Hoe TikTok Aly en AJ Michalka hielp om een grote carrière comeback te maken

Inhoudsopgave:

Hoe TikTok Aly en AJ Michalka hielp om een grote carrière comeback te maken
Hoe TikTok Aly en AJ Michalka hielp om een grote carrière comeback te maken
Anonim

Het lijdt geen twijfel dat Aly en AJ Michalka hun mojo vinden als ze in de dertig zijn. De voormalige Disney Channel-sterren maakten een aantal jaren een droge periode door na hun aanvankelijke vroege succes. Fans vroegen zich af waar ze heen gingen. Het voelde als een verlies van potentieel. Beide jonge vrouwen hadden een bepaalde energie die gewoon "Star-power" schreeuwde. Toen Aly een rol kreeg in CW's Hellcats, leek het alsof ze haar comeback maakte. Maar na Hellcats verdween ze weer.

Maar de afgelopen jaren hebben beide zussen hun muziekcarrière volledig vernieuwd en speelde AJ in verschillende veelgeprezen projecten (zoals The Goldbergs en werd ook gecast in Super 8). Maar misschien wel het meest verrassende is de impact die TikTok heeft gehad op hun carrière…

Wat is er gebeurd met Aly en AJ's "Potential Breakup Song" op TikTok?

"Potential Breakup Song" was een van de eerste grote hits van Aly And AJ. De eerste single van hun derde studioalbum "Insominiatic" was gemakkelijk hun meest succesvolle single en bevestigde echt hun potentieel om enorme Disney-sterren te worden. Wat nog belangrijker is, het toonde het talent dat deze beide jonge vrouwen hebben. Maar net als Aly en AJ raakte "Potential Breakup Song" in de vergetelheid. En toen op een dag in 2020… veranderde alles.

Terwijl Aly en AJ Michalka goed op weg waren om in 2020 een comeback te maken, stond 'Potential Breakup Song' in hun achteruitkijkspiegel. Sommige dingen uit ons verleden hebben echter een manier om hun weg naar ons terug te vinden. En met TikTok is het nog makkelijker om dat te laten gebeuren. Halverwege 2020 stond 'Potential Breakup Song' overal op TikTok. Het kwam voor in talloze video's waardoor Aly en AI "TikTok-beroemd" werden. In veel opzichten werd hun lied een van de anthems van een van de slechtste jaren in de recente geschiedenis.

"Het is grappig, zelfs het horen van "TikTok Fame" is hilarisch, want het nummer is vrij oud en het had zijn dag in de zon. En het is gewoon grappig dat deze jongere generatie nu geen idee heeft wat het nummer is en wie de artiest is. We wilden altijd al lid worden van TikTok en wisten eigenlijk nooit hoe, dus dit is een perfect excuus om eindelijk onze eigen pagina op het platform te starten. Dus hopelijk, als we goede ideeën bijhouden, zullen we proberen om plaats eens per twee weken een TikTok, "zei Aly Michalka in een fantastisch interview met Entertainment Weekly.

Aly beweerde dat het de "Mom's"-versie van de "Potential Breakup Song"-video's op TikTok was die haar aandacht trok.

"Ik had een paar vriendinnen die me berichten stuurden en zeiden: 'Oh mijn god, heb je deze video gezien? Dit is trending op TikTok.' Ik wist natuurlijk wat TikTok was, maar ik begreep het niet echt toen ze zeiden dat het trending was. Ik had zoiets van: 'Wat bedoel je dat het trending is? Hoezo? Waarom?' Dus het waren meer mijn vriendinnen die me grappige video's stuurden die willekeurig waren met mensen die het lied zongen, en uiteindelijk kregen we bericht over de video van de moeder, waarmee het allemaal begon. En dat was waarschijnlijk mijn favoriet en het is ook best grappig om mensen hun kleine versie ervan te zien doen, " legde Aly uit.

In het interview met Entertainment Weekly beweerde AJ dat het succes van het nummer op TikTok te maken had met het verlangen van het publiek naar nostalgie. De wereld was in 2020 zo'n uitdagende plek geworden dat iedereen gewoon een stukje van hun jeugd wilde terugwinnen. En voor velen waren Aly en AJ Michalka hun jeugd.

Hoe TikTok de carrières van Aly en AJ veranderde

In de loop der jaren hadden Aly en AJ een meer expliciete versie van "Potential Breakup Song" gemaakt tijdens hun concerten. Het was iets dat organisch uit een concert op een avond voortkwam. Het was nooit iets dat ze van plan waren op te nemen. Maar gezien het succes van hun oude nummer op TikTok, was het voor Aly en AJ logisch om een meer hardcore versie van hun nummer uit het Disney-tijdperk opnieuw op te nemen en voor de wereld uit te brengen. Een versie die hun passies, hun frustraties tijdens de pandemie en hun afkeer van voormalig president Donald Trump weerspiegelde.

Na de heropleving van "Potential Breakup Song" hebben Aly en AJ non-stop gewerkt. Vanaf februari 2022 touren de zussen momenteel met hun nieuwe album door de Verenigde Staten en Canada.

Wat betreft hun TikTok-succes, lijken Aly en AJ buitengewoon dankbaar. En ze hebben favoriete versies, volgens hun interview met Vulture.

"Nou, er is onlangs een heel grappige uitgekomen van een man die de ghosting-versie doet, waarbij je buiten je lichaam gaat. Hij gebruikte dat met de nieuwe expliciete versie, en het is echt grappig, "zei Aly naar Gier."Ja, AJ raakte in paniek en stuurde het naar mij. Ik bedoel, die van de moeders is echt hilarisch, en het is grappig omdat een stel vrienden me video's stuurden van mensen die het deden, alles wat te maken had met het uitlachen ervan. Er was een man die zich verkleedde als alle moeders en pruiken had en zo. Dat vond ik briljant.'

"Ik geef altijd commentaar op degenen die allemaal door mannen worden aangedreven. Ik vind het gewoon grappig om een groep jongens dit lied te zien zingen. Er is er een waar alle jongens op het kantoor van de tandarts werken; ze zijn ze zingen allemaal het lied en gebruiken hun gereedschap als rekwisieten, het is hilarisch", voegde AJ eraan toe. "En dan zit er nog een in de kleedkamer met de Orioles. Ik vond die ook grappig."

Aanbevolen: