15 Dingen die de meeste mensen niet weten over 'Jack Ryan' van Amazon

Inhoudsopgave:

15 Dingen die de meeste mensen niet weten over 'Jack Ryan' van Amazon
15 Dingen die de meeste mensen niet weten over 'Jack Ryan' van Amazon
Anonim

Amazon Prime bracht in augustus 2018 seizoen 1 van Tom Clancy's Jack Ryan uit en sindsdien heeft de serie nogal wat opschudding veroorzaakt. Hoewel het zeker vol zit met spannende momenten, heeft Jack Ryan ook hevige kritiek gekregen op zijn afbeeldingen van de CIA, corruptie in Venezuela en de tactiek van de Amerikaanse regering om in te grijpen in internationale crises.

In de show speelt de geliefde The Office-alumn John Krasinski de hoofdrol, een slimme CIA-analist die snel een veldagent wordt wanneer een reeks bedreigingen voor de wereldveiligheid zich voordoet. Er is veel voorbereiding gestoken in het creëren van Jack Ryan, dat een moderne kijk biedt op de originele personages en verhaallijnen van Clancy (en de vijf films waarop de boeken uit de jaren 80 zijn geïnspireerd). Van veranderingen in achtergrondverhalen van personages tot taalkundige vaardigheden die castleden moesten leren, hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden op weg naar seizoen 2.

15 Het speelt zich af in de moderne tijd en behandelt echte geopolitieke problemen

Hoewel de originele romans en films van Jack Ryan voornamelijk plaatsvonden tijdens de Koude Oorlog (of op andere belangrijke momenten in de geschiedenis van het einde van de 20e eeuw), speelt de nieuwe Amazon-serie zich af in het heden en ziet de titulaire CIA-analist -werd werkzaam om radicale islamitische organisaties en militaristische, extreemrechtse regeringen zoals die van Venezuela neer te halen.

14 Cast Members John Krasinski & Wendell Pierce leerden Spaans en Arabisch

Krasinski en The Wire alum Pierce spraken geen vloeiend Spaans of Arabisch voor de show, maar beide spreken deze talen op verschillende punten, aangezien seizoen 1 zich grotendeels in Jemen afspeelt en seizoen 2 zich afspeelt in Venezuela. Pierce spreekt op een gegeven moment ook Russisch en Ali Suliman, die schurk Suleiman speelt in seizoen 1, leerde Frans voor zijn rol, per Firstpost.com.

13 De show heeft veranderingen aangebracht in het achtergrondverhaal van Jack, zoals de Orioles als zijn favoriete MLB-team

Jack Ryan's favoriete honkb alteam (de B altimore Orioles) wordt genoemd in de show, hoewel dit feit nog nooit eerder over hem was gezegd. In de originele romans is Ryan ook kort verslaafd aan pijnstillers vanwege zijn trauma door zijn dienst bij het Korps Mariniers. In de nieuwe serie wordt hier echter geen melding van gemaakt.

12 John Krasinski verzette zich tegen kritiek op de weergave van de politieke situatie in Venezuela in seizoen 2

Nadat de trailer voor Jack Ryan seizoen 2 vorig jaar uitkwam, werd de show al snel veroordeeld voor zijn bedrieglijke weergave van Venezuela als een land met een corrupte regering die illegale buitenlandse wapenleveringen ontvangt die opdracht geven tot de moord op Amerikaanse functionarissen. Krasinski benadrukte echter tegen Spyculture.com dat de show niet de bedoeling had om de werkelijkheid exact na te bootsen.

11 De namen van bepaalde overheidsinstanties en -kantoren (zoals de 'TFAD' van de CIA) zijn veranderd voor de show

Als je seizoen 1 van Jack Ryan hebt gezien en je afvroeg of de CIA's Terror, Finance, and Arms Division (TFAD) waar Ryan en Greer werken echt was, dan is hier je antwoord. Het bestaat inderdaad, maar het wordt eigenlijk het Office of Terrorism and Financial Intelligence (TFI) genoemd. Net als elke andere dramaserie moet het deze namen om juridische redenen veranderen.

10 Het beroep van Cathy Mueller Ryan is veranderd van oogarts in epidemioloog

In seizoen 1 van Jack Ryan stelt Cathy Mueller, de geliefde van de hoofdpersoon (gespeeld door Abbie Cornish), zichzelf voor als een medische professional die gespecialiseerd is in infectieziekten (zoals ebola). In de vorige versies van dit personage werd Cathy echter bijna allemaal gepresenteerd als oogarts. Helaas was Cathy om onbekende redenen niet in seizoen 2 opgenomen.

9 Michael Bay fungeert als uitvoerend producent van de show en herenigt zich met John Krasinski na 13 uur

Bay en Krasinski werkten voor het eerst samen voor een ander internationaal spionage/politiek drama, de film uit 2016 over de aanval van september 2012 op U. S. diplomatieke verbindingen - 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi - waarin Krasinski een voormalige Navy SEAL speelde (een van de hoofdrollen van de film). Gezien dit is het geen verrassing dat het paar de handen ineen heeft geslagen voor Jack Ryan.

8 John Krasinski voerde veel van zijn eigen stunts uit in seizoen 1

Krasinski werd niet alleen bedrogen voor zijn rollen in 13 Hours en Jack Ryan. Voor de laatste deed hij ook veel van zijn eigen stunts, zoals vechten en springen om criminelen te vangen, volgens Firstpost.com. We moeten Krasinski rekwisieten geven om deze prestatie daadwerkelijk op zich te willen nemen, vooral op vaste locaties die zo nieuw voor hem waren.

7 De bemanning van seizoen 1 is verbonden door de extreme kou van de Franse Alpen

In seizoen 1 van Jack Ryan werkt onze held samen met de Franse wetshandhavers om de islamitische toekomstige radicale Mousa bin Suleiman en zijn medewerkers op te sporen. Zo vond de eerste opnameweek voor de show plaats in de besneeuwde Alpen. Uitvoerende producers zeiden dat het koude weer de cast en crew hielp om elkaar goed te leren kennen.

6 John Krasinski zei dat Alec Baldwins vertolking van Jack Ryan in 'The Hunt For Red October' zijn favoriete versie van het personage is

Krasinski vertelde Variety voorafgaand aan seizoen 1 dat Baldwins optreden als Jack Ryan in The Hunt For Red October 1990 zijn favoriete interpretatie van het personage was, omdat "je je eerste altijd herinnert". Krasinski was misschien pas 10 jaar oud toen deze film werd uitgebracht, maar het lijkt erop dat het een grote indruk op hem heeft gemaakt!

5 Een Olympiër leerde John Krasinski roeien voor seizoen 1

We weten niet wie deze Olympiër precies is, omdat Krasinski hun naam niet noemde, maar het is zeer lovenswaardig dat hij de tijd nam om met een topatleet te trainen voor zijn korte scène in de pilot van seizoen 1! Jack Ryan wordt 's ochtends vroeg voor het werk gezien terwijl hij roeit op wat lijkt op het Washington Channel.

4 Schurken zoals Mousa Bin Souleiman hebben niet vaak een gezin

De plot van seizoen 1 draait grotendeels rond Jack Ryan en zijn CIA-baas James Greer die Mousa bin Suleiman volgen en zijn radeloze vrouw Hanin redden. De meeste echte extremisten zijn echter meestal geen familiemannen, hoewel we alleen maar kunnen aannemen dat de schrijvers van Jack Ryan deze creatieve vrijheid hebben genomen om een meer emotionele en driedimensionale eigenschap te geven aan de eerste schurk van de show.

3 James Greer heeft een meer ontwikkeld achtergrondverhaal in de show in vergelijking met de films: hij is een moslim militaire veteraan

James Earl Jones speelde James Greer in de Jack Ryan-films, hoewel er lang niet zoveel over het personage werd onthuld als over Pierce's Greer. Deze versie van het personage diende, net als Ryan, in het leger. Hij is ook moslim en werd gedegradeerd van het hoofd van de CIA in Karachi, Pakistan, tot hoofd van de TFAD in Langley, Virginia.

2 Gepensioneerde Navy SEAL Kevin Kent diende als militair technisch adviseur voor seizoen 1

Shows zoals Jack Ryan vereisen duidelijk een aanzienlijke hoeveelheid advieswerk met echte militaire professionals om de actiescènes zo authentiek mogelijk te maken. Voormalig Navy SEAL Kevin Kent was een van de vele technische adviseurs die de show voor seizoen 1 bracht als een manier om belangrijke inzichten te verkrijgen over hoe deze sequenties het beste kunnen worden opgenomen.

1 'Prison Break'-maker Paul Scheuring wordt de showrunner voor seizoen 3

Eerder deze maand werd aangekondigd dat Prison Break-maker Paul Scheuring Carlton Cuse zou vervangen als Jack Ryan's showrunner voor seizoen 3 (dat nog geen releasedatum heeft). Tussen de twee in nam David Scarpa het even over. De reboot van Prison Break in 2017 kreeg veel positieve recensies, dus misschien is Jack Ryan in goede handen.

Aanbevolen: