Wie is de dochter van Ray Liotta, Karsen, en wat doet ze?

Inhoudsopgave:

Wie is de dochter van Ray Liotta, Karsen, en wat doet ze?
Wie is de dochter van Ray Liotta, Karsen, en wat doet ze?
Anonim

Het is nu ongeveer een maand geleden dat Goodfellas-ster Ray Liotta stierf tijdens het filmen voor een van zijn aankomende filmprojecten in de Dominicaanse Republiek.

De specifieke productie waaraan hij werkte, was een dramatische thrillerfilm getiteld Dangerous Waters, over 'een zeilvakantie [die] uit de hand loopt wanneer een tienerdochter het duistere verleden van haar moeders nieuwe vriend ontdekt.'

Onder andere Ray Liotta-projecten die pas postuum worden uitgebracht, zijn de film Cocaine Bear, Clash en El Tonto, evenals een miniserie over misdaaddrama getiteld Blackbird op Apple TV+.

In de weken sinds zijn overlijden heeft de acteur eindeloze eerbetonen en lof ontvangen, voornamelijk van zijn collega's in de film- en televisie-industrie.

Jennifer Lopez was Liotta's partner op het scherm voor de NBC-misdaaddramaserie Shades of Blue. Na zijn dood sprak ze over hem als 'de belichaming van een stoere vent die van binnen helemaal papperig was'.

Bij het overlijden liet Liotta zijn verloofde Jacy Nittolo achter, en zijn enige dochter en kind, Karsen Liotta. Hier is alles wat we weten over de 23-jarige actrice die in de voetsporen van haar vader treedt.

Wie is Karsen Liotta?

Ray Liotta was eerder ooit getrouwd met collega-actrice en producer Michelle Grace. Het paar ontmoette elkaar voor het eerst tijdens een wedstrijd in Chicago Cubs in het midden van de jaren '90. Grace's echtgenoot destijds - Mark, speelde destijds voor de honkbalclub.

Nadat hij kort daarna van Michelle was gescheiden, liep ze in februari 1997 met Liotta door het gangpad. In december van het volgende jaar verwelkomden ze hun eerste – en enige kind – dochter, Karsen.

In hetzelfde jaar dat Karsen werd geboren, speelden haar twee ouders samen in de film The Rat Pack, die werd geproduceerd voor HBO. Liotta speelde de legendarische pop- en jazzmuziekster Frank Sinatra. Grace speelde Judy Campbell, een vrouw die ooit beweerde de minnares te zijn van voormalig president John F. Kennedy.

Toen Karsen vijf was, liep het huwelijk van haar ouders op zijn einde, en halverwege 2004 gingen ze scheiden. Geen van beiden hertrouwde, hoewel Liotta die kant op ging voor zijn vroegtijdige dood.

Toen ze opgroeide, begon Karsen in de voetsporen van haar vader te treden in de wereld van acteren.

Inzicht in de acteercarrière van Karsen Liotta

In zekere zin was het niet puur Karsen Liotta's beslissing om officieel actrice te worden. In 2000, voor haar tweede verjaardag, speelde ze in haar allereerste filmrol.

In haar vaders biografische oorlogsfilm A Rumour of Angels verscheen ze als de babyversie van een personage genaamd James Neubauer. De volwassen James Neubauer werd gespeeld door Trevor Morgan (The Sixth Sense, Jurassic Park III).

Karsen zou echter pas weer naar het scherm terugkeren als ze klaar was om die keuze volledig op eigen houtje te maken.

In 2016 en 2017 speelde ze in twee korte films, respectievelijk getiteld Prettyface en Trump's America. In de eerste speelde ze de hoofdrol, als een personage genaamd Jenna in een historisch stuk dat draait om de moorddadige familie Manson in de jaren '60.

2018 was misschien wel het grootste jaar van haar acteercarrière. Terwijl haar vader een van zijn beroemde antihelden speelde in Shades of Blue, speelde Karsen ook in vier afleveringen van de show als zijn dochter op het scherm.

In hetzelfde jaar verscheen Karsen ook in de James Franco-film Mississippi Requiem en de comedyserie Nobodies op Paramount Network.

Wat heeft Karsen Liotta over haar vader gezegd?

Karsen Liotta's andere grote speelfilmcredits zijn afkomstig uit de coming-of-age-komediefilm Teenage Badass uit 2020 en Adam Sandlers mysterieuze komedie Hubie Halloween, ook uit hetzelfde jaar. Ze was ook te zien in nog twee korte films: A Rose for Emily (2018) en The Dying Kind (2019).

Karsen en haar vader leken een zeer hechte relatie te hebben. Af en toe postte ze een foto van hen samen, of een van Ray Liotta alleen – meestal met speciale Vaderdagberichten.

In zo'n post op Instagram in 2016 noemde ze hem de 'coolste, grappigste en meest getalenteerde persoon die ik ken'.

Het was ook op Instagram dat Karsen uiteindelijk hulde bracht aan haar vader, ongeveer twee weken nadat hij stierf. Naast een foto van Ray die haar als jong meisje vasthield, schreef ze: “Degenen die hem kenden, hielden van hem. Je bent de beste vader die iemand zich kan wensen. Ik houd van je. Bedankt voor alles.”

In een interview in 2019 met ET Canada, onthulde Ray Liotta dat Karsen geen favoriete film uit zijn filmografie had, en dat ze 'moeite had' om hun achternaam te zeggen.

Aanbevolen: