Wat mensen nog steeds niet weten over Alfred Hitchcock

Inhoudsopgave:

Wat mensen nog steeds niet weten over Alfred Hitchcock
Wat mensen nog steeds niet weten over Alfred Hitchcock
Anonim

Je hoeft geen filmliefhebber te zijn om de naam Alfred Hitchcock te kennen. De regisseur, ook wel de Master of Suspense genoemd, is misschien wel een van de meest iconische regisseurs die ooit in Hollywood heeft gewerkt. Dankzij zijn frequente cameo's in zijn eigen films (een iconisch kenmerk van zijn films), zijn innovatieve cameratechnieken en zijn unieke ronde uiterlijk, is Hitchcock een zeer herkenbare naam en gezicht.

Hitchcocks regie was zo innovatief dat hij zelfs nieuwe filmterminologie creëerde. De "Vertigo-opname", waarbij de achtergrond achter het onderwerp beweegt terwijl het onderwerp stil blijft staan, waardoor een duizelingwekkend effect ontstaat, is genoemd naar zijn film Vertigo waarin hij de opname maakte. We weten ook dat Hitchcock problemen had met vrouwen, een zeer lage mening had over zijn acteurs en een reeks mysterieboeken en een spannende televisieserie Alfred Hitchcock Presents produceerde. Maar als je een diepe duik neemt op internet en wat oude artikelen over hem opgraaft, leer je misschien een paar dingen die zelfs doorgewinterde filmstudenten niet weten.

10 Het huwelijk van Alfred Hitchcock duurde voort ondanks zijn intimidatie van actrices

Hitchcocks beruchte problemen met vrouwen kunnen worden verklaard door zijn opvoeding. Hij groeide op in een zeer conservatief christelijk gezin in een tijd dat zijn thuisland, Engeland, net uit het Victoriaanse tijdperk kwam, een tijd waarin de Engelsen geobsedeerd waren door onthouding en seksuele onderdrukking. Dat gezegd hebbende, Hitchcock had zijn hele leven maar één partner, Alma Reville, die filmeditor was. Het echtpaar had samen één kind, hun dochter Pat.

9 Alfred Hitchcocks ouders hadden een kruidenierswinkel

Hitchcock groeide op in een arbeidersgezin en zijn vader wisselde regelmatig van baan. Maar toen Alfred werd geboren, had zijn vader een kruidenierswinkel, of zoals de Engelsen zeggen, was hij een "groenteboer", wat betekent dat hij zich specialiseerde in verse groenten en fruit. Alfred en zijn gezin woonden in een appartement boven de winkel voordat ze verhuisden toen zijn vader een nieuwe carrière begon.

8 Toen bezat zijn familie een fish and chips-kraam

Die carrière was een fish and chips-zaak in Limehouse. Ze openden ook een viskraam waarboven ze opnieuw in een appartement woonden. Elke dag opgroeien met de geur van vis onder je huis? Nee, bedankt!

7 Alfred Hitchcock mocht niet in het leger

Hitchcocks gewichtsproblemen waren iets waar hij zijn hele leven mee worstelde. Hoewel hij later profiteerde van zijn grote imago voor zijn show Alfred Hitchcock Presents, veroorzaakte het hem wel problemen in zijn persoonlijke leven. Hitchcock probeerde ooit in het leger te gaan, maar werd door het leger van Hare Majesteit ongeschikt geacht voor dienst, en hij verdiende een C3-classificatie, wat betekent dat hij alleen geschikt werd geacht voor zittend werk. Met andere woorden, het leger vond hem te dik om een goede soldaat te zijn.

6 Alfred Hitchcock regisseerde WWII-propagandafilms

Maar Hitchcock kreeg uiteindelijk de kans om zijn land te dienen, toen hij een paar oorlogspropagandafilms voor Engeland regisseerde. Hitchcock regisseerde twee korte oorlogsfilms, Bon Voyage en Aventure Malgache, die beide door de Britse regering werden gebruikt om het aantal dienstplichtigen voor de oorlog te vergroten. Hitchcock was ook een adviseur voor films over de concentratiekampen van de nazi's.

5 Al zijn films gebruikten storyboards

Als je je ooit hebt afgevraagd waarom de opnamen in Hitchcock-films zo mooi en goed geregisseerd zijn, komt dat omdat er een geheim was in de techniek van Hitchcock. Storyboarding is wanneer een regisseur een tekenaar inhuurt om te schetsen wat ze van plan zijn in een opname te maken. Niet elke regisseur maakt gebruik van storyboarding, en de meeste regisseurs doen het meestal maar voor een paar van hun meest gecompliceerde shots. Hitchcock maakte een storyboard van elke scène voor elk van zijn films.

4 Alfred Hitchcock won nooit een Oscar

Ondanks dat hij een van, zo niet de, meest populaire regisseurs aller tijden is, heeft Alfred Hitchcock nooit een enkele Academy Award ontvangen. Hij werd 5 keer genomineerd en verschillende van zijn films werden vaak genomineerd voor beste film. De enige Hitchcock-film die de Oscar won, was zijn release uit 1940, Rebecca.

3 Alfred Hitchcocks enige kind leefde bijna 100 jaar

Alfred en Alma Hitchcock's kind Pat werd geboren in 1926. Ze leefde een heel lang en gezond leven en bereikte de leeftijd van 97 toen ze stierf in augustus 2021. Pat Hitchcock groeide op tot een actrice en een producer.

2 Een van zijn beste films werd als een flop beschouwd

Vertigo met Jimmy Stewart in de hoofdrol staat in de top 100 van films van de AFI en de film wordt gebruikt in verschillende filmschoolklassen om studenten de kunst van het filmmaken bij te brengen. Ondanks het feit dat deze film nu zo goed wordt gerespecteerd, werd hij als een flop beschouwd toen hij voor het eerst werd uitgebracht. De voortdurende verspreiding in bioscopen leidde er echter al snel toe dat de film het gerespecteerde stukje cinema werd dat het nu is.

1 Alfred Hitchcock heeft de carrière van Tippie Hedren bijna verpest

De ergste obsessie van Hitchcock met zijn vrouwelijke actrices, vooral jonge blonde vrouwen, was zijn obsessie met Tippie Hedren, de ster van Hitchcocks magnum opus The Birds. Nadat Hedren de avances van Hitchcock voortdurend had afgewezen, reageerde hij door te proberen de actrice op de zwarte lijst te krijgen. Toen Hedren tijdens de MeToo-beweging eindelijk de details openbaar maakte, leek het verhaal griezelig veel op dat van de overlevenden van het beruchte Hollywood-monster Harvey Weinstein.

Aanbevolen: