Het Gouden Paleis was een volslagen mislukking, hier is de echte reden waarom

Inhoudsopgave:

Het Gouden Paleis was een volslagen mislukking, hier is de echte reden waarom
Het Gouden Paleis was een volslagen mislukking, hier is de echte reden waarom
Anonim

Op het moment van schrijven is het meer dan 35 jaar geleden dat de sitcom The Golden Girls oorspronkelijk in première ging op NBC. Alleen al met dat stukje informatie in gedachten, is de kans dat iemand tot op de dag van vandaag om de show geeft, op zijn zachtst gezegd extreem klein. Desondanks lijkt het erop dat nieuwe mensen ontdekken hoe scherp The Golden Girls elk jaar kunnen zijn, wat hen ertoe brengt fans te worden die achter de schermen feiten over de sitcom willen weten.

Zelfs nadat fans fascinerende Golden Girls-feiten hebben geleerd, zoals welke van de sterren van de show de jongste was, gaan veel van hen uiteindelijk door met het volgen van andere series. De meest toegewijde Golden Girls-fans ontdekken echter The Golden Palace. Een spin-offshow met de meeste sterren van The Golden Girls, het had een enorm succes moeten worden. In plaats daarvan was The Golden Palace een monumentale mislukking om een fascinerende reden.

Waarom de Golden Girls vroegtijdig eindigden

Gebaseerd op de algemeen aanvaarde opvattingen over Hollywood, hadden The Golden Girls nooit een succes mogen worden. Per slot van rekening lijken Hollywood-executives te denken dat een jong publiek de enigen zijn die er echt toe doen. Bovendien is het geen geheim dat executives de voorkeur geven aan mannelijke hoofdrolspelers in hun projecten en dat ze vrouwelijke sterren minder betalen, ook al is dat allemaal ongelooflijk belachelijk.

Gelukkig bewijst The Golden Girls dat kijkers van alle leeftijden en geslachten dol zijn op hilarische vrouwen. The Golden Girls was tenslotte een hit gedurende alle zeven seizoenen dat het in de lucht was en de show is consequent uitgezonden sinds het aanvankelijk eindigde. Gezien het uithoudingsvermogen van The Golden Girls, is het verbijsterend dat de show eindigde toen dat gebeurde.

Gedurende de hele televisiegeschiedenis zijn er talloze voorbeelden geweest van uitvoerende beslissingen waarvan vrijwel iedereen het er nu over eens is dat ze dom waren. Al die jaren later is het bijvoorbeeld nog steeds verbijsterend dat shows als Firefly, Freaks and Geeks en My So-Called Life al na slechts één seizoen werden geannuleerd. Verbazingwekkend genoeg is er echter geen televisie-executive uit het verleden die fans de schuld kunnen geven van het einde van The Golden Girls. In plaats daarvan was het een van de sterren van de show die de beslissing nam die ertoe leidde dat de serie aantoonbaar voortijdig eindigde.

In de loop der jaren is er veel discussie geweest over de vraag of de vier dames die in The Golden Girls schitterden, achter de schermen met elkaar konden opschieten. In een ideale wereld zou dat gewoon weer een voorbeeld zijn van seksisme dat ervan uitgaat dat vrouwen die samenwerken niet met elkaar overweg kunnen. Helaas is echter al lang bevestigd dat Betty White en Bea Arthur niet met elkaar overweg konden tijdens het maken van The Golden Girls. Met dat in gedachten roept het een voor de hand liggende vraag op: hoe kan iemand een hekel hebben aan Betty White?

Of haar negatieve relatie met Betty White iets te maken had met haar beslissing, Bea Arthur besloot te stoppen met The Golden Girls na het zevende seizoen van de show. Aangezien Arthur's personage zo'n sleutelrol speelde in het kernconcept van The Golden Girls, werd besloten dat de show niet zonder haar zou doorgaan, dus werd de show geannuleerd.

Waarom het Gouden Paleis volledig faalde

Hoewel NBC ervoor koos om The Golden Girls te beëindigen nadat Bea Arthur de show had verlaten, betekent dat niet dat het netwerk klaar was om de populaire sitcom volledig te laten gaan. In plaats daarvan werd de beslissing genomen om The Golden Girls af te splitsen in The Golden Palace. Een sitcom met in de hoofdrollen Betty White, Rue McClanahan en Estelle Getty, The Golden Palace concentreerde zich op hun personages uit de vorige show die probeerden een hotel waarin ze investeerden om te zetten in een winstgevend bedrijf.

Als je Betty White, Rue McClanahan en Estelle Getty samen op het kleine scherm zag, misten de fans van The Golden Girls natuurlijk de chemie die ze deelden met Bea Arthur. The Golden Palace probeerde haar echter te vervangen door een paar nieuwe personages te introduceren, gespeeld door Don Cheadle en Cheech Marin. Ondanks het toevoegen van die twee getalenteerde acteurs aan de cast, werd The Golden Palace geannuleerd na een enkel seizoen van 24 afleveringen.

Dankzij Betty White's memoires "Here We Go Again: My Life In Television", weten we dat de cast van The Golden Palace geloofde dat de show voor een tweede seizoen zou terugkeren. "Aan het einde van het seizoen, hoewel CBS ons nog geen vaste ophaaldienst had gegeven, waren ze zeer geruststellend. Ze vertelden Paul en Tony dat ze voor 96 procent zeker waren van verlenging.” The Golden Palace werd echter op het laatste moment geannuleerd vanwege lagere kijkcijfers en vanwege de planningsbeslissingen van de andere grote netwerken die op dat moment werden genomen.

“Eind mei werd het langverwachte nieuwe herfstschema aangekondigd - en we waren er niet bij. Tony zei dat hem was verteld, voor wat het waard was, dat we tot de avond voor de aankondiging op het schema stonden, maar door een beweging van een van de andere netwerken tegen te gaan, hebben we de cut niet gehaald.”

Aanbevolen: