Wat volgt er voor Johnny Depp na het Amber Heard-proces?

Inhoudsopgave:

Wat volgt er voor Johnny Depp na het Amber Heard-proces?
Wat volgt er voor Johnny Depp na het Amber Heard-proces?
Anonim

Johnny Depps proces wegens laster tegen Amber Heard kwam eindelijk tot een einde na zes weken van getuigenissen en kruisverhoor. De voormalige Fantastic Beasts-ster zou uiteindelijk als overwinnaar uit de bus komen en een schikking krijgen van $ 10 miljoen aan schadevergoeding en $ 5 miljoen aan punitieve schadevergoeding (die later werd beperkt in overeenstemming met de wettelijke limieten). De jury kende Heard ook een schadevergoeding van $ 2 miljoen toe, omdat de actrice zei dat de rechten van vrouwen door de uitspraak werden geschonden.

Sinds het vonnis uitkwam, lijkt Depp verder te gaan (zelfs zijn supporters aansporend hetzelfde te doen). In feite heeft de ervaren acteur sindsdien een aantal grote projecten opgesteld. Al met al lijkt het erop dat hij klaar is voor een grote comeback.

Johnny Depp begon zijn carrière nieuw leven in te blazen, zelfs voordat het proces voorbij was

Depp is de laatste tijd misschien onopvallend aanwezig in Hollywood, maar dat betekende niet dat hij niets deed. Om te beginnen heeft de acteur het druk gehad met het werken aan zijn muziek, in samenwerking met gitarist Jeff Beck, die Depp ooit op Instagram "mijn beste vriend en mijn broer … een van mijn [sic] gitaarhelden aller tijden" noemde.

De twee kondigden zelfs aan dat ze in 2020 met een album zouden komen en nu lijkt het erop dat dat eindelijk gaat gebeuren. Tijdens een concert waar Depp op het podium verscheen, kondigde Beck aan: Ik heb deze man vijf jaar geleden ontmoet en sindsdien zijn we nooit meer gestopt met lachen. We hebben zelfs een album gemaakt. Ik weet niet hoe het is gebeurd. Het komt in juli uit.”

Naast muziek heeft Depp de afgelopen jaren ook aan een aantal films gewerkt. Zo is er het drama Waiting for the Barbarians met Robert Pattinson, opgenomen in Marokko. Afgezien hiervan speelde Depp ook in het drama Minamata, waar hij de gerespecteerde oorlogsfotograaf W. Eugene Smith.

Meer recentelijk heeft de acteur ook hard gewerkt aan de animatieserie Puffins Impossible, die draait om de dagelijkse avonturen van vier superheld papegaaiduikers. In de serie vertolkt Depp hun mentor, de toepasselijke naam Johnny Puff.

Tot nu toe heeft Johnny Depp één film in de maak

Sinds het proces eindigde, werd ook aangekondigd dat Depp de Franse koning Lodewijk XV zal vertolken in een aankomende film Jeanne du Barry die zal worden geregisseerd door Maiwenn. Maiwenn, die ook een Franse actrice is, zal het titulaire personage spelen. De film lijkt te zijn gericht op de opkomst van du Barry in de samenleving.

De productie van de film zal naar verwachting drie maanden in beslag nemen en de opnames zullen plaatsvinden rond Parijs, voornamelijk Versailles. Afgezien van Depp en Maiwenn, zijn de Franse acteurs die aan de film zijn gehecht, onder meer Noémie Lvovsky, Louis Garrel en komiek Pierre Richard.

Een terugkeer naar de Pirates of the Caribbean-franchise kan mogelijk zijn

Nadat Depp in de rechtbank van Heard won, vroegen velen zich af of Disney dit als een teken zou beschouwen om de acteur terug te verwelkomen in zijn Pirates of the Caribbean-films. De zesde film van de franchise is momenteel in ontwikkeling en Margot Robbie is bijgevoegd. Depps recente overwinning kan Disney ertoe aanzetten haar ook samen te werken met hun voormalige ster.

Een voormalige Disney-directeur denkt zeker dat Disney de acteur zou kunnen bereiken. "Ik geloof absoluut dat na de uitspraak Pirates klaar is om opnieuw op te starten met Johnny als Capt. Jack terug aan boord", vertelde de insider aan People. "Er is gewoon te veel potentiële kaskraker voor een geliefd personage dat diep verankerd is in de Disney-cultuur."

Bovendien heeft Jerry Bruckheimer, die de franchise produceert, zich nu misschien ook gerealiseerd hoe het terugbrengen van Depp de franchise kan helpen.

"Met [producent] Jerry Bruckheimer die hoog in het vaandel staat van het enorme succes van Tom Cruise in Top Gun: Maverick, is er een enorme honger naar het terugbrengen van betaalbare Hollywood-sterren in enorm populaire franchises", merkte de voormalige directeur op. Dat gezegd hebbende, verklaarde Bruckheimer zelf onlangs dat er voorlopig geen plannen zijn om Depp terug te krijgen. "Op dit moment niet", legde hij uit. "De toekomst moet nog worden beslist."

Tegelijkertijd geloven sommige Hollywood-insiders ook dat studio's nog steeds terughoudend zijn om Depp in te huren, zelfs nadat hij Heard in de rechtbank heeft verslagen. "Geen enkele A-lijst film zal hem inhuren zoals vroeger", zei een studiomanager. "Hij was altijd een lastpak voor het proces. En wat hij heeft bewezen, is dat hij nog steeds een lastpost is.'

Een andere insider zei dat Depp nu waarschijnlijk werk kan bemachtigen, maar "meer in het buitenlandse verkoopmodel en misschien uiteindelijk als een soort karakteracteur later op een studiofilm met een auteur-regisseur, die kan casten wie ze maar willen." wil.”

Ondertussen is het onduidelijk of Depp ook terug zou worden gebracht naar de Fantastic Beasts-franchise (dat kan ingewikkelder zijn omdat de rol al is herschikt). De toekomst van de franchise zelf is onbeslist en er zijn nog geen updates over Fantastic Beasts 4 en 5. Maar de fans van Depp kennende, zouden ze hem graag nog een keer terug zien keren naar de tovenaarswereld.

Aanbevolen: