Deze horrorfilms zullen je zeker in tranen achterlaten

Inhoudsopgave:

Deze horrorfilms zullen je zeker in tranen achterlaten
Deze horrorfilms zullen je zeker in tranen achterlaten
Anonim

Horrorfilms worden verondersteld de kijkers bang te maken voor amusement. Zelfs de meester van horror Stephen King gaf toe dat hij doodsbang is voor een bepaalde horrorfilm. Op de een of andere manier kunnen sommige horrorfilms ervoor zorgen dat de kijker verandert in een bal van blubberende brij. Meestal brengt het horrorgenre offers met zich mee die hartverscheurend kunnen zijn. Hoewel sommige films zelfs echte opofferingen met zich meebrengen, net als opofferingen van de bemanning tijdens het filmen van Doctor Strange 2.

Het zal veel filmliefhebbers verbazen te weten dat de beste horrorfilms meestal veel emoties oproepen en vaker de emotie van verdriet. Als de castleden worden vermoord door een onbekende maker, komt de droevige emotie bij de kijkers naar boven. Meestal worden horrorfilms gevonden als het subgenre van sommige psychologische thrillerfilms. Soms zijn deze films degenen die de kijkers verdrietig kunnen maken wanneer ze het het minst verwachten. Een van de meest trieste horrorfilms in de filmgeschiedenis staan hieronder vermeld.

6 Stephen King's The Mist

The Mist is een bewerking van een roman van Stephen King en sommige fans waren woedend omdat Frank Darabont besloot het einde van de film te veranderen. De auteur hield echter zelf van het einde en het werd zelfs beschouwd als een van de meest tragische finale in de filmgeschiedenis. De film in het horrorgenre werd een van de treurigste films omdat de tranen van de fans bleven vloeien. Het einde van de film laat zien dat de groep zich al realiseerde dat het allemaal voorbij was, ze sloten allemaal een stil pact en later werden vier geweerschoten afgevuurd waarbij alle mensen in de auto dood waren behalve David. Hij bleef gefrustreerd achter omdat er geen kogels meer voor hem waren, hij besloot uit de auto te stappen en toen de mist optrok, werden er tonnen overlevenden en soldaten onthuld.

5 Zesde Zintuig

Sixth Sense is nogal een tranentrekker, ondanks dat de film over geesten gaat. De grootste klap in zijn maag was toen de jonge Cole, gespeeld door Haley Joel Osment, aan zijn moeder Lynn, gespeeld door Toni Collette, onthulde dat hij niet alleen de doden kan zien, maar ook voorbij het graf kan gaan en met hen kan praten, inclusief de moeder van Lynn. Het einde was een van de meest hartverscheurende en schokkende scènes toen werd onthuld dat de psycholoog Malcolm Crowe, gespeeld door Bruce Willis, zelf een geest is, en hij eindelijk afscheid moest nemen van zijn liefhebbende vrouw. De film werd zo'n groot succes dat veel mensen dachten dat Bruce Willis $ 100 miljoen aan de film verdiende.

4 Jacobs ladder

Jacob's Ladder is Adrian Lyne's psychologische horror, die een verbijsterende film bleek te zijn met een plot waar veel kijkers huilen van frustratie. Hoewel het trieste einde van de film heel logisch was. Het verhaal draait om de Vietnam-veteraan Jacob die hallucinaties had van zijn overleden zoon Gabe in de vorm van flashbacks naar de oorlog met gruwelijke gebeurtenissen. Het blijkt echter dat Jacob inderdaad dodelijk gewond was in Vietnam en de hele film laat de kijkers alleen maar zien hoe hij zijn leven loslaat. Het einde laat zien dat Jacob eindelijk naar huis terugkeert en wordt begroet door Gabe die hem meeneemt naar een trap waar fel licht is. Het Script Lab legde het einde van de film perfect uit.

3 De scifi-horrorfilm The Fly

De film zou zelfs kunnen winnen voor de prijs van de smerigste tranentrekkerfilm en liet fans walgen, net zoals toen Kim walgde van de video van Kanye. De film begint Jeff Goldblum als Seth Brundle, een excentrieke wetenschapper die telepods kon uitvinden die een persoon de mogelijkheid gaven om van de een naar de ander te teleporteren. Toen hij het uiteindelijk zelf uitprobeerde, zag hij niet dat er een vlieg met hem meestak waardoor hij uiteindelijk opging in het insect. De film werd emotioneel toen de gemuteerde Brundlefly die de liefde van zijn leven smeekt om eindelijk een einde te maken aan zijn ellende en hem eruit te zetten.

2 I Am Legend

De film I Am Legend is niet de eerste bewerking van de sciencefiction van Richard Matheson; de versie van 2007 speelde echter Will Smith in de hoofdrol en zal de kijkers zeker wat snuffelen geven. Will Smith werd een van de overlevenden van een virus dat een persoon kan doden of in een mutant kan veranderen. Hij probeert er een remedie voor te vinden en zijn enige levende metgezel is zijn schattige Duitse herder genaamd Sam. Sam werd toen gebeten en was zelf besmet, dus Will Smith probeerde wanhopig een geneesmiddel te vinden om Sam te redden. Hij probeerde toen het serum dat hij op haar vond, maar geneest haar nog steeds niet. Het droevigste moment kwam toen Will Smith Sam vasthield terwijl hij afscheid van haar nam en haar nog een laatste keer knuffelde. Het was pijnlijk omdat hij degene moest zijn die haar vermoordde.

1 Het weeshuis

De film The Orphanage is een van de meest angstaanjagende films en heeft ook uitstekend werk geleverd bij het trekken van de harten van de kijkers, aangezien het tegenwoordig een van de meest hartverscheurende films is. Het hele uitgangspunt van de film kan als afschuwelijk worden omschreven toen Laura terugkeerde naar het weeshuis waar ze als kind met familie woonde. Ze vinden dan enkele wezen die zijn vermoord nadat er een ongeluk was gebeurd met een jongen. Het werd nog erger toen Laura zich realiseerde dat ze de dood van haar eigen zoon had veroorzaakt.

Aanbevolen: