Deze Andrew Garfield-film maakte kijkers buitengewoon ongemakkelijk

Inhoudsopgave:

Deze Andrew Garfield-film maakte kijkers buitengewoon ongemakkelijk
Deze Andrew Garfield-film maakte kijkers buitengewoon ongemakkelijk
Anonim

Hollywood-ster Andrew Garfield werd beroemd door zijn vertolking van Spider-Man in de superheldenfilm The Amazing Spider-Man uit 2012 (waarmee de acteur een fortuin verdiende) - maar dat is zeker niet het enige succesvolle project van de acteur. In de loop der jaren ontving Garfield een Tony Award, een British Academy Television Award en een Golden Globe Award, naast nominaties voor twee Academy Awards.

Hoewel de meeste projecten van de acteur uiteindelijk succesvol worden, zijn er enkele waar kijkers uiteindelijk niet van genieten. Een daarvan is het comedy-drama Mainstream, waarbij tijdens de première enkele toeschouwers het theater verlieten. Blijf scrollen om erachter te komen waarom!

Wanneer kwam 'Mainstream' uit?

Mainstream is een komedie-dramafilm uit 2020, geregisseerd door Gia Coppola. In de film speelt Andrew Garfield Link, en hij speelt naast Maya Hawke, Nat Wolff, Johnny Knoxville, Alexa Demie en Jason Schwartzman. De film is geschreven door Gia Coppola en Tom Stuart, en volgt een jonge filmmaker in Los Angeles die succes vindt na een ontmoeting met een vreemde en gedurfde man die van het net leeft.

Mainstream ging in première op het Filmfestival van Venetië op 5 september 2020 en werd uitgebracht door IFC Films op 7 mei 2021. De film is momenteel beschikbaar voor streaming op Amazon Prime. Op het moment van schrijven heeft Mainstream een beoordeling van 4,9 op IMDb en een goedkeuringsbeoordeling van 33% op Rotten Tomatoes.

Toen hem werd gevraagd naar de film, zei Coppola: "Ik denk dat ik het gewoon wilde laten voelen zoals ik me zou voorstellen dat het op internet waarschijnlijk aanvoelt. Ik heb altijd het gevoel dat de film je een beetje vertelt wat het wil te zijn, en je maakt bepaalde keuzes die een beetje onbewust worden bepaald door de toon. Ik wist dat ik mezelf echt van dit idee moest zuiveren en ik moest er volledig op ingaan om er een beetje uit te komen."

Afgezien van zijn unieke verhaal, v alt Mainstream ook op door zijn gedurfde lo-fi animatie en graphics, die zeker niet ieders kopje thee zijn. De film werd gemaakt met een budget van $ 5 miljoen en bracht uiteindelijk slechts $ 43.913 op aan de kassa. In een interview met The Face gaf Gia Coppola toe dat ze de neiging heeft om films te maken die niet iedereen leuk vindt. "Ik ga altijd naar binnen met de bedoeling iets te maken dat heel eenvoudig en duidelijk is, maar ik ben nogal raar, dus het wordt iets bizars", zei de filmmaker. "Ik kan er niets aan doen."

Waarom is 'Mainstream' ongemakkelijk om naar te kijken?

Mainstream heeft een groot aantal ongemakkelijke scènes, waaronder enkele waarin het personage van Andrew Garfield naakt op Hollywood Boulevard rent of schijnbaar poepen op live televisie. The Independent meldde dat de film leidde tot stakingen tijdens de première in Venetië in 2020, en The Hollywood Reporter constateerde een "zekere verbijsterde vijandigheid" onder de kijkers.

Andrew Garfield erkende dat de rol hem in staat stelde zich in te laten met gedrag dat hij anders nooit zou ervaren. "De toegevoegde bonus was dat ik aan het werk ging op een manier die voelde alsof het op de een of andere manier geen enkel gevolg had", zei de acteur tegen de LA Times. "Ik kon dingen doen die ik nog nooit op een filmset heb gedaan voorheen kan ik dingen doen die ik nog nooit in mijn huishouden heb gedaan, ik kan dingen doen die ik nog nooit privé heb gedaan. Er was dus iets heel bevrijdends en aantrekkelijks aan het verkrijgen van toegang tot die delen van wat het is om mens te zijn, waar we vaak vanaf heel, heel vroeg vanaf worden aangemoedigd, wanneer we nog maar wilde oerdierkinderen zijn. Dus er zijn van die delen die al lang begraven liggen en die ik moet opgraven en een beetje moet rondspringen."

Garfield voegde eraan toe dat hij door zijn vertolking van Link een vorm van vrijheid ervoer die hij nooit had gedacht."Ik denk dat iedereen dit gevoel tot op zekere hoogte heeft, ongeacht hoe ze zijn opgevoed of welke baan ze nu hebben. We zijn allemaal gesocialiseerd, we zijn allemaal beschaafd geweest, quote unquote, en ik heb het gevoel dat voor mij, het was een persoonlijke oefening in vrijheid, een persoonlijke oefening in het wegwerken van de behoefte aardig gevonden te worden, het wegwerken van de behoefte om aantrekkelijk te zijn, het wegwerken van de behoefte om heldhaftig te zijn of deze behoefte om goed te zijn. Dit soort gevangenis. En ik denk op veel manieren specifiek voor acteurs, we worden allemaal op een bepaalde manier getypecast en we moeten hard werken om daar uit te breken."

Hoewel de "groteske" uitvoering van Andrew Garfield werd geprezen door critici, waren ze vooral geschokt door het personage. Indiewire beschreef Link als extreem irritant en "het groteske liefdeskind van Val Kilmer's Jim Morrison in The Doors en Joaquin Phoenix's Joker."

Aanbevolen: