The Funny Way Fergie hielp de Oscarwinnende carrière van Ariana DeBose te lanceren

Inhoudsopgave:

The Funny Way Fergie hielp de Oscarwinnende carrière van Ariana DeBose te lanceren
The Funny Way Fergie hielp de Oscarwinnende carrière van Ariana DeBose te lanceren
Anonim

Veel van Hamilton's originele sterren hebben aan vele andere projecten gewerkt sinds de hit Broadway-musical debuteerde in 2015. Leslie Odom Jr., Renée Elise Goldsberry, Phillipa Soo, Anthony Ramos, Daveed Diggs en Jasmine Cephas Jones hebben in meer Broadway-shows gespeeld, hun eigen muziek uitgebracht en in films en tv-shows geacteerd.

Hoewel de bekendheid van Hamilton deze artiesten in staat stelde om meer reguliere projecten na te streven, waren velen van hen al jaren op het toneel voordat hun Hamilton-succes begon. Drievoudige dreiging Ariana DeBose was zeker geweest, en ze kruiste zelfs zangeres Fergie op haar reis naar roem. Fergie is een zangeres en actrice. Ze was lid van de hiphopgroep de Black Eyed Peas en was ook acht jaar getrouwd met Transformers-acteur Josh Duhamel. Lees verder om erachter te komen hoe Fergie meespeelde in Ariana DeBose's weg naar het winnen van haar eerste Oscar.

8 Wie is Ariana DeBose?

Ariana DeBose is een actrice, zangeres en danseres. Toen ze net 18 was, speelde ze in So You Think You Can Dance!, maar ze werd al vroeg uitgeschakeld. Ze maakte deel uit van het Hamilton-ensemble op Broadway, inclusief het ensemble dat te zien was op Disney+. Ze was ook in Summer: The Donna Summer Musical en Motown The Musical.

7 Hoe was Fergie betrokken bij Ariana DeBose's reis naar roem?

Ariana DeBose won de "Shake It Up"-danswedstrijd van Cold Stone in 2006. Als finalist moest ze naar New York reizen om een dansje te bedenken voor Fergie's 'London Bridge'. Nadat ze de wedstrijd had gewonnen, ontmoette ze Fergie, die had geholpen bij het beoordelen van de wedstrijd. Ze won ook $ 15.000 en een leven lang gratis Cold Stone-shakes en smoothies. Ze vertelde James Corden dat ze, toen ze een 'uitgehongerde artiest' was, Cold Stone at voor sommige van haar ma altijden.

6 Ariana DeBose speelde onlangs in de remake van West Side Story

Steven Spielberg regisseerde in 2021 een remake van de iconische film West Side Story. Ariana DeBose speelde de rol van Anita, die eerder werd gespeeld door de legendarische actrice Rita Moreno. Moreno won de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol in 1962 en werd daarmee de eerste Latijns-Amerikaanse actrice die deze prijs won.

5 DeBose zat bijna niet in West Side Story

Toen regisseur Steven Spielberg Ariana DeBose aanvankelijk vroeg om auditie te doen voor de film, trad Ariana nog steeds op in Summer: The Donna Musical. Ze voelde zich onvoldoende voorbereid, dus weigerde ze regels te lezen tijdens haar auditie. Uiteindelijk belde Spielberg haar echter en vertelde haar dat ze hadden besloten haar de rol van Anita te geven.

4 DeBose won een Oscar voor West Side Story

DeBose won vervolgens een Oscar voor Beste Actrice in een Bijrol voor haar rol als Anita in West Side Story. Het winnen van deze prijs was niet alleen persoonlijk betekenisvol, maar ook historisch belangrijk. Dit was Ariana DeBose's eerste Oscar-nominatie en ze werd ook de eerste openlijk gekleurde vrouw die deze prijs won. Ze won ook een Golden Globe, een BAFTA en een SAG Award voor West Side Story.

3 Ariana DeBose gebruikt haar platform om te pleiten voor vele oorzaken

Ariana DeBose gebruikt haar platform om te pleiten voor verschillende doelen. Ze moedigde onlangs haar volgers aan om te doneren aan Everytown for Gun Safety in de nasleep van de recente massale schietpartijen in de Verenigde Staten. Ze hielp ook geld in te zamelen voor de organisatie Covenant House, die hulp biedt aan jongeren en overlevenden van mensenhandel. DeBose zit ook in het bestuur van deze organisatie.

2 Ariana Debose is aan het daten met kostuumontwerper Sue Makkoo

Ariana DeBose heeft momenteel een relatie met de 51-jarige kostuumontwerper Sue Makkoo. Ondanks hun leeftijdsverschil van 20 jaar lijken de twee erg gelukkig samen te zijn. Makkoo woonde zelfs de Oscars bij met Ariana, samen met Ariana's moeder. Ariana plaatste een schattige foto van de speciale avond met het bijschrift "Dankbaar om omringd te zijn door zoveel liefde."

1 Waarin zal Ariana DeBose de volgende ster spelen?

Ariana DeBose heeft verschillende projecten op stapel staan. Ze zal in seizoen 4 van Westworld te zien zijn. Ze speelt ook in de aankomende spionagefilm Argylle, naast enkele grote namen, waaronder Samuel L. Jackson, Henry Cavill, Bryce Dallas Howard en zelfs Dua Lipa. Hoewel DeBose al een aantal indrukwekkende dingen heeft bereikt in haar carrière, lijkt het erop dat ze nog maar net begint!

Aanbevolen: