Niet iedereen is enthousiast over het commentaar van Billie Eilish op het Heard-Depp-proces in haar nieuwe nummer

Inhoudsopgave:

Niet iedereen is enthousiast over het commentaar van Billie Eilish op het Heard-Depp-proces in haar nieuwe nummer
Niet iedereen is enthousiast over het commentaar van Billie Eilish op het Heard-Depp-proces in haar nieuwe nummer
Anonim

Met zoveel focus op het proces tussen Johnny Depp en ex-vrouw Amber Heard, was het onvermijdelijk dat het op een gegeven moment in de popcultuur zou worden opgenomen.

De spraakmakende lasterzaak tussen Depp en Heard duurde weken, waardoor kijkers aan hun scherm gekluisterd bleven terwijl smerige details over de relatie van het paar werden blootgelegd. In juni 2022 werd uiteindelijk een vonnis uitgesproken in het voordeel van Depp.

Met het proces dat de krantenkoppen en tv-programma's domineert, hebben fans er vertrouwen in dat er binnenkort een tv-show of film zal zijn over wat er voor en tijdens de weken in de rechtszaal is gebeurd.

Maar de eerste volley kwam uit een andere hoek.

Begin juni toerden Billie Eilish en haar broer Finneas O'Connell door Manchester, Engeland. Het was tijdens een van hun shows daar dat de broers en zussen besloten om een van hun nieuwe nummers in de mix te stoppen.

Het is iets wat ze voor het laatst deden in 2017, waarbij ze liever opnamen uitbrachten voordat ze de nummers live uitvoerden, maar ze gingen door en deden het toch.

Tijdens de show van 7 juni zat de AO Arena in Manchester stampvol, toen Eilish het responsieve publiek aankondigde: "Dit is er een die we zojuist hebben geschreven en we wilden gewoon voor jullie spelen."

Het nieuwe nummer is getiteld TV en heeft een langzame, melancholische sfeer.

"Het internet is uit de hand gelopen met het kijken naar filmsterren die terechtstaan, terwijl ze Roe vs Wade omverwerpen", zong Eilish op de tonen van de akoestische gitaar van haar broer.

Waar gaat Billie Eilish's nieuwe nummer TV over?

Het nummer verwees naar de spraakmakende lasterzaak tussen Depp en Heard, waarbij Eilish en O'Connell de aandacht vestigden op wat echt belangrijk zou moeten zijn voor het publiek, maar dat schijnbaar niet is.

Eilish's referentie plaatst vraagtekens bij het gebrek aan aandacht voor de verstrekkende gevolgen van wijzigingen in Roe v Wade, omdat iedereen op internet zo betrokken was bij de Depp-Heard-proef.

De Roe vs Wade-referentie gaat over een historische beslissing van het Hooggerechtshof in 1973, die oordeelde dat de Amerikaanse grondwet de vrijheid van een zwangere vrouw beschermt om te kiezen voor een abortus zonder beperking van de overheid.

Er zijn stappen gaande om de wet in de staat Texas ongedaan te maken, waardoor abortussen al vanaf zes weken zwangerschap effectief worden verboden door particulieren toe te staan om abortusaanbieders en iedereen die een vrouw helpt de procedure te verkrijgen, aan te klagen.

Eilish komt op tegen een controversiële beslissing van het Hof

Het is een gevecht dat Eilish op verschillende manieren is aangegaan. Samen met een aantal sterren, waaronder Ariana Grande, Megan Thee Stallion, Olivia Rodrigo en Camila Cabello, plaatste Eilish een paginagrote advertentie in The New York Times, waarin hij de dreigende ondergang van landelijke abortusrechten afkeurde.

Aan het begin van haar set op het Austin City Limits Festival in oktober 2021, onthulde Eilish aan het publiek dat ze haar Texas Concert bijna had geannuleerd uit protest.

Het is niet de eerste keer dat de Ocean Eyes-zanger, die een aantal indrukwekkende Guinness World-records heeft, een standpunt inneemt.

Niet alle Billie Eilish-fans steunen het nummer

Hoewel sommige fans haar laatste opmerking verwelkomden, waren anderen minder onder de indruk. Sommigen hebben de zangeres bekritiseerd vanwege wat ze hebben genoemd "Het verminderen van de Depp-Heard-proef in de tekst van haar nieuwe nummer."

Hoewel het al lang bekend is dat er een specifieke groep mensen is die een hekel heeft aan Billie Eilish, zeggen critici onlangs dat het moeilijk is om haar serieus te nemen over diepere onderwerpen als Roe vs. Wade wanneer ze ook betrokken is bij projecten zoals het lanceren van haar eigen parfum.

"O goed, ik was bang dat ze geen commentaar zou geven. Nu ze dat heeft gedaan, kan ik haar weer volledig negeren", zei een gebruiker.

Een andere Twitter-feed luidde: "Negeer Billy Eilish. Ze is op dezelfde manier genomen als alle jonge popsterren. Haar woorden zijn niet de hare, ze heeft geen echte overtuigingen of meningen. Ze is eigenlijk de Alt Greta Thornberg. Ze weet niet wat ze zegt, ze praat gewoon na wat ze moet napraten. Ze is een pion."

Anderen beschuldigden Eilish van het proberen publiciteit te krijgen van het proces, waarbij één persoon vroeg: "Heeft het de naam 'Ze hebben aandacht, nu wil ik ook wat'?"

Het is een dunne lijn. Toen de zanger zich in het verleden afwendde van controversiële onderwerpen, werd Eilish aangevallen omdat hij zich niet uitsprak over problemen.

Hoe dan ook, de boodschap van Eilish is bekend. Het nummer is nog niet opgenomen.

Aanbevolen: