Hier is waarom fans denken dat 'The Witcher' een gouden regel voor het schrijven van scenario's heeft gebroken

Inhoudsopgave:

Hier is waarom fans denken dat 'The Witcher' een gouden regel voor het schrijven van scenario's heeft gebroken
Hier is waarom fans denken dat 'The Witcher' een gouden regel voor het schrijven van scenario's heeft gebroken
Anonim

Netflix heeft een catalogus met originele inhoud die behoorlijk indrukwekkend is geworden, en op dit moment is de streaminggigant niet te stoppen.

Twee jaar geleden lanceerde Netflix The Witcher, wat een verademing was voor fans van videogames. De previews van seizoen twee waren intens en het filmen eiste een fysieke tol van de artiesten, maar het wierp zijn vruchten af, aangezien seizoen twee een groot succes was.

Hoe geweldig de show tot nu toe ook is geweest, het is niet zonder problemen. Een groot probleem dat de show doet verzanden, is het feit dat het een gouden regel van scenarioschrijven overtreedt. Laten we eens kijken hoe de show deze regel blijft overtreden.

'The Witcher' was succesvol gelanceerd

Toen werd aangekondigd dat een serie gebaseerd op The Witcher naar het kleine scherm zou komen, waren fans oprecht benieuwd hoe het zou aflopen. Aanpassingen van videogames zijn notoir moeilijk te realiseren op het grote scherm, maar het gebruik van een serie-indeling op tv had veel potentieel. Gelukkig konden de mensen van Netflix lanceren wat een grote hit is geworden.

Het eerste seizoen van The Witcher werd in 2019 uitgebracht en sindsdien is de show een vaste waarde in de popcultuur. Henry Cavill was briljant gecast als de hoofdrolspeler in de show en hij heeft geweldig werk geleverd. Hetzelfde kan gezegd worden over de rest van de cast van de show, die allemaal op hun eigen manier uitzonderlijk zijn.

Na de succesvolle lancering was de verwachting hoog voor het tweede seizoen van de show, en het is veilig om te zeggen dat de show de fans nog moet teleurstellen.

Seizoen 2 is een hit, ondanks de blessure van Cavill

Terug op 17 december kwam seizoen twee van The Witcher eindelijk op Netflix, en eindelijk kregen fans het volgende hoofdstuk van de hitserie te zien. Net als seizoen één werden deze afleveringen in een mum van tijd verslonden en fans waren ongelooflijk dankbaar voor het werk dat de cast en crew hebben gedaan om het mogelijk te maken.

Tijdens de productie van seizoen twee liep Henry Cavill een zware blessure op toen hij zijn hamstring scheurde, en dit had zeker invloed op zijn vermogen om de moeilijkere actiescènes te filmen.

"We hebben ons best gedaan om ons aan zijn regels te houden van niet meer dan vijf uur per dag op mijn voeten staan, maar helaas kost de productie meer tijd, dus we hadden die zeer delicate balans om het juiste te doen voor mijn genezing en dan doen wat de productie van me nodig had, "zei de acteur.

Gelukkig werd de productie afgerond en was het tweede seizoen een grote hit. Dit heeft op zijn beurt geleid tot anticipatie op een derde seizoen. Netflix heeft bevestigd dat seizoen drie eraan komt en dat het klaar is om grote aantallen te maken.

Zelfs met zijn succes, lijkt de serie niet uit de weg te gaan dankzij een in het oog springend probleem dat blijft opduiken.

De show breekt de gouden regel van 'Show, Not Tell'

Dus, wat is de gouden regel dat de show zichzelf er niet van kan weerhouden te breken? Nou, in de wereld van scenarioschrijven draait het allemaal om show, en niet om vertellen.

Zoals ScreenRant benadrukte: "Sinds het begin van seizoen 1 heeft The Witcher consequent een expositie verspreid in een poging om de gecompliceerde overlevering en personages te ontwikkelen. De show geniet van lange monologen of gesprekken waarin Ger alt, Yennefer en andere grote spelers onthullen het achtergrondverhaal van specifieke personages, facties en grote wereldgebeurtenissen op een ongelooflijke manier die gewoon niet klopt met hoe mensen praten."

Dit is niet altijd een slechte zaak, maar als het klaar is, moet het in doses worden gedaan, hoewel idealiter helemaal niet. We willen dingen zien ontvouwen en niet alleen naar alle nauwgezette details in één scène hoeven te luisteren.

"Als de serie de tijd zou nemen, zou deze expositie organisch kunnen worden weergegeven, over vele afleveringen en door middel van visuele flashbacks in plaats van lompe gesprekken die als volledig anorganisch overkomen", vervolgde de site.

Toegegeven, er gebeurt veel met de show, en we kunnen begrijpen waarom de schrijvers dachten dat het gebruik van zware exposities voor kijkers zou kunnen werken. Hun uitvoering ontbrak echter op deze afdeling, en deze overdreven woordenrijke scènes hebben een aantal belangrijke punten van de show zwaar gedrukt.

Nu seizoen drie in de maak is, zal het van het grootste belang zijn voor The Witcher om deze slechte gewoonte te beteugelen. Laat ons zien wat er aan de hand is, vertel het ons niet. Niet alles hoeft uitgebreid uitgelegd te worden. Het is veel leuker om dingen te zien ontvouwen in plaats van ernaar te luisteren. Als je dit goed doet, zal de show onmiddellijk verbeteren.

Aanbevolen: