populaire is de 'Hello There'-meme, die is ontstaan uit 'Revenge of the Sith'. In een scène wordt gezien hoe Obi-Wan de antagonist General Grievous begroet met het iconische citaat, "Hallo daar", een verwijzing naar Obi-Wan (gespeeld door Alec Guinness in de originele 'Star Wars'-trilogie van George Lucas) die R2-D2 begroet. met hetzelfde citaat in de eerste aflevering van de franchise.

"Ja, ik heb ze allemaal gezien", bevestigde McGregor.

"Ja, maar ik ben niet naar de communities op Reddit geweest, ik zal dat proberen. Ik zal eens kijken!"

Ewan McGregor herinnert zich het achtergrondverhaal van de Speeder-Flying-video niet

De 'Trainspotting'-ster werd vervolgens gevraagd naar de video achter de schermen van hem die een speeder bestuurt met een grote glimlach op zijn gezicht. Blijkt dat hij zich het verhaal achter die video niet echt herinnert.

"Ik weet het niet meer. Ik bedoel, er zit veel beeldmateriaal in, daar zit een hele achtervolging in. En Anakin springt eruit en ik moet hem gaan ophalen, dus er is veel werk daarin, " deelde hij.

"En je werd er na een tijdje zeeziek van, want het zat op een cardanische ophanging, het bewoog wel. Het moment dat ze kozen, herinner ik me het gewoon niet meer."

Over de beruchte grappen van Obi-Wan-as-Jesus (waarbij fans familieleden foto's van McGregor in karakter lieten geloven terwijl Kenobi eigenlijk afbeeldingen van Jezus waren), zei de acteur: "Ja dat klopt, ik zag het! Die bestaat al heel lang. Ja, die is erg goed!"

Opmerkelijk is dat McGregor Jezus speelde, hoewel niet in 'Star Wars' maar in 'Last Days in the Desert', geregisseerd door Rodrigo García.

"Nou, van het een komt het ander, moet ik zeggen!" hij grapte.

McGregor over het hernemen van zijn rol in 'Obi-Wan Kenobi'

De acteur gaf ook commentaar op de duals van deze nieuwe serie, waarin hij ook optreedt als uitvoerend producent, en hoe deze zich verhouden tot de originele films.

"Ik denk dat we gefocust zijn op het vertellen van dit nieuwe verhaal, en nooit een deel van mijn denkproces gaat over proberen iets met iets anders te vergelijken," zei McGregor.

"Ik ben veel meer gefocust om dit script zo goed mogelijk te laten werken en ik denk dat we dat hebben gedaan met de leiding van Deborah Chow, die een briljante regisseur is, ik denk dat we het goed hebben gedaan!"

McGregor's co-ster Moses Ingram, die Inquisiteur Reva Sevander alias de Derde Zuster speelt, plaagde ook de vechtvaardigheden en uitrusting van haar personage.

"[…] ze is een echte vechter, " zei Ingram over Reva.

"Eigenlijk hadden we het gewoon over haar vechtstijl, en ik wou dat ik meer kon zeggen over alle elementen die speciaal voor haar zijn gemaakt, dus ik ben opgewonden dat mensen dat zien."

McGregor staat met co-ster Moses Ingram tegen racistische trollen

En McGregor zag niet alleen de 'Star Wars'-memes, maar ook iets veel minder grappigs: racistische opmerkingen gericht aan Ingram van zogenaamde fans.

"Er is niets dat iemand hier aan kan doen", zei Ingram op haar Instagram-verhalen en onthulde het racistische misbruik waaraan ze is blootgesteld.

"Er is niets dat iemand kan doen om deze haat te stoppen. Ik twijfel aan mijn doel om hier voor jou te zijn en te zeggen dat dit gebeurt. Ik weet het niet echt," ging de ster van The Queen's Gambit verder.

"Wat me dwarszit, is dit gevoel in mezelf, dat niemand me heeft verteld, maar dit gevoel dat ik mijn mond moet houden en het moet accepteren, dat ik moet grijnzen en het moet verdragen. En zo ben ik niet gebouwd. Dus ik wilde komen en de mensen bedanken die voor mij opduiken in de reacties en de plaatsen die ik zelf niet ga plaatsen. En tegen de rest van jullie, jullie zijn allemaal raar."

In navolging van het verhaal van Ingram, publiceerde McGregor een video op Twitter waarin hij racistische trollen uitroept en zegt dat ze geen plaats hebben in het fandom.

"Het lijkt erop dat een deel van de fanbase heeft besloten om Moses Ingram online aan te vallen en haar de meest verschrikkelijke, racistische DM's te sturen. Ik hoorde sommigen van hen vanmorgen en het brak gewoon mijn hart", zei McGregor.

"Moses is een briljante acteur. Ze is een briljante vrouw. En ze is absoluut geweldig in deze serie. Ze brengt zoveel naar de serie, ze brengt zoveel naar de franchise. En het maakte me gewoon misselijk tot mijn maag dat dit was gebeurd, "voegde hij eraan toe.

"Ik wil alleen maar zeggen, als hoofdrolspeler in de serie, als uitvoerend producent van de serie, dat we achter Moses staan. We houden van Mozes. En als je haar pestberichten stuurt, ben je in mijn gedachten geen Star Wars-fan. Er is geen plaats voor racisme in deze wereld. En ik sta volledig achter Mozes."

'Obi-Wan Kenobi' is beschikbaar om te streamen op Disney+.

Aanbevolen: