Hier is hoeveel Ewan McGregor verdiende voor 'Star Wars

Inhoudsopgave:

Hier is hoeveel Ewan McGregor verdiende voor 'Star Wars
Hier is hoeveel Ewan McGregor verdiende voor 'Star Wars
Anonim

Sinds Star Wars debuteerde op televisie in 1977, is de franchise een van de meest geliefde in de filmgeschiedenis. In feite is de serie zo'n krachtpatser dat wanneer een onbekende acteur een opmerkelijke rol in de serie krijgt, hij hem van de ene op de andere dag in een ster kan veranderen. De Star Wars-franchise heeft bijvoorbeeld acteurs als Mark Hamill, Carrie Fisher, Harrison Ford, Daisy Ridley en John Boyega in grote sterren veranderd.

Omdat de Star Wars-franchise zo'n enorm voertuig voor het maken van sterren is, verdienden veel van de acteurs die bij de serie betrokken waren niet zoveel geld aan hun rollen. Aan de positieve kant, zodra Star Wars acteurs beroemd maakt, hebben ze de neiging om geld te verdienen door grote deals te ondertekenen om in hun volgende projecten te schitteren. Om dit te bewijzen hoef je alleen maar naar de carrière van Harrison Ford te kijken.

Ewan McGregor Red Carpet
Ewan McGregor Red Carpet

In tegenstelling tot sommige gedenkwaardige Star Wars-acteurs, was Ewan McGregor verre van onbekend toen hij ermee instemde om te schitteren in de prequel-trilogie. Met dat in gedachten, roept het een voor de hand liggende vraag op, hoeveel geld werd Ewan McGregor betaald om te schitteren in de Star Wars-prequels?

Al een ster

Tegenwoordig beschouwen de meeste bioscoopbezoekers Ewan McGregor als een acteerlegende, aangezien hij in zoveel films heeft gespeeld die de tand des tijds hebben doorstaan. Maar sinds McGregors debuut als Obi-Wan Kenobi in 1999 op het grote scherm verscheen, is het voor sommige fans misschien moeilijk om te onthouden waar zijn carrière was toen die film uitkwam.

Voor het eerst geïntroduceerd bij de meeste bioscoopbezoekers toen het indiedrama Trainspotting een verrassende internationale hit werd, werd McGregor schijnbaar van de ene op de andere dag een groot probleem. Van daaruit zou hij de hoofdrol spelen in verschillende films, waaronder Emma, Nightwatch, A Life Less Ordinary en Velvet Goldmine.

Ewan McGregor Trainspotting
Ewan McGregor Trainspotting

Als gevolg van al die films was Ewan McGregor een alom gerespecteerde acteur geworden tegen de tijd dat hij speelde in zijn eerste Star Wars-film. Als gevolg hiervan was het volkomen logisch dat hij werd gecast als Obi-Wan Kenobi in de prequel-trilogie. De oorspronkelijke acteur die Kenobi tot leven bracht, Alec Guinness, was tenslotte een eveneens gerespecteerde Engelse acteur en daarom hielp hij Star Wars slagen door zijn geloofwaardigheid aan het project te verlenen.

Originele Star Wars-deals

Na de release van Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi uit 1983 wilden filmfans over de hele wereld meer avonturen zien die lang geleden plaatsvonden in een sterrenstelsel hier ver, ver vandaan. Helaas leek het voor hen lange tijd dat de wereld nooit nieuwe verhalen uit het Star Wars-universum op het grote scherm zou zien.

Toen werd eind jaren 90 aangekondigd dat een Star Wars prequel-trilogie werkelijkheid zou worden, en om te zeggen dat mensen enthousiast waren, is het understatement van de eeuw. Natuurlijk kan het voor sommige mensen gemakkelijk zijn om te vergeten hoe opgewonden sommige mensen op dat moment waren, aangezien de prequel-trilogie een groot aantal haters en verdedigers heeft.

Ewan McGregor Episode III
Ewan McGregor Episode III

In alle opwinding rond de productie van de prequel-trilogie, kon het de meeste fans niet schelen hoeveel de sterren van de films werden betaald voor hun rollen. Hoogstwaarschijnlijk om die reden zijn er geen betrouwbare rapporten over hoeveel Ewan McGregor werd betaald voor Episode I en Episode II. Volgens therichest.com kreeg McGregor echter $ 7 miljoen betaald om te schitteren in Star Wars: Episode III - Revenge of Sith. Ervan uitgaande dat dat rapport correct is, en er is alle reden om aan te nemen dat het zo is, lijkt het waarschijnlijk dat McGregor vergelijkbare betaaldags kreeg voor zijn eerste twee Star Wars-films.

Door de jaren heen

Naast het geld dat Ewan McGregor vooruit heeft betaald voor de Star Wars-films die hij heeft gemaakt, heeft hij sindsdien restbetalingen ontvangen. Hoewel er geen manier is om te weten hoeveel geld deze betalingen hebben opgeteld, is het hoogstwaarschijnlijk een aanzienlijk bedrag. In 2020 werd immers gemeld dat McGregor de restanten die hij van zijn eerdere Star Wars-project ontvangt, moest delen met zijn ex-vrouw als onderdeel van zijn echtscheidingsconvenant. Als die betalingen schamel waren, is de kans klein dat ze in het echtscheidingsconvenant zouden zijn opgenomen.

Ewan McGregor en Daisy Ridley
Ewan McGregor en Daisy Ridley

Hoewel Ewan Mc Gregor de helft van de restanten van zijn eerdere Star Wars-werk moest opgeven, moet hij toch zijn gelukkige sterren bedanken dat de hoofdrol in die films zo lucratief voor hem was. Er is immers gemeld dat Daisy Ridley en John Boyega tussen $ 100.000 en $ 300.000 werden betaald om te schitteren in Star Wars: The Force Awakens. Gezien hoeveel meer geld McGregor werd betaald voor zijn Star Wars-films en hoe belangrijk Ridley en Boyega waren voor The Force Awakens, is het verbazingwekkend om hun loonpakketten te vergelijken.

Aanbevolen: