Wat John Boyega heeft gezegd over het werken aan de 'Star Wars'-films

Inhoudsopgave:

Wat John Boyega heeft gezegd over het werken aan de 'Star Wars'-films
Wat John Boyega heeft gezegd over het werken aan de 'Star Wars'-films
Anonim

John Boyega was niet verlegen als het ging om het uiten van zijn gedachten en gevoelens over het werken in de Star Wars franchise. "Ik ben het enige castlid wiens ervaring met Star Wars was gebaseerd op hun ras", vertelde hij GQ in september 2020.

Het feit dat hij aan de controversiële vervolgtrilogie werkte, droeg ongetwijfeld bij aan de druk en spanningen rond zijn ervaringen. Na een zeer openbare toespraak tijdens een BLM-protest in het VK in juni 2020, leek Boyega het gevoel te hebben dat hij zijn carrière misschien had ontspoord - althans bij Disney.

Hoewel hij misschien niet de enige Star Wars-acteur is met spijt, is hij er misschien wel de meest uitgesproken over.

10 Hij is Sorrynotsorry over die publieke uitbarsting

John-Boyega bij blm
John-Boyega bij blm

Aan het einde van zijn BLM-toespraak zei Boyega tegen de menigte: "Ik weet niet of ik hierna een carrière ga hebben." Later vertelde hij GQ dat hij er geen spijt van had dat hij zijn waarheid sprak - zelfs als het geen Disney/Star Wars-kaskrakers meer betekende. "Ik heb het gevoel dat we, vooral als beroemdheden, door dit filter van professionaliteit en emotionele intelligentie moeten praten", zei hij. “Soms moet je gewoon boos zijn. Je moet neerleggen wat het is dat in je opkomt. Soms heb je niet genoeg tijd om het spel te spelen.”

9 Hij was blij dat hij er deel van uitmaakte, maar stelde het niet op prijs om anders behandeld te worden

John-Boyega-1
John-Boyega-1

Ontmoetingen met stylisten die zijn Britse gevoel voor stijl niet op prijs stelden, en kappers die niet wisten wat ze met zwart haar moesten doen, begonnen hem te dragen, zoals hij aan GQ vertelde."Tijdens de pers van [The Force Awakens] ging ik erin mee", gaf hij toe. “En natuurlijk was ik op dat moment heel oprecht blij om er deel van uit te maken. Maar mijn vader vertelt me altijd één ding: ‘Betaal niet te veel met respect.’ Je kunt respect tonen, maar soms betaal je te veel en doe je jezelf tekort.”

8 Hij kon het niet helpen, maar merkte op dat Finn opzij werd geduwd

John Boyega met lichtsabel
John Boyega met lichtsabel

Hij had wat advies voor Disney over hoe om te gaan met personages als Finn, zoals hij aan GQ vertelde. “Het is zo moeilijk om te manoeuvreren. Je raakt betrokken bij projecten en je zult niet per se alles leuk vinden. [Maar] wat ik tegen Disney zou zeggen is om geen zwart personage naar voren te brengen, ze op de markt te brengen om veel belangrijker te zijn in de franchise dan ze zijn en ze vervolgens opzij te laten schuiven. Het is niet goed. Ik zal het eerlijk zeggen."

7 John was teleurgesteld als acteur

John-Boyega-als-Finn-via-Insider
John-Boyega-als-Finn-via-Insider

“Zoals, jullie wisten wat te doen met Daisy Ridley, jullie wisten wat te doen met Adam Driver,” vertelde hij aan GQ. "… maar als het ging om Kelly Marie Tran, als het om John Boyega ging, weet je f$$k all," zei hij.

Wat ze willen dat je zegt, is: 'Ik vond het leuk om er deel van uit te maken. Het was een geweldige ervaring…' Nee, nee, nee. Ik neem die deal als het een geweldige ervaring is. Ze gaven alle nuance aan Adam Driver, alle nuance aan Daisy Ridley. Laten we eerlijk zijn. Daisy weet dit. Adam weet dit. Iedereen weet het. Ik stel niets bloot.”

6 Zoals een verblijf in een ‘luxe gevangenis’

john-boyega-star-wars-e
john-boyega-star-wars-e

In januari 2021 sprak Boyega lang met regisseur Steve McQueen tijdens een Q&A over een nieuw project genaamd Small Axe. Boyega sprak over het contrast tussen het werken aan een mega-blockbusterproject zoals de Star Wars-sequels en de personagegedreven Steve McQueen-film die hij net had afgemaakt. Hij wordt geciteerd in Cinemablend. "Als je in een grote franchise zit, is het soms een soort luxe gevangenis voor een acteur als je iets anders wilt doen. Want onthoud, in een franchise werk je jarenlang aan één personage, wat je andere spieren kan uithongeren.'

5 Hij was positief over het werken aan 'Rise Of Skywalker'

John Boyega en Oscar Isaac in Star Wars
John Boyega en Oscar Isaac in Star Wars

In een interview op de Jimmy Fallon-show in november 2019 – net voor de release van Rise of Skywalker – vroeg Fallon hem hoe het was om deel uit te maken van de Star Wars-mythologie, en hij was overweldigend positief. "Het is een - het is een nederig makende ervaring," zei hij "een levensveranderende ervaring en iets dat ik altijd zal koesteren voor de rest van mijn leven. Het was geweldig om geweldige mensen te ontmoeten, veel plezier te hebben en vooral, jullie te entertainen. Het was echt heel gaaf.”

4 Bij de première van 'Rise Of Skywalker' in Londen, was hij gepompt

Finn en Rey in Star Wars
Finn en Rey in Star Wars

In een interview op de rode loper bij de première van The Rise of Skywalker in Londen was Boyega natuurlijk enthousiast over de film en wat deze voor hem had betekend.

“Het is een epische conclusie,” zei hij, “er zit veel in. Je hebt er twee of drie keer voor nodig om het echt in je op te nemen. Maar er is de spanning en de connecties tussen familie en vrienden – het is super belangrijk voor mij. Het ensemblegevoel tussen mij en Daisy en Oscar is ook super gaaf.”

3 Hij is blij om aan verschillende projecten te werken

John-Boyega-fox-nieuws
John-Boyega-fox-nieuws

Boyega deed een publiciteitsronde voor Small Axe, een bloemlezingproject over het zwarte Britse leven met Letitia Wright en regisseur Steve McQueen. Hij sprak met Hollywood Reporter over het contrast met de Star Wars-ervaring."De creatieve [kant van acteren] was als een familielid dat ik te lang had genegeerd. Voor het eerst in mijn acteercarrière in lange tijd keek ik naar mijn kunst waar ik echt van hou en ik zei: 'Ik Ik heb je gemist en het is goed om hier te zijn en ik ben blij dat ik dit doe.'"

2 Het gesprek is belangrijk

John Boyega in The Force Awakens
John Boyega in The Force Awakens

Boyega vatte de ervaring samen voor Hollywood Reporter. "Ik ben het type persoon dat in een branche kwam waarvan ik dacht dat die er was, niet om het de LA-steek te geven, gewoon een hoop pretentie. Ik rol niet zo, "zei hij. "Ik doe het niet' het maakt me niet uit om te proberen in te grijpen in het systeem om het in het geheim te laten werken. Dat is gewoon niet mijn manier. Iedereen moet gewoon een eerlijk en open gesprek hebben. Het hoeft niet tegenstrijdig of onbeleefd te zijn, maar het is een kans voor ons om echt, echt en echt te begrijpen waar elkaar vandaan komt."

1 Hij zegt dat het leidde tot een één-op-één met een Disney-directeur

John-Boyega-via-Vulture
John-Boyega-via-Vulture

Boyega vertelde Hollywood Reporter dat een directeur van Disney persoonlijk contact met hem had opgenomen nadat zijn kritiek was gepubliceerd. "Het was een heel eerlijk, een heel transparant gesprek", zei Boyega. "Er was veel uitleg aan hun kant in termen van de manier waarop ze de dingen zagen. Ze gaven me ook de kans om uit te leggen hoe mijn ervaring was. Ik hoop dat ik in dit stadium zo open ben over mijn carrière, zou de volgende man helpen, de man die assistent DOP wil worden, de man die producer wil worden.”

Aanbevolen: