Billie Eilish vertelt over het creatieve proces achter het themanummer 'No Time To Die

Inhoudsopgave:

Billie Eilish vertelt over het creatieve proces achter het themanummer 'No Time To Die
Billie Eilish vertelt over het creatieve proces achter het themanummer 'No Time To Die
Anonim

Billie Eilish en haar broer Finneas O'Connell vertelden hoe ze het zwoele, mysterieuze geluid van No Time To Die bereikten, het themalied voor de aankomende James Bond-film met dezelfde naam.

Billie Eilish en Finneas hadden eeuwenlang gedroomd om een Bond-nummer te schrijven

“We wilden al jaren een James Bond-nummer schrijven”, zei Eilish.

“Het was als een complete fantasie,” vervolgde ze.

The Bad Guy-zangeres zei ook dat het "krankzinnig" was voor haar en haar broer - een songwriter en producer die professioneel bekend staat als Finneas - toen hun wens aan het einde van de zomer van 2019 uitkwam. Finneas en Eilish schrijven samen sinds Eilish's allereerste single, Ocean Eyes, in 2015 op SoundCloud werd uitgebracht.

"We zijn begonnen met ervoor te zorgen dat we een melodie kregen waarvan we dachten dat deze echt solide was voordat we een songtekst uitprobeerden," zei Eilish.

Het was cruciaal voor Eilish en Finneas om de titel van de film in het nummer op te nemen, legde ze uit.

“Anders zou het niet bevredigend zijn geweest,” zei ze.

De titel van de film was het eerste waarmee rekening werd gehouden tijdens het schrijfproces. Eilish legde uit dat zij en Finneas de rest van het nummer dienovereenkomstig schreven, wat een verhaal opleverde dat logisch zou zijn bij de titel.

Werken met Hans Zimmer

Natuurlijk stonden de twee onder grote druk om het perfecte James Bond-nummer te leveren.

"We waren behoorlijk stomverbaasd, en toen was er maar één dag waarop Finneas op de piano speelde, en hij speelde gewoon deze melodie," herinnerde Eilish zich toen ze voor het eerst de melodie van het refrein van het lied hoorde, uitgebracht in februari van dit jaar.

Het paar ging aan de slag met de wereldberoemde componist Hans Zimmer, bekend als een frequente medewerker van de Brits-Amerikaanse regisseur Christopher Nolan.

Eilish zei dat Zimmer het nummer geweldig vond.

“Hij maakte er echt een connectie mee, wat gek voor ons was,” zei Eilish.

Blijkbaar stond Zimmer erop dat Eilish en Finneas de film mochten kijken voordat ze het nummer afmaakten en samenwerkten. Ja, Billie Eilish en Finneas hebben No Time To Die natuurlijk al gezien. Helaas zal de rest van de wereld moeten wachten tot volgend jaar om de film te zien, geregisseerd door Cary Joji Fukunaga.

No Time To Die komt in april 2021 in de bioscoop

Aanbevolen: