Sommige fans denken dat Amber Heard de waarheid vertelt omdat ze 'niets te winnen' had bij het proces

Inhoudsopgave:

Sommige fans denken dat Amber Heard de waarheid vertelt omdat ze 'niets te winnen' had bij het proces
Sommige fans denken dat Amber Heard de waarheid vertelt omdat ze 'niets te winnen' had bij het proces
Anonim

Het maakt niet uit welke kant fans en critici hebben gekozen in het proces Amber Heard versus Johnny Depp, er is genoeg drama geweest om de geruchtenmolen over beide te voeden. Elke acteur maakte beschuldigingen tegen de ander, maar Amber heeft ongetwijfeld de meeste hitte gekregen als het gaat om de publieke opinie.

Ze heeft tijdens het proces veel publieke haat behandeld omdat veel mensen ongeloof hebben over haar beweringen tegen Johnny. En het is die haat, variërend van negatieve reacties op sociale media tot daadwerkelijke bedreigingen tegen haar veiligheid en die van haar dochter, die veel toeschouwers lijkt aan te zetten om van toon te veranderen.

Een voormalige Johnny Depp-supporter werd een casestudy toen ze naar de andere kant draaide en beweerde dat er zoveel propaganda was ter ondersteuning van Depp, dat het onmogelijk was om de werkelijke waarheid te zien.

Tonen Depp-fans zijn erop uit om gehoord te discrediteren

Hoewel de getuigenis in de rechtszaal moeilijk genoeg was om naar te kijken, zijn veel waarnemers aan beide kanten naar de internetarchieven gegaan om alles wat ze konden over beide betrokken partijen op te graven.

Het probleem is, volgens de vrouw die een soort 'case study' zou worden, dat Amber gevild wordt, terwijl alleen vrolijke, pluizige gedachten naar boven komen als het om Johnny gaat.

In een gesprek met Kate Lindsay van Embedded legde Laura (een Redditor die eerder Johnny Depp steunde, grotendeels uit passiviteit voor de mediastorm om hem heen en een paar willekeurige likes hier en daar) uit dat naarmate het proces vorderde, zag ze een afname in de publieke perceptie van Amber Heard, en dat het eng was.

Laura legde uit: "Het leek alsof het hele internet aan Johnny's kant stond. Ik heb niemand horen spreken ter ondersteuning van haar. Niet één." Terwijl "gezonde" memes van Johnny verschenen, domineerden onflatteuze foto's van en citaten van Amber de forums waar mensen hoopten op vergelding voor Johnny, het vermeende unieke slachtoffer.

Welke overlevenden moeten mensen geloven?

Laura legde uit dat ze in eerste instantie Johnny Depp wilde steunen omdat ze 'overlevenden wilde geloven', en Johnny's relaas van de relatie buiten beschouwing laten zou betekenen dat ze een oogje dichtknijpt voor een zeer reëel probleem: huiselijk geweld tegen mannen.

Niemand wil overlevenden in diskrediet brengen, maar het is waar dat het moeilijk is om te weten wie je moet vertrouwen of geloven, vooral wanneer een rechtszaak openbaar voer wordt voor de wereldwijde opinie.

Uiteindelijk besloot Laura (en waarschijnlijk anderen met dezelfde ervaringen als zij) echter dat er meer bewijs tegen Johnny was dan ze zich aanvankelijk had gerealiseerd. Geval in punt? Het bleek dat er enig bewijs was dat naar verluidt niet in de rechtszaal naar voren kwam; Amber heeft sindsdien meer details over de zaak met het publiek gedeeld.

Laura's perceptie veranderde, merkte ze op, en ze begon te geloven dat Ambers tijdlijn van gebeurtenissen waar was, en dat haar vermeende misbruik van Johnny begon toen 'ze begon terug te vechten'.

Heeft Amber Heard niets te winnen in de rechtszaak?

Nog een argument in het voordeel van Amber Heard? Laura (en waarschijnlijk andere, stille, Amber-aanhangers) is van mening dat "er een berg bewijs is" aan de kant van Amber, en verder dat het enige dat Heard won, was "de kans om keer op keer voor de rechtbank te worden gesleept, wat haar geld kostte miljoenen dollars."

De prijs is te hoog, betoogt Laura, en "Geen enkele vrouw zou dit kiezen. Punt."

Laura noemde Johnny's verdediging ook een 'klassieke misbruiktactiek', omdat ze gelooft dat Johnny dingen omdraaide om Amber af te schilderen als de misbruiker terwijl hij het eigenlijk altijd al was; en ze gelooft niet in het verhaal dat beide partijen giftig waren in de relatie.

In feite zegt ze dat er "vaak een hondsdolheid is in de Amber Hate" die in wezen de ervaring van overlevenden van huiselijk geweld in diskrediet brengt. Net als veel andere commentatoren van de zaak, evenals Amber zelf, is Laura van mening dat de overwinning van Johnny Depp in de rechtbank een aanval is op slachtoffers van misbruik overal ter wereld - niet alleen op vrouwen.

Wat volgt er voor Amber Heard en haar supporters?

Er zijn waarschijnlijk veel meer mensen die Amber Heard heel stilletjes steunen, of mogelijk vermijden om hun mond open te doen om de confrontatie met fervente Johnny Depp-supporters te vermijden. En zoals Laura uitlegde, is het "heel raar" om online te zijn sinds haar "openbaring", en dat als je aan Amber's kant staat, je je "gek" kan voelen.

Ze is niet de enige die het gevoel heeft dat de wereld op zijn kop staat. Amber wordt niet alleen geconfronteerd met forse betalingen aan Johnny na de uitspraak van de rechtbank, maar de toekomst van haar carrière hangt mogelijk ook in de lucht.

Eerst hebben critici een verzoek ingediend om Amber uit Aquaman 2 te verwijderen; bijna vijf miljoen mensen ondertekenden de petitie van Change.org.

Heard heeft gezegd dat de beweringen dat ze uit Aquaman 2 is verwijderd, niet alleen vals waren, maar ook "ongevoelig en een beetje krankzinnig", maar overal in de media wordt gemeld dat ze goed en wel uit de franchise is verwijderd.

Alleen de tijd zal leren hoe het zal gaan met Amber, maar het is duidelijk dat het in de toekomst niet hetzelfde zal zijn voor haar of Johnny - of hun respectievelijke fanbases.

Aanbevolen: