Jamal Edwards, die hielp bij het lanceren van Jessie J en Ed Sheeran, sterft op 31-jarige leeftijd

Inhoudsopgave:

Jamal Edwards, die hielp bij het lanceren van Jessie J en Ed Sheeran, sterft op 31-jarige leeftijd
Jamal Edwards, die hielp bij het lanceren van Jessie J en Ed Sheeran, sterft op 31-jarige leeftijd
Anonim

Britse ondernemer en YouTube-ster Jamal Edwards is overleden op 31-jarige leeftijd, na een 'plotselinge ziekte' Hij was de oprichter van SBTV, een online urban muziekplatform dat hielp de carrières van artiesten als Jessie J, Ed Sheeran en Dave. Edwards woonden eerder deze maand de Brit Awards bij en zouden zaterdagavond een dj-set hebben uitgevoerd tijdens een optreden in Noord-Londen. Er zijn geen verdere details vrijgegeven over zijn dood, behalve dat het zondagochtend plotseling gebeurde.

Jamal Edwards hielp carrière van vele sterren te lanceren

Jamal stond bekend om de oprichting van SBTV, dat hielp om grime-muziek te lanceren voor een wereldwijd publiek. SBTV begon als een YouTube-kanaal "op een telefoon van £ 20", met namen als Rita Ora, Skepta en de beroemdste Ed Sheeran voordat ze werden getekend bij grote labels.

Op slechts 24 jarige leeftijd kreeg hij een MBE voor dit werk in de muziek. Hij was ook regisseur, auteur, DJ, ondernemer en ontwerper. Zijn opkomst tot succes was te zien in een Google Chrome-advertentie, waarin hij liet zien hoe één camera hielp bij het opbouwen van een carrière.

Nadat hij succes had geboekt met een YouTube-kanaal met 1,2 miljoen abonnees, begon hij filantropisch werk. Hij voerde campagne om het taboe op geestelijke gezondheid voor jonge mannen te doorbreken. In 2021 lanceerde hij een project gericht op het opknappen en heropenen van jeugdcentra.

Eerbetoon betaald aan late ondernemer

Zijn moeder, Brenda Edwards, een West End-zangeres die regelmatig te zien is in Loose Women op tv, heeft een verklaring vrijgegeven waarin hij zijn vroegtijdige overlijden bevestigt.

"Terwijl we in het reine komen met zijn overlijden, hebben we om privacy gevraagd om dit onvoorstelbare verlies te rouwen. Ik wil iedereen bedanken voor hun berichten van liefde en steun ", zegt de verklaring die op maandag is geplaatst.

De Prins van Wales en Hertogin van Cornwall brachten hulde aan zijn werk voor The Prince's Trust. Hij werd ambassadeur van het goede doel, dat jongeren helpt bij het opzetten van een eigen bedrijf. Ze zeiden dat ze aan zijn familie dachten en voegden eraan toe: "Jamal Edwards MBE, een ongelooflijke innovator en ondernemer, is een inspiratie geweest voor zoveel jonge mensen, door ons werk en daarbuiten."

Rita Ora bracht ook hulde aan de in Luton geboren ondernemer. 'Mijn eerste interview ooit was met jou. Jamal, onze eindeloze gesprekken over muziek en het geloof dat je in mij en zo velen van ons had voordat we zelfs maar in onszelf geloofden. Ik ben er kapot van. Geen woorden kunnen beschrijven hoe dankbaar ik ben om in uw aanwezigheid te zijn geweest. Bedankt voor alles wat je me ooit hebt laten zien.'

Chelsea Football Club bracht ook hulde naast acteur Adam Deacon, Britse politici en sterren die hij hielp naar succes te katapulteren.

Aanbevolen: